Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3652 / 602 / 1
Wszystkie opioidy działają hamująco na perystaltykę.
Sok grejpfrutowy to inhibitor enzymu cyp
kodeina ulega metabolizmowi, częściowo do morfiny.
Nie wiem jak to jest być porobionym samą kodeiną z thiocodinu na przykład, Jeśli to w ogóle możliwe.
Jeśli już to sok grejpfrutowy może przedłużyć ale niekoniecznie wzmocnić.
Idąc tokiem rozumowania powyżej, zahamuje częściowo przemianę kodeiny do morfiny.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 553 / 117 / 0
03 czerwca 2024hgx126 pisze:
Odkryłem dość ciekawy sposób na wzmocnienie kody. Ostatnio pomieszałem 240 mg z niewielką dawką nasion Morning Glory, około 3 gramów. Efekt mnie trochę zaskoczył bo złapałem nawet lekkie noddy, kiedy normalnie potrzebuje do tego przynajmniej 500 mg. Psychodelicznego działania LSA w ogóle nie było. Dodatkowo faza trzymała zdecydowanie dłużej niż normalnie. Jedyny minus to mocne spłycenie oddechu.
Proponuję kodę z kratomem.
  • 9 / / 0
Najlepszym moim sposobem (niekoniecznie najczęściej przeze mnie stosowanym, bo kto ma tendencję do odreagowywania prozy dnia powszedniego ten wie jak jest) są 3 tabsy apapu noc (paracetamol, który pobudzi enzymy wątrobowe + antyhistamina zeby nie zrobić się swędzącym buraczkiem) na godzinę przed zarzuceniem dwóch pak thio popitych sokem grejpfrutowym, który można nabyć teraz w zabce w ofercie sezonowej ;), który IMO podbija działanie, a co najważniejsze mocno przedłuża samo działanie kodeiny. Próbowałem wielu sposobów i metod, i so far ten działa najlepiej, chociaż często mi się nie chce i wrzucam po prostu wszystko naraz jak leci.
  • 21 / / 0
Siemka, kodeiny nie stosuje codziennie średnio raz na tydzień, więc aby ciepełko rozgrzało psychike jak i ciało zarzucam od 350 mg do 450 mg a aby podbić działanie najbardziej sprawdza się u mnie jakaś aktywność np. dzisiaj 40 minutowy spacer dobrym tempem a po zarzuceniu kodeinki szklanka dosyć mocno ciepłej wody + napój typu cola, ta mieszanka według mnie naprawdę oddaje, kiedy tylko wypiłem szklaneczke wody od razu pojawił się bananek na twarzy :))
Z fartem i Wesołych Świąt!
ODPOWIEDZ
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.