Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12482 / 2425 / 0
Tego z apteki nie paliłem - własnej produkcji aktualnie. Choć znam tą odmianę (Sour Diesel) od dawna, paliłem wiele razy i jak dla mnie bardzo spoko. To samo z Jack Herer - mam swój i znam od dawna (pewnie każdy kiedyś palił). Ta Jean Guy jest bez pazura, a niby fenotyp White Widow. Zdecydowanie wolę Indica.
  • 22 / / 0
No powiem wam, ze ta aurora mnie mocno pobudza i dobrze kopie. Wczoraj wieczorem zapaliłam i zasnąć nie mogłam. Szkoda, ze z sugerowanych lekow ;) lekarz wypisał mi akurat tylko Aurore, a druga miała być indica
  • 2244 / 381 / 0
Odebrałem z apteki 4 nowe odmiany - White Widow, Sirius Black, Black Thuna i nowość Purps. Zobaczymy
  • 1912 / 308 / 0
Ręce mi się załamują jak ludzie piszą tutaj że slab jest zajebisty Wiecie dlaczego to jest na promocjach? Bo nikt tego nie chce...
Każdy ogarnięty w temacie wie, że od slabu z dala bo to siano. Potwierdzam bo kilka razy wziąłem kiedyś i zawsze żałowałem. Slab i tilray to kibel
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 22 / / 0
07 czerwca 2024auuix pisze:
No powiem wam, ze ta aurora mnie mocno pobudza i dobrze kopie. Wczoraj wieczorem zapaliłam i zasnąć nie mogłam. Szkoda, ze z sugerowanych lekow ;) lekarz wypisał mi akurat tylko Aurore, a druga miała być indica
Dobra nie wiem co się stało, ale zamula max już i zero pobudzenia :(
  • 1 / / 0
Koledzy powiedzcie co mniej wiecej powiedziec zeby dostac ta recepte bo jak powiem ze lubie to raczej nic z tego ;)

przeniesiono - łysy
  • 2244 / 381 / 0
poczytaj sobie na stronie dowolnej kliniki na co przepisują, a później to powiedz.
  • 12482 / 2425 / 0
Na spanie, bóle pleców.... pod tym względem mamy bardzo liberalne prawo. Osobiście się nie starałem i nie planuję, ale z opowieści wiem, że to pestka.
  • 2932 / 243 / 0
07 czerwca 2024mietowy3 pisze:
Odebrałem z apteki 4 nowe odmiany - White Widow, Sirius Black, Black Thuna i nowość Purps. Zobaczymy
Daj znać jak działa ta White Widow - ma to porównanie do oryginału ? W ogóle te nazwy to marketingowe czy po prostu nazwy klasycznych, dobrze znanych odmian o takim samym działaniu ?
08 czerwca 2024jezus_chytrus pisze:
ale z opowieści wiem, że to pestka.
:)
Dawny nick: tur3k
  • 2244 / 381 / 0
@Amunicja Prawdziwe odmiany na receptę, a nie nazwy marketingowe. Susz przesuszony, ale używam do waporyzacji, więc mi to bardzo nie przeszkadza. Nie jest to jakość Canopy Growth czy Aurora Deutschland GMBH. Na plus dostępność - S lab opanował polskie apteki i dosłownie w co trzeciej możesz kupić zioło w aptece!!!!
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.