Sok grejpfrutowy to inhibitor enzymu cyp
kodeina ulega metabolizmowi, częściowo do morfiny.
Nie wiem jak to jest być porobionym samą kodeiną z thiocodinu na przykład, Jeśli to w ogóle możliwe.
Jeśli już to sok grejpfrutowy może przedłużyć ale niekoniecznie wzmocnić.
Idąc tokiem rozumowania powyżej, zahamuje częściowo przemianę kodeiny do morfiny.
"Rutyna to rzecz zgubna "
03 czerwca 2024hgx126 pisze: Odkryłem dość ciekawy sposób na wzmocnienie kody. Ostatnio pomieszałem 240 mg z niewielką dawką nasion Morning Glory, około 3 gramów. Efekt mnie trochę zaskoczył bo złapałem nawet lekkie noddy, kiedy normalnie potrzebuje do tego przynajmniej 500 mg. Psychodelicznego działania LSA w ogóle nie było. Dodatkowo faza trzymała zdecydowanie dłużej niż normalnie. Jedyny minus to mocne spłycenie oddechu.
Z fartem i Wesołych Świąt!
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.