Szczerze i bez złośliwości współczuję osobom takim jak @zburzony, które faszerują się max dawkami leków takich jak wenla i mirta. Zwłaszcza przez wiele lat, bo to już zaprzeczenie idei leczenia. Swoją drogą, co to za lekarz, który prowadzi takie leczenie... Mam przykład swojej matki, która od paru lat bierze combo paroksetyny i mirtazapiny. To już nie jest moja matka, którą znałem. Odcięcie od siebie totalne. A w dodatku jest całkowicie głucha na argumenty zmiany leczenia i pójścia na terapię. To jest serio smutne. Nawet nie chcę myśleć, co muszą czuć osoby ze schizo biorące neuroleptyki. Choć w ich przypadku rzeczywiście niestety trzeba brać.
Nie chcę nikogo zniechęcać do silnych psychotropów. Bo są sytuacje podbramkowe, że taka wenla może dosłownie uratować czyjeś życie. Bierz, jak musisz. Ale jednocześnie szukaj innej pomocy, bo to jest rozwiązanie tymczasowe.
A w razie potrzeby pozostaje włączenie agonistów dopaminy. Bromokryptyny jeżeli masz mniejsze fundusze i liczysz się ze skutkami ubocznymi bądź kabergoliny, ten drugi fantastyczny lek. Jednak gdy kupowałem go 5 lat temu to już wtedy kosztował 150-170zł za 3 tabletki. Jednak system dawkowania wyglądał tego tak, że brało się pół tabletki co 3 dni. Jednak w mojej opinii jest to lek pozbawiony działań ubocznych. Wiadomo, za tę cenę... chociaż ja miałem oryginał. Może powstały już generyki...
Te pierdolnięcie i pobudzenie na początku ładowania się mogłoby mi zostać na zawsze.
Teraz niech się rozkręci,od marca/maja ładujemy teścia i w końcu zaczynamy żyć!
15 grudnia 2024zburzony pisze: @ladyinnaightmares z tymi eksperymentami to by się zgadzało, zawsze lubiłem na sobie eksperymentować, dlatego swego czasu próbowałem każdej możliwej używki. To jak biorę teraz leki na pewno ma z tym związek, myślę że dobry psycholog bez problemu by to wyjaśnił:)
Jak wygląda Twoje życie na co dzień?
W sensie jakieś sporty,zdrowa dieta? Aktywność?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.