W tym kraju trafić na kompetentnego psychiatrę, który nie leci metodą na chybił-trafił i znajduje choć trochę empatii w indywidualnym podejściu dla pacjenta, to cud.
Z psychologami, albo osobami prowadzącymi jakąś praktykę, w ogóle nie mając ku temu podstaw, jest i będzie jeszcze gorzej, o ile ktoś nie spróbuje wziąć za pysk pseudo-coachów, fake terapeutów, psychologów którzy nawet nie figurują w żadnych formalnych bazach i stowarzyszeniach.
Taki scam, bo ustawodawstwo jest dziurawe, powiesić tabliczkę i doradzać może każdy. Nikt z tym nic nie robi, chyba że ktoś srogo wpada na kłamstwach i wyrządzaniu ludziom szkód na sporą skalę. Nawet wtedy, by podjąć jakiekolwiek działania, potrzebna jest prywatna inicjatywa i zebranie się w grupy osób, które zostały pokrzywdzone, a wszystko trwa latami. Zdarzają się też zmanipulowani wyznawcy, stanowiący opór i barierę, trochę jak w sektach.
A zapotrzebowanie rośnie, ludzie szukają pomocy gdzie się da, więc wszystko idzie ku robocie na odwal się.
Ja też schodzę z 15mg diazepamu i te same objawy, lepiej się nie wpieprzać w dodatkowe leki tylko pobrać i jakoś z czasem zejść tak najlepiej.
Prega tylko maskuje objawy i również uzależnia.
THC też daje ulgę.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Przeniesiono~Duce
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Przeniesiono do istniejącego tematu ~ Atro
Nie da się tego pokonać uderzając piescia w stół.
Myślałem przez miesiąc jeszcze poczekać z nadzieją na powrót starego mnie z przed leczenia ale nadzieję już tracę. Te leki są przejebane.
Albo będę brał je do końca życia albo wydarzy się jakiś cud, albo się w końcu odjebie jak po kolei będę tracił wszystko.
Sorry za wylewność no ale gdzieś to trzeba przelać.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.