Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
26 marca 2018blackgoku pisze:
[mention]Tiax[/mention]
Zacznij od piracetamu. Zregenerował mi mózg po 2-FMA. Poczytaj też ten wątek, bo praktycznie podstawowy zestaw na regenerację jest tu co parę dni opisywany.
Staram się po kolei studiować ten wątek :) ale jest wielowątkowy. Byłbym wdzięczny za jakąś podstawową rozpiskę zawierającą głównie suple, minerały, zioła w ostateczności leki.
  • 9491 / 1866 / 2
[quote=Specjalistaa post_id=3016868 time=1522076070 user_id=200774]
Spoiler:
edit by stteetart

Postaraj luskac sie to co jestvnajbardziej istotne- w tym przypadku albuminy jaj oczyszczaja smieci.
Lap lajka:)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 849 / 289 / 0
26 marca 2018blackgoku pisze:
[mention]Tiax[/mention]
Zacznij od piracetamu. Zregenerował mi mózg po 2-FMA. Poczytaj też ten wątek, bo praktycznie podstawowy zestaw na regenerację jest tu co parę dni opisywany.
W dużej mierze mikrokrążenie mózgowe Ci zregenerował.
25 marca 2018FarmieGolda pisze:
Czyli dobrze robię, że na noc używam mikro dawek DXM a w dzień sunifiram?

Czyli magnez/memantyna/DXM/kurkumina obowiązkowo nawet przy normalnych dawkach suni by to wychodziło na zdrowie a nie na odwrót?
Lepiej razem brać antagonistów NMDA z racetamami. Antagonizm receptorów nikotynowych pogarsza jakość snu. Dodatkowo antagoniści NMDA blokują kanały jonowe co właśnie może powodować zamulenie po spaniu. Natomiast antagonizm NMDA zwiększa oddziaływanie racetamów na AMPAr.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 279 / 42 / 0
Co z tym DXM przed snem? Stosował ktoś?
Zakres dawkowania to będzie gdzieś 15-45 mg ale raczej warto zacząć od najniższej.
Jak coś to sam potestuję i dam znać.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 3649 / 998 / 2
Czytaj ten wątek. Post sprzed kilku dni:
21 marca 2018Stteetart pisze:
20 marca 2018AnnaS pisze:
@up polecam ci zwłaszcza fenylopiracetam.
Ewentualnie mix Adrafinil z fenylopiracetamem i choroby trochę, zacznij od takiego rozwiązania lub co Street ci napisał.
Też jest dobre , efekty będą tylko powoli będziesz czuł,że wracasz do pełnej sprawności i jeszcze warto też ćwiczyć, czytaj , graj w strategie i wspieraj się suplementami.
Fenylopiracetam jest dobry na twoje przypadłości zwłaszcza po ciałach po lekach i alkoholu.
Nie wiem jak sie ma fenylop do olanzapiny.
Nie mixowalbym antagonisty nmda z lekami.

Co do wit z gr B rozpisalem w dziale s+.
Preferowane to te ktore maja metylowana b12 lub cyjano-B12.
Bez b12 reszta witamin jest slabo przyswajalna.
20 marca 2018sidik pisze:
[mention]Stteetart[/mention] w jakim celu mikrodawkowales DXM? czemu przestales, tj. cos wiecej niz "cofanie sie w rozwoju", np. oslabienie pamieci? ile mg brales i z jaka czestotliwoscia?
Zaczynam od 30mg i stopniowo zwiekszam.
Do 105mg i odstawiam.
Caly cylkl to 8-10 czasem 12 dni.
W zaleznosci od uzytych dodatkow mozna podbic dope/sero albo poprostu ograniczyc dzialanie nmda.

Reszte rozpisze potem.
25 marca 2018Stteetart pisze:
Nie do konca.
Jak sypiasz po DXM?
Nie wstajesz nieco otumaniony?

[mention]FarmieGolda[/mention]

Btw
Doczytam dokladniej w domu
https://drugs-forum.com/threads/nmda-an ... ol.278221/

