Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Czy benzodiazepiny, a konkretnie alprazolam do którego mam dostęp, może mi zastąpić alkohol pity w celach towarzyskich? Powiedzmy 1 mg na imprezkę raz w tygodniu na przykład? Działa na te same receptory to czy mogę się spodziewać tego "towarzyskiego rozluźnienia"? Niestety stary się robię i mam dosyć zdychać na kacu cały dzień nawet jeśli to są tylko 3 piwa XD a jak alprazolam ma się do mixów z ziołem?

Podajemy nazwy substancji,nie nazwy handlowe ~ Atro
  • 1345 / 147 / 8
@matinowak01 alprazolam nadaje sie do tego by sie rozluznic podobnie do alkoholu, po to w sumie powstal, do miksu z ziolem sie nadaje, splyca faze i niweluje ta lekliwa czesc THC fazy
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 262 / 100 / 0
05 maja 2024matinowak01 pisze:
Czy benzodiazepiny, a konkretnie alprazolam do którego mam dostęp, może mi zastąpić alkohol pity w celach towarzyskich? Powiedzmy 1 mg na imprezkę raz w tygodniu na przykład? Działa na te same receptory to czy mogę się spodziewać tego "towarzyskiego rozluźnienia"? Niestety stary się robię i mam dosyć zdychać na kacu cały dzień nawet jeśli to są tylko 3 piwa XD a jak alprazolam ma się do mixów z ziołem?

Chujowa opcja i tyle. Zjesz tego jednego mg , zrelaksujesz się... i uznasz że chuj tam , lecimy po piwko...

tak btw. masz zdychanie całodniowe z powodu trzech browarów? Idź lepiej do labu i sprawdź jak tam wątroba.
  • 81 / 11 / 0

To zależy od sytuacji i czy umiesz się opanować żeby nie wypić bo alpra wymieszana z nawet małą ilością alko potrafi niezły rozpierdol zrobić na bani po którym robi się chore rzeczy. W takiej sytuacji lepiej by było brać diazepam na kaca.
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
@elcamino
Nie mieszam leków z alkoholem, ale zakładając że jednak tak by się stało to wypicie 1 czy 2 piw do 0.5 mg czy 1 mg robi aż taki gnój?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2024 przez matinowak01, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 262 / 100 / 0
To zależy od wielu zmiennych. Można ogarnąć bez "wyczynów". Można też odwalic sporo gnoju.

Nie mieszaj benzo z alko . Nie zastępuj jednego , drugim. Poprostu. Rada starego polioksy
  • 81 / 11 / 0
Jak najbardziej, sam swojego czasu po jednym piwie będąc na jakiejś śmiesznej dawce alpry zacząłem gadać jakieś niestworzone rzeczy, wracałem jakbym wypił tych piw 15 a na kwadracie sobie jeszcze przy samym łóżku łeb obilem o rant stołu. Jakby miałem wiele jeszcze grubszych akcji po mixie tych specyfikow ale szybko przestałem trzymać jakikolwiek umiar i zwykle były to dużo większe dawki. To też właśnie jest pułapka tego mixu, że bezmyślnie dorzucasz więcej i zwykle za wiele nie pamiętasz.
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 147 / 8
@elcamino
Nie mieszam leków z alkoholem, ale zakładając że jednak tak by się stało to wypicie 1 czy 2 piw do 0.5 mg czy 1 mg robi aż taki gnój?
robi gnoj ostry, po benzo puszczaja hamulce i jak nawet wypijesz jedno piwo to bedziesz sie czul jak po 2. wypijesz 4 piwa to ci urwie film a pozbawiony wtedy hamulcow czlowiek odpierdziela maniane ktorej nie pamietasz a slyszysz o tym tylko z legend
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 5 / / 0
Generalnie to 2 mg wystarczają, abym przez cały dzień czuł się ok, jednakże kiedyś, 2 mg sprawiały, że przez 6 godzin czułem się faktycznie naćpany.
Teraz, to może wyraźne uczucie naćpania trwa 3-4 godziny, a poza tym uczuciem, to klon działa jedynie w tle, sprawia, że się nie boję i nie mam lęków, jestem bardziej towarzyski i rozmowny, ale jednak, brakuje mi tego półdobowego kopa, co dawniej.
Sprawia to, że aby odczuwać tę przysłowiową "fazę" przez pół dnia, a nie tylko wyciszenie lęków, bez zbytniego namysłu, biorę 2 lub 3 tabletki dziennie, przez co jeszcze bardziej zwiększa mi się tolerancja.
Planuje zaopatrzyć się w trochę Xanaxu, ale tak poza tym, to nie wiem co robić. Podobno tolerancja na benzo, może spadać aż około rok, ale może są jakieś sposoby, bądź rady, którymi moglibyście się podzielić?
Z góry, dziękuje za odpowiedź.
Uwaga! Użytkownik somberjerry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1491 / 92 / 2
Czy dawki 4x7,5 mg zolpiklonu osłabiają eliminacje benzo? Byłaby to dobra wiadomość.

przeniesiono - detronizator
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 21:16:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770066912'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.