Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Samo działanie jest bardzo przyjeme: lekkość, spokój i błogość, ta błogość jest aż gęsta. Jednak na outdoorowe zastosowanie nie polecam z powodu zaburzen ruchowo motorycznych. Od 5g już wjeżdźają wizuale. Po fazie a nawet jej trakcie bardzo łatwo zapaść w sen. A rano budzisz się z przyjemnym , błogim afterglowem. Muchomor plamisty bije na głowe czerwonego. W mojej opinii m. czerwony w porównaniu z m. plamistym to trutka na szczury. Szkoda tylko że m. plamistego jest tsk mało w lasach.
Następnym razem spróbuje mixu z deksem (tak ze 450 DXM +4g plamistego), myślę , że będzie idealna synergia.
Łatwo tego grzyba odróżnić od czerwieniejącego i twardawego, ponieważ pachnie jak rzodkiewka po przełamaniu go na pół, a do tego tak też smakuje, a czerwony nie ma smaku, wogóle nie pachnie i ma brązowe plamki, a twardy ma dziwne plamki, więc go nie próbowałem.
PS Za pierwszym razem wszedł po 2 godzinach, a teraz już po 40 minutach dziwnie się czuje.
Dobrze, że po tym grzybie łatwo się zasypia bo ten stan na dłuższą metę jest niefajny. Rano po obudzeniu bardzo przyjemny afterglow, błogostan i wyciszenie umysłu.
Wydaje się, że najlepszą opcją będzie mikrodozing i nie przekraczanie 1g panteriny - good feeling i porządek w głowie.
Scalono — CATCHaFALL
Godz.16.00 spożyte 2g w formie proszku i popite wodą. Pierwsze wyraźne efekty po 1,5 godziny, pełne działanie po 3 godz. Tym razem oparłem się pokusie leżenia z zamkniętymi oczami i efekt był trochę inny. Umysł działał prawie normalnie, nie było żadnych dziwacznych myślowizji. Dało się zauważyć prawie całkowite wyłączenie wewnętrznego dialogu, tej niekończącej sie paplaniny w głowie. Z drugiej strony powoduje to, że łatwo jest się dać pochłonąć pojedynczej myślowizji lecz można też tego uniknąć.
Można kontrolować umysł ale trzeba być aktywnym i nie pozwolić sobie na sen. Moc tegorocznych pantherin jest zadziwiająca. Testy zakończone, nie mam więcej ochoty na tripowe dawki tego grzyba. łysiczki są tysiąc razy lepsze na trip.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.