Szczerze i bez złośliwości współczuję osobom takim jak @zburzony, które faszerują się max dawkami leków takich jak wenla i mirta. Zwłaszcza przez wiele lat, bo to już zaprzeczenie idei leczenia. Swoją drogą, co to za lekarz, który prowadzi takie leczenie... Mam przykład swojej matki, która od paru lat bierze combo paroksetyny i mirtazapiny. To już nie jest moja matka, którą znałem. Odcięcie od siebie totalne. A w dodatku jest całkowicie głucha na argumenty zmiany leczenia i pójścia na terapię. To jest serio smutne. Nawet nie chcę myśleć, co muszą czuć osoby ze schizo biorące neuroleptyki. Choć w ich przypadku rzeczywiście niestety trzeba brać.
Nie chcę nikogo zniechęcać do silnych psychotropów. Bo są sytuacje podbramkowe, że taka wenla może dosłownie uratować czyjeś życie. Bierz, jak musisz. Ale jednocześnie szukaj innej pomocy, bo to jest rozwiązanie tymczasowe.
A w razie potrzeby pozostaje włączenie agonistów dopaminy. Bromokryptyny jeżeli masz mniejsze fundusze i liczysz się ze skutkami ubocznymi bądź kabergoliny, ten drugi fantastyczny lek. Jednak gdy kupowałem go 5 lat temu to już wtedy kosztował 150-170zł za 3 tabletki. Jednak system dawkowania wyglądał tego tak, że brało się pół tabletki co 3 dni. Jednak w mojej opinii jest to lek pozbawiony działań ubocznych. Wiadomo, za tę cenę... chociaż ja miałem oryginał. Może powstały już generyki...
Te pierdolnięcie i pobudzenie na początku ładowania się mogłoby mi zostać na zawsze.
Teraz niech się rozkręci,od marca/maja ładujemy teścia i w końcu zaczynamy żyć!
15 grudnia 2024zburzony pisze: @ladyinnaightmares z tymi eksperymentami to by się zgadzało, zawsze lubiłem na sobie eksperymentować, dlatego swego czasu próbowałem każdej możliwej używki. To jak biorę teraz leki na pewno ma z tym związek, myślę że dobry psycholog bez problemu by to wyjaśnił:)
Jak wygląda Twoje życie na co dzień?
W sensie jakieś sporty,zdrowa dieta? Aktywność?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.