Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 501 / 18 / 0
Jaką dawkę bierzecie wenli ?
  • 785 / 16 / 0
300
  • 32 / 4 / 0
@pomasujplecki alprazolam mam asekuracyjnie zawsze pod ręką. Jeszcze jak byłem na 20 mg paro to się niekiedy przydawał, na 40 mg nie jest potrzebny, chociaż zawsze mam przy sobie, gdybym nagle musiał go użyć. Paro na 40 mg to mocarz jeśli chodzi o lęk napadowy, szkoda jednak, że zabija wszystko inne przy okazji.

Mam pytanie do osób, które stosują samą wenlę tylko, bez paro i innych uspokajaczy. Czy na wenli, jak ktoś Was wkurzy to nakręcacie się bardziej, czy raczej utrzymujecie nerwy na wodzy?
  • 3 / / 0
Mam pytanie do osób, które stosują samą wenlę tylko, bez paro i innych uspokajaczy. Czy na wenli, jak ktoś Was wkurzy to nakręcacie się bardziej, czy raczej utrzymujecie nerwy na wodzy?
Na pewno pomagają utrzymać nerwy na wodzy.
  • 501 / 18 / 0
@flaner Właśnie paro na wszelkie lęki super ale reszta brak motywacji , anhedonia to porażka .

Byłem niedzielnym graczem a teraz ja włącze grę to odpychająca na mnie działa.

Jak to w końcu jest wenla na noradrenaline działa powyżej 150 mg czy 225 mg . Bo różnie piszą.

Naprawdę myślę o powrocie do wenli .
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 Jesteś lękowcem bierz 150 mg, nie więcej. Jako wieloletni i wielokrotny 😁 konsument tego specyfiku uważam, że od 225 mg może wenlafaksyna wywołać lęki. Może spróbuj małą dawkę paroksetyny dołożyć jeśli dobrze kasuje Ci stres. Dla mnie wenla dużo lepsza przeciwlękowo niż paro.
  • 94 / 47 / 0
@flaner Ja po paroksetynie bywałem agresywny i zły, po wenlafaksynie nie.
@deoodeoo Nie nakręca Cię taka dawka za bardzo?
  • 3455 / 559 / 2
13 listopada 2022deoodeoo pisze:
300
To samo 150-150-0.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 30 / 0
Biorę 150 z rana już chyba 2 miesiące. Na lęk wolnopłynący działa bardzo dobrze. Nie jestem po wenli senna przez pół dnia jak po niektórych SSRI. Z minusów to zauważyłam spadek chęci do jakichkolwiek działań - mogłabym się wpatrywać w pustą ścianę cały dzień. Kompletnie z niczego się nie potrafię cieszyć mimo wielu pozytywnych, aktualnych zdarzeń w moim życiu. Mam też duże ciśnienie żeby coś przywalić/ wypić/ zapalić, tak jak bym czuła podświadomie że to mi na chwilę może pomóc w moim dziwnym stanie. Nie wiem już czy nie zrobić przerwy od tych wszystkich leków... Leczę się na depresję od ponad roku i mam wrażenie, że czasami wracam do punktu wyjścia
  • 94 / 47 / 0
@GrobeNoody Dołóż coś na dopaminę: bupropion, małą dawkę amisulpirydu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.