Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Stosujesz Lotos.

Czas głosowania minął 23 lipca 2019

1.Tak i działa
0
2.Rzadko i trochę dziala.
0
3.Często i średnio dziala.
1
90%
4.Nie bo nie dziala na mnie.
0

Liczba głosów: 1

ODPOWIEDZ
  • 200 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Ostatnio z 30g suszu zrobiłem sobie nalewkę 40 % stała tydzien w zaciemnionym miejscu, po czym odcedzilem material roslinny, dodalem troche miodu, odstawilem na kolejny tydzien i w poprzedni weekend wypilem :) Smak bardzo fajny ale działanie niczym się nie róznilo od zwyklej wódy.
  • 2129 / 29 / 0
Nie wiem dlaczego. Zresztą, ja piłem wino z lotusem, nie nalewkę, ale fakt, nie powinno mieć to znaczenia. Co do działania to czuć, i to wyraźnie. Empatia, euforia, lekkie zniekształcenie postrzegania przestrzeni jak przy mj, przyjemne dźwięczenie w uszach. Powiedziałbym, że efekty lotusa dominują nad efektami alkoholu. Mam jeszcze trochę wina, ale smak z dna butelki nie jest zbyt przyjemny.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 200 / / 0
Hmmm może efekty były subtelne i mi umknęły. Fakt faktem byłem już po 3 piwach, palilismy do tego MJ no i tej nalewki też mało nie było, więc po opróżnieniu całosci bylismy niezle nawaleni :D
Edit : Mam jej jeszcze 0.3l więc będe dalej próbowal bez mixów :)
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2009 przez Diviner Sage, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Ktoś próbował White Lotusa?
Widze że już dostępny na MO, chyba sie skusze bolubiłem Blue lotusa jako wypełniacz do jarania.
  • 200 / / 0
Hohoho ale wczoraj mialem przekurwazajebiste doznania po tej mojej nalewce :) Wypilem te 0.3 i czulem zajebisty błogostan, coś jak po kratomie ale bez stymulacji. Poprostu NIC mi się nie chciało prócz leżenia ;) Szkoda, że więcej nie mam materiału, choć niegługo wybieram się do Egiptu to może coś wyczaje :D
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Jak narazie wypróbowałem White Lotusa jako wypełniacz do mj zamiast tyteksu i sprawuje sie dobrze. Szybko sie pali, nie gryzie (nawet lubie ten siankowaty smak a jak sie wypuszcza troche słodko sie w buzi robi) i ma gęsty, tłusty dym. Co do fazy to zmieniła faze po mj ale w subtelny sposób. Beka ze wszystkiego i totalny relaks, rozwaliłem sie na kanapie i było mi tak dobrze nie chciało mi sie ruszać, wyciszyło mi natłok myśli. Choć musze przyznać że Blue Lotus był troche lepszy, ten White troche bardziej zamula.
Przy paleniu samego kwiatka działanie praktycznie niezaważalne. Spróbuje może jeszcze z herbatką.. ktoś wie ile go do niej dać? Tyle ile Blue Lotusa? Bo jak dużo to wole sobie zostawić do mieszania z mj.
  • 2129 / 29 / 0
White lotos działa, jednakże w moim przypadku raczej uspokajająco i nasennie. Nic nie przebije jednak blue lotusa. Co do ekstraktu Nelumbo Nucifera ( Indian Lotus ) to jest jeszcze coś innego. Tzw. " Pink lotus ", roślina używana w tradycyjnych obrzędach buddyjskich. Z doświadczenia wiem, że nie jest to raczej roślinka wywołująca jakieś efekty poza uspokojeniem. Jak przyjąć ? Ja bym ekstrakt rozpuścił w wodzie i wypił.
  • 2129 / 29 / 0
Zgadza się. Pink lotus jak i white lotus to piękne rośliny, ale o zdecydowanie bardziej uspokajającym, tonizującym działaniu, bez jakiegoś działania odurzającego. Jedynie Blue Lotus ma wyraźne działanie psychoaktywne, a w mieszaninie z alkoholem pokazuje swe pełne oblicze. Swoją drogą, mam jeszcze coś w butelce, starczy tego może na dwa kieliszki.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: el colgado »
Zawsze masz White Lotos-smak i zapach ma dosyć podobny, a po moczeniu w winie efekty również można porównac do niebieskiego brata. Mialem extrakt x5 niebieskiego i paląc go efekty byly raczej kiepskie...lotos +wino wino i jeszcze raz wino :)
Uwaga! Użytkownik el colgado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
White lotus jest słabszy niż jego niebieski odpowiednik. Palenie ? Samo w sobie nieekonomiczne, co innego w miksach z np. mj. Można zrobić herbatę- wypita na pusty żołądek wprowadza w lekko hipnotyczny stan. Z białym winem dopiero pokazuje swój prawdziwy potencjał. Pink lotos to już w ogóle inna bajka. Kwiat różowego lotosu jest symbolem odrodzenia i czystości dla hindusów i buddystów. Zauważyłem po nim subtelne wyciszenie. Nie mogę mówić, że polecam albo nie. Zależy kto czego szuka.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.