Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 36 / 3 / 0
już po wszystkim, te plastry to beznadzieja - chciało mi się jedynie wymiotować, zerowa euforia, nie było nawet "okej". nie polecam plastrów matrifen! albo jestem głupi i nieudolnie próbowałem je przyrządzić.
Chcę czuciem rządzić, które jest we mnie;
Rządzić jak Ty wszystkimi zawsze i tajemnie
  • 549 / 179 / 0
Ależ szaleńczo zjebałam. Miałam trochę plastrów ostatnimi czasy i używałam metody z kwaskiem, ale nie sodą, bo nie byłam pewna, ile dodać. "Aż przestanie się pienić" to żadna wskazówka, bo w ogóle się nie pieniło. Żyły do dziś wołają o pomstę do nieba i jak zwykle walę w ręce tylko, bo gdzie indziej mi się nie chce i się boję, tak mając ten pierniczony roztwór żyłowykańczający zaczęłam walić też w inne miejsca. I jak na ciągach po morfinie te durnowate żyły wyskakiwały, kiedy dałam im trochę odpocząć, tak teraz nie wygląda to tak pięknie. Na szczęście nie brałam długo, ale zdecydowanie nigdy więcej z samym kwasem!

I jak lata temu czytałam ten temat w ekscytacji "klasyków skrętów fentowych", och jakże mocnych i jak zabójczych, tak teraz już mając porównanie muszę stwierdzić, że jest to stan do przeżycia. Choć przerażający, to już się go nie boję aż tak bardzo, żeby zapobiegać mu wszystkimi sposobami. Kiedyś skręt po morfinie także wydawał się równoznaczny śmierci, ale dziś uznaję, że choć piekłem prawdziwym jest skręt po fencie, to za kilka dni - już po skręcie.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 325 / 50 / 0
Witam! Wujek znajomego zachorował na raka krtani i dostaje fenta Duro. Po 72h odkleja plaster i po jakimś czasie wyrzuca. Znajomy obeznany z fentem, herą i morfiną jest w ciągu na morfinie, ale chciałby przerabiać zużyte plastry wujka z tym, że boi się zarażenia komórkami rakowymi. W zużytych przezskórnie plastrach zostaje jeszcze 50 proc. fentanylu.
  • 86 / 3 / 0
Czy fentanyl przeterminowany 5 lat zadziała?
  • 186 / 36 / 0
Jak byś poszukał, to byś znalazł że szybko wietrzeje. Po 5 latach marne szanse, ale jak masz zamiar próbować to testuj jak świeży materiał żebyś w razie czego nie przedobrzył...
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 86 / 3 / 0
Nie no spoko na mnie zadziałał, pół plastra pod język zarzuciłem i faza była spox, minus taki że krótka. Pierwszy raz z fentanylem

dobra była fazka także jeśli nie bierzesz fenta po termine ważności to poratuj, Bóg ci to wynagrodzi w dzieciach

scalono

a tak właściwie to ile trzeba żuć żeby się całe wchłonęło?