:-D
Ja brałem na sen najpierw 15mg, a potem po kilku dniach podwyższyłem do 30mg. Nie uświadczyłem problemów ze snem, ale owszem, możesz takowe uświadczyć.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 2952 / 249 / 0
25 marca 2018Evenement pisze:
turek nie porownuj jakichs smiesznych reklamowanych wszedzie magnezów ktore działają na zasadzie placebo do pełnoprawnego i działającego nootropa jakim jest winpocetyna.
Zadałem to pytanie też z racji faktu, że jak kiedyś nie brałem magnezu przez około dwa miesiące to miałem za przeproszeniem łeb tak zajebany mułem że szkoda słów. Nawet po klonazolamie w dawkach, którym niewiele brakowało do urwania filmu nie miałem takich problemów z myśleniem, czułem się jakby ktoś mi wykonał lobotomię. Kawy wtedy nie piłem wcale, stimów nie brałem, jedynie koda (średnio 150-300mg dziennie) była grzana. Jak wróciłem do magnezu to poczułem tak ogromną różnicę jak stimiarz na peaku vs stimiarz na zwale, wiecie o co chodzi - wnętrze mojego mózgu rozświetliło się dosłownie tysiącem żarówek i wreszcie znów czułem się normalnie a nawet nadnormalnie - ta różnica była tak ogromna że przez pierwsze parę dni myślałem że do tego magnezu ktoś dosypał NZT :cheesy:
Misie pysie- chelaty ulatwiaja wychwyt pierwiastka w organizmie.
Nie zgodzę się z tym (może błędnie, najwyżej mnie poprawisz i uzupełnisz moją wiedzę ;-) ). W oparciu o to co dawno temu wyczytałem (i to nie na Wikipedii) i publikacje naukowe z którymi się zapoznałem w miarę dokładnie (choć jak na tamte czasy nie zrozumiałem wszystkich szczegółów, jednak ogólny ich przekaz jak najbardziej tak - myślę że teraz dałbym radę zrozumieć całość) jasno wynikało, że faktycznie chelat magnezu jako związek sam w sobie jest lepiej przyswajany przez organizm, ale znacznie trudniej niż cytrynian jako związek kompleksowy oddaje jon magnezu do organizmu i nie jest to nic więcej jak marketingowa ściema. Na szybko znalazłem takie streszczenie. To co wtedy czytałem było znacznie bardziej rozbudowane, ale naprawdę nie mam siły teraz szukać - jak ktoś ma czas i ochotę to droga wolna, za podzielenie się jakimś większym i lepszym znaleziskiem nawet sypnę trochę karmy (ale nie za dużo żeby się nie przejeść :-p ).
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
Niby tak, ale...
Wiesz ile kakao musialbys zjesc zeby zaspokoic zapotrzebowanie na magnez?
nikt nie kaze zaspokajac RDA w jednym posilku czy napoju. wedlug http://mamzdrowie.pl/kalorie/kakao-proszek kakao ma blisko 500 mg magnezu, 2,5g (!) potasu na 100 g prochu. ja robie kakao z 10g (dwie lyzeczki), wypijesz takie dwa i masz 100 mg magnezu i kilogram potasu. oczywiscie w mleku masz sporo wapnia, zeby sie wchlanialo.

do tego litr znienawidzonej przez ciebie muszynianki (130 mg magnezu na litr, 200 mg wapnia) i mamy ponad polowe RDA na magnez z samego picia. reszte bez problemu dobijesz zjadajac chocby platki owsiane na sniadanie i fasolke na obiad.

trudne? latwiej lyknac pillsy.
  • 9491 / 1866 / 2
Cyt:

kakao ma blisko 500 mg magnezu, 2,5g (!) potasu na 100 g prochu. ja robie kakao z 10g (dwie lyzeczki), wypijesz takie dwa i masz 100 mg magnezu i kilogram potasu. oczywiscie w mleku masz sporo wapnia, zeby sie wchlanialo.

Ze co ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 849 / 289 / 0
Antydepresyjny, antyanhedonistyczny, prokognitywny, antyuzależnieniowy, antytolerancyjny (nawet działa po części na psychodeliki), neuroprotekcyjny miks: nalewka z dziurawca, małe dawki DXM, urosept, kakao, nalewka z ginkgo biloba. Część składników w połączeniu pozornie może wywołać ZS. Prawdopodobnie jeszcze nic takiego u mnie nie wystąpiło ze względu na urosept, który jest SNDRE więc jeśli miałbym mieć ZS a nie mam, to na urosept.
Dziurawiec upreguluje receptory serotoninowe, antagonizuje GABAa i GABAb (więc je tez upreguluje) i jest SNDRI. Kakao i urosept to średnio słabe cholinergiki. DXM to dobry antydepresant i neuroprotektant.
Całość pozwala ładnie przeżyć dzień, kolory są jaśniejsze, więcej się dostrzega szczegółów, nastrój jest lekko dziwnie pozytywny, czasem wyczuwalna jest euforia.

Nie polecam miksa ze względu na to, że oficjalna nauka nie pozwala na mieszanie dziurawca i SRI. Nie ponoszę odpowiedzialności za jego wykorzystanie, jednak jeśli się ktoś na to zdecyduje odradzam stosowanie dłużej niż 2 tygodnie.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 1016 / 97 / 0
Jest gdzieś licznik ile osób się po poradach z tego wątku doprowadziło do poziomu ameby/zdechło? Szacunek dla Stteetarta że potrafił gdzieś tam wyhamować i przyznać że coś wykracza poza jego kompetencję/wiedzę i odesłał do lekarza.
The child is grown
The dream is gone
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.