CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
204
29%
2.Cos działa
140
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
111
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 711

ODPOWIEDZ
  • 1864 / 700 / 0
03 maja 2019OdwiertKorzenny pisze:
LOBO drogie w chuj te olejki

ja u siebie w sklepiku kupiłem kiedyś TOTEM 600mg/50ml za 3 dychy
taki to sobie można troszkę povapować
10ml to zejdzie w moment ;c
Kush 100mg, 10ml 8,99zł. a tego totema nigdzie na necie nie ma. Tak niska cena może świadczyć, o tym że było to syntetyczne CBD.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2991 / 1646 / 35
Inaczej Tobie powiem nie nonstop i rozcieńczyć.
Wiem,ze wszędzie chwalą DMSO ale warto uważać.
@Migomat
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
03 maja 2019AnnaS pisze:
DMSO jest inhibitorem acetylocholinoesterazy oraz powoduje rozpad czerwonych ciałek krwi. W organizmie ludzkim ulega on metabolizmowi do sulfidu dimetylowego (Me2S)i sulfonu dimetylowego (Me2SO2)
Rozpad czerwonych krwinek.

Tak ale nie pare kropel pod jezyk tylko i.v. Nie przesadzajmy, na zwierzatkach laboratoryjnych ma mniejsza toksycznosc niz alkohol - sprobuj potrzymac spirytus pod jezykiem - tez wypali.

Introducing DMSO concentrations higher than 50% into the blood resulted in instant hemolysis, white cell stacking and fibrinogen precipitation while direct injection of DMSO intravenously could cause local irritation and necrosis

Rubin, L. F. Toxicologic update of dimethyl sulfoxide. Ann N Y Acad Sci 411, 6–10 (1983).
  • 311 / 54 / 0
wildwolf pisze:
Możesz jaśniej? Chodzi o to, że musiałeś rozetrzeć towar w palcach, żeby poczuć aromat, czy przy paleniu dopiero poczułeś?
Chodzi o to, że przy przesiewaniu kiefu z materiału nie było tej charakterystycznej woni, dopiero po uformowaniu kulki pojawiła się wyrazna nutka, najsilniej kiedy ją dzieliłem przed nabiciem. Miłe zaskoczenie. Samą herbatę kupowałem już wielokrotnie, i tylko raz trafiła się partia że czuć było i od niej ten zapach.

scalono.lobo
LOBO87 pisze:
02 maja 2019NiebieskiePtactwo pisze:
Takie tam pyszności z Don Kona, jest terpenowa nutką, przy samym wytrząsaniu nie było czuć.1556821137032.jpeg
Coś więcej na ten temat? Opisz proces jak to wykonałeś, ile suszu potrzebowałeś, jak działanie?
Standardowa chałupnicza metoda pozyskiwania kiefu wytrzasanego przez pończochę, tyle że nie z marihuanen a z herbatki, czyli konopi włóknistej, do tego dwupiennej. Za to sam proces prasowania w kulkę haszu dość oryginalny: zawijam w grubą folie i skręcam i tak nakładam kolejne warstwy również skręcając. Podpatrzyłem to w jakimś fotoreportażu na temat haszu. przed końcem moczę tak zawiniętą kulkę we wrzątku parokrotnie jeszcze zwijając i skręcajac. Wychodzi dość twarde, czasem nieco kruche, zależy na ile czysty wytrzasnie się kief.

Mocy to wielkiej nie ma, wypalenie kilku luf daje dopiero wyraźny efekt z dominacją CBD, ale THC też daje się we znaki.

Samo przygotowanie daje sporo satysfakcji.

scalono.lobo

Suszu poszło 60g (herbatka), czyli dwa opakowania, z czego większość to i tak pestki. Zastanawia mnie zawartość THC w tak otrzymanym koncentraciku...
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 700 / 0
Najnowsze doniesienia dotyczące wpływu CBD na łagodzenie stresu i lęku:
https://www.medycznamarihuana.com/najno ... Lh7gttAiE0

Cannolator – jak samodzielnie ekstrahować kannabinoidy?
https://www.medycznamarihuana.com/canno ... nabinoidy/
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 3363 / 356 / 0
Ja wlasnie odebralem sample od nowego sklepu CBD: Vanilla Kush, Therapy Buds, Strawberry Kush, Strawberry Haze, oraz hasz CBG.
Wstepnie moge powiedziec ze Vanilla Kush, oraz Strawberry Kush pachna odpowiednio wanilia oraz truskawkami. Nie wiem czy to tzw. aromatyzowane ziolo (suszone / przechowywane z takimi saszetkami z aromatem), czy rzeczywiscie takie ma fajnie pachnace geny. Przekonam sie jak wrzuce w waporyzator.
Na dniach recenzja.
  • 3245 / 622 / 0
Ma ktoś jakieś uwagi na temat stosowania kawy podczas terapii CBD?
Ja zauważyłem że jak nadchodzi monotonny etap dnia około obiadu to jak wypiję kawę to pomimo tego że nie robię nic ciekawego, to muzyka wystarczy mi żeby się nie nudzić. Co nie znaczy że bez kawy zle się czuję, chodzi mi tylko o codzienną monotonię.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 28 / 0
Cannolator – jak samodzielnie ekstrahować kannabinoidy?
https://www.medycznamarihuana.com/canno ... nabinoidy/

-apropo tego Cannalatora to piszą, że z 20g zrobisz 2g olejku ktory nalezy rozcicznaczac z olejem np. z oliwek 1:5 czyli wyjdzie taka buteleczka 10ml. Pytanie jaki będzie finalnie tego koszt i czy to się opłaca....no i o jakim stężeniu % możemy wtedy mówić?

Po ile jest susz? Widziałem gdzieś po 89zł 50g z kwiatostanów (z dostawą pewnie ze 100zł) więc jeżeli z 50g wyjdzie 5ml + 20ml oleju oliwki = 25ml to chyba nie warto bo takie 10ml wychodziło by gdzieś po 20zł....
Zakładając, że ktoś tam na alle sprzedaje gotowca po 38zł ew. PureLife 5% po 65zł już z dostawą...sam Cannalator na allegro najtaniej po 370zł. Do ekstrakcji też trzeba alkohol ok 120ml na 20g suszu.
  • 1864 / 700 / 0
@GOD Na olx masz susz 0,5kg 160zł. W sumie jak patrzę na działanie tego Cannalatora to wystarczy mieć taką szklaną tubę z dziurką, do niej susz i spiyrt to co ścieknie do kąpieli wodnej, by odparować alkohol i na to samo wyjdzie...
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1854 / 216 / 37
Rzeczywiście jest susz po 160pln za 500g, łącznie z testami z labu, od polskiego rolnika z licencją, no i co bardzo ważne - organic. Tyle tylko, że koleś za granicę nie wysyła :smuteczek:

Wracająć do cen CBD - tanie olejki czy e-liquid'y sa robione na bazie SYNTETYCZNEGO cbd produkowanego, a jakże, w Chinach. Chyba warto wydać te parę złociszy więcej, albo, jak ktoś wyżej wspominał, zrobić sobie samemu, od początku do końca kontrolując przebieg produkcji.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.