scalono

edit/połączyłem 3 posty/' DexPL
  • 4603 / 2207 / 1
Zapoznaj się z narkopedią i czytaj temat zanim zadasz tak elementarne pytania. W ostatnich 10 stronach odpowiadano 3 razy na te pytania już. Ile można?
  • 438 / 66 / 0
Dostałem fentanyl dożylnie w szpitalu, z początku myslalem ze to morfina. Mocarny wjazd. Wcale nie taki sztuczny i zimny jak ludzie mówią
  • 223 / 52 / 0
Wcześniej, ktoś pyta czy plaster z fenta przeniesie komórki rakowe...jak by przenosił komórki i rozwijał raka, to pewnie, zeskrobanie paru komórek z nerki i danie innej osobie wychodowało by nerkę. Pomyśl trochę. Osoby biorące kodeinę, wszystkie pułapowe opioidowe leki nie powinny dotykać fentanylu. Jestem na programie substytucyjnym po raz trzeci, mam swoje doświadczenie, złe i dobre. Poznałem masę ludzi których nie ma, jest jedno miasto, nie wymienię nazwy, gdzie ludzie po prostu padają obok siebie na klatkach schodowych, i tam umierają. Są to oczywiście grzejniki, z ogromnym stażem i tolerancją. Mimo to fentanyl tak działa, a jak już przestaje, to mixują z heroiną i benzo. Wtedy zazwyczaj kończy się temat. U tych ludzi, a rozmawiałem z wieloma, jest najgorsze to, że np: na detoksykacji, jest w porządku, dostaje metadon (którego nie pije ogólnie), i jest całkiem świadomy, co się dzieje i nadal chwali fentanyl, a gdy pytam o jego kumpli, on spokojnie mówi wiem, że to ryzyko, ale wiem co robię. A kolegów nie ma. Jeśli już, ktoś musi, to doustnie. W sensie, pod język. 1 plaster pokroić i sprawdzać reakcję, i on na straty pójdzie. Drugi już, będziesz wiedział ile uciąć. Pytałem też te osoby, jak wygląda ryzyko przy jedzeniu plastra. Ci co w ten sposób skonsumowali równowartości zajebistych samochodów, mówią, że gdy ci niedobrze, to wyjmij go z ust, zaraz się poprawi, bo fenta bardzo krótko działa, i niby to jest sensowne. Ale to ich słowa. Jak ktoś ma ciąg, i ma skręta, to 70ml metadonu na pewno pomoże, kodeina, DHC czy tramal na pewno nie, morfina może mieć problemy. Ale metadonu nie można bez tolerancji na niego przyjmować na raz w takiej dawce, to się dzieli i od tego są detoksykacje. Nie bezpowodu jest też, termin "nasączanie metadonem", osoby wcześniej nie pijące, zaczynają od 20-30ml w tydzień dobiją do 80ml i mają zwis jak tv oglądają. Co mija. I wie ktoś może, czy fentanyl, duro. Jest w stanie przebić metadon, wiem, że dawki 130ml, nawet 100 są no nie do pokonania. A ilość tego czym byś próbował to przebić, jest skrajnie niebezpieczna. Jak to jest, że heroina ich robi, a plaster żuty nie, to on działa głównie przez i.v gdzie jest tak niebezpieczny? zna ktoś wchłanialność fenta doustnie (pod policzkowo, to co innego, niż plaster w ustach przy policzku xD)... Trudne pytania, ale mogą pomóc wielu osobą. Jak ktoś, coś takiego wie, czy robił prosiłbym o podzielenie się "faktami".
  • 549 / 179 / 0
@DrugSter
Poznałem masę ludzi których nie ma
Coo? %-D I że to po fencie takie atrakcje?
Osoby biorące kodeinę, wszystkie pułapowe opioidowe leki nie powinny dotykać fentanylu.
A kto powinien?

Kto chce, niech dotyka, tylko niech ma świadomość zagrożeń, proste. Wiadomo, że fentanyl wszystkich bez szacunku ostro pokara, bądź zapaścią, bądź zależnością totalną i skrętem nie z tego świata.

Moim zdaniem fentanyl jest prześwietny, jeśli tylko brany odpowiednio krótko. Jak już się mi udało przebić do tej pięknej krainy snów, którą tu czasem ludzie opisywali, to ojj niezapomniane to jest (ale nadal nie na tyle niezapomniane, żeby się ładować w ciąg - bo długi ciąg to dobrze wiadomo, jak się kończy)

Ale i tak raz na rok kilka plastrów to teraz będzie must have :P Przy tym śnie fentanylowym to i noddy morfinowe bledną; kto doświadczył - ten wie o czym mówię. Ten sen fentowy jest bardzo ciekawy i wyrazisty, ale też wysublimowany i delikatny.
Pytałem też te osoby, jak wygląda ryzyko przy jedzeniu plastra. Ci co w ten sposób skonsumowali równowartości zajebistych samochodów, mówią, że gdy ci niedobrze, to wyjmij go z ust, zaraz się poprawi,
Taa, tylko trzeba strasznie uważać, bo czasem nie zdążysz, nim zaśniesz. Zdradliwe to jest straszliwie. Trzeba po prostu wyliczyć sobie odpowiednią dawkę i to ją odciąć z plastra, a nie liczyć, że się zdąży wyjąć, bo czasem nie zdąży. Taka dobra rada ode mnie. Nigdy nie pchać do gęby bez uprzedniego dokładnego wyliczenia dawki. To równie niebezpieczne, co szpryca, bo kiedy już się zaśnie, to ten plaster w paszczy dalej będzie substancję czynną uwalniał. Nieraz mi się tak zdarzyło zasnąć (no bo przecież kto by to kroił, ja znam swoją tolerancję i będę pchać cały plaster do mordy... ehh), i obudzić 10h później, gdy działanie już schodziło.

Niewybaczalne, absolutnie niewybaczalne marnowanie pięknej substancji.
I wie ktoś może, czy fentanyl, duro. Jest w stanie przebić metadon, wiem, że dawki 130ml, nawet 100 są no nie do pokonania.
Słyszałam, że może, ale w absolutnie abstrakcyjnych ilościach; tak abstrakcyjnych, że nie warto się za to zabierać.

A ja mam pytanie również - czy zasadowy roztwór przy metodzie z kwaskiem, tzn. dodanie za dużo sody - może zaszkodzić żyłom? Bo że kwasowy czy spirytusowy szkodzi, to wiem. A taki lekko zasadowy? (Nie, żebym planowała robić roztwór o takim odczynie, po prostu czasem nie do końca wiem, ile tej sody, jeszcze się porządnie nie nauczyłam)
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.