...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 987 / 8 / 0
W Łodzi wiecie jak jest? Ogólnie to łatwo wybłagać o dodatkowy bunondol czy benzo?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Jutro jadę na dt. Co zabrać ze sobą? Będą potrzebne jakieś ciuchy czy oni zapewniają jakąś pidżamkę czy cosik... Jakieś konserwy i parę złotych też by się przydało, prawda?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 283 / 1 / 0
Powinni cie telefonicznie o wszystkim poinformować, zadzwoń i się zapytaj czego nie można wnieść ze sobą. Ja po 3 przebytych detoksach zalecam ci wziąć jakieś ciuchy (bo oni nie dadzą ci żadnej piżamy) - nie za dużo, nie za mało. Nie bierz jakichś markowych ubrań bo mogą ci zakosić. Pare t-shirtów, spodnie dresowe, klapki bo można w nich wejść pod prysznic, jakąś bluzę i tyle. Weź własny kubek też. Do higieny to wiadomo jakiś żel pod prysznic, szampon, szczoteczke i paste. Jak palisz to weź fajki ze sobą najlepiej od razu parę paczek bo z nudów będziesz palił jak smok. No i jakieś książki jak lubisz czytać, mp3 bo na detoksie czas się niesamowicie dłuży. Weź ze sobą jakąś kasę ze 100-200zł, na detoksach zazwyczaj chodzą raz dziennie do sklepu. A i koniecznie weź dużo słodkości bo na odstawce opio strasznie ciśnie na słodkie, przynajmniej mnie. No i jakieś żarcie. Wgl. to podaj nazwę tego szpitala w którym będziesz ten detoks odbywał. A lekowo to raczej dobrze cie obstawią ale na wszelki wypadek przemycił bym w gaciach jakieś benzo dodatkowo.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Super. Dzięki bardzo za odpowiedź :) Za nim dodałeś post, zadzwoniłem właśnie do nich i się trochę dowiedziałem. Wszystko jest tak jak piszesz. Dodam tylko, że nie można posiadać przy sobie telefonu. Dziwna sprawa, myślałem, że w szpitalnych detoksach można mieć normalnie kontakt z cywilizacją :) Co do słodkości mam identycznie jak Ty. Całą dużą czekoladkę wciągam na raz :)

Na chwilę obecną 4 mg klona + 450-600 mg kody mnie rozkłada. Myślałem, aby dodać kilka substancji podczas wywiadu z lekarzem - buprenorfinę i fentanyl czy tam morfę. Co o tym sądzicie? Dobry sposób na to, żeby dali mi więcej opio i benzo na starcie?

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź mistrzu.
  • 283 / 1 / 0
Ja na detoksie w złotoryji przy ładowaniu 900mg kody dziennie zaczynałem od 3 tabletek bunondolu 0.4mg i mnie przez tydzień wyzerowali. Do tego dostawałem 3 razy dziennie rolki. Możesz trochę zawyżyć tą dawkę kody i klona podczas wywiadu ale nie przesadzaj bo jedziesz tam na detoks a nie na ćpanie przecież ;) Oni ustalają dawkowanie leków adekwatnie do branych właśnie dawek także jak zawyżysz to dostaniesz większe dawki.
Spoko, zawsze do usług. Powodzenia, trzymam kciuki ;)
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Miałem mieć wczoraj przyjęcie i dupa, lekarz wypisał mi błędne skierowanie i napisał zależność alkoholową (F10). Szkoda gadać jaka to biuroikracja. Przecież mogli mi zmienić to skierowanie na miejscu. Wczoraj połatwiłem prywatnie skierowanie od opiatów i benzodiazepin (F19 - zależność krzyżowa) i chciałem dziś się wstawić na detox. Jednakże powiedzieli, że nie ma miejsc i żeby przyjechać jutro rano. Ja pierdolę, szlag mnie trafił jak to usłyszałem. Brak jakiejkolwiewk empatii. Przecież powinni to zrozumieć, że chcę się leczyć i przyjechałem do nich już drugi raz. O tym, że powinienem właśnie wrzucić benzo i opio już nie wspomnę. Już zaczyna mnie telepać na samą myśl, że jutro też coś wymyślą. Jednak piguła oznajmiła mi, że jutro mam przyjechać i na pewno nie będzie już żadnych problemów. Co za debile, szkoda gadać...

@Marines - Dzięki Stary :) Muszę się wziąć za siebię. Do trzech razy sztuka!
  • 342 / / 0
Witam. Wie ktoś jakie warunki są na detoxie w Człuchowie? I czy ogólni można mieć "kręcone" fajki? Czy są traktowane jak w OLU? Pozdrawiam.
  • 199 / 2 / 0
Suchy Jar w Krk bardzo przyjemna atmofera , miłe pielęgniarki i terapeutki nikt nie patrzy na Ciebie jak na brudnego ćpuna . Bardzo dobra obstawa lekowa , bezboleśnie schodzi się z dragów . Pieniądze bezpieczne bo przechowywane w depozycie nie ma strachu , że ktoś ukradnie po prostu zawsze rano mówisz co tam chcesz ze sklepu . Dużo ludzi z całej Polski , ludzie z wwa mówili , że woleli przyjechać do Suchego Jaru niż szukać dtx u siebie bo ten Krakowski dużo lepszy. Ogólnie podobało mi się tylko że za bardzo nakręcali mnie tam na siłę na ośrodek czego nie chciałem no i ostatnie trzy dni gdy zeszli mi z leków nie miłosiernie się dłużyły .
  • 987 / 8 / 0
Wyjebali mnie z detoxu bo chciałem dodatkowe tabletki na sen od piguł. Czy mają do tego prawo? Za 2 tygodnie idę od nowa...
  • 115 / 3 / 0
leki musi zlecić Ci lekarz. Kłócenie się z pigułami to nie jest dobry pomysł. Kwestią jest też forma, w jakiej się "prosi" o dodatkowe leki. Imho, jak pacjent jest nieprzyjemny i roszczeniowy, to może się to tak skończyć. Poza tym, jako placówka mogą uznać, że "nie są w stanie Ci pomóc","stwarzasz zagrożenie dla innych pacjentów" i usunąć z terenu. W "normalnym" psychiatryku mogły by być pasy.
Uwaga! Użytkownik lazarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.