Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 389 / 99 / 4
@stuk Wydaje mi się, że u większości producentów jednak HCl wychodzi taniej, chociaż być może istnieje od tego jakiś wyjątek, na który nie trafiłem szukając.

Co do zmian w profilu działania to nie zauważyłem i raczej stawiam na efekt placebo zważywszy, że formy różnią się wyłącznie rozpuszczalnością w wodzie, co może wpłynąć minimalnie (a w zasadzie nawet pomijalnie) na szybkość wchłaniania.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 1490 / 92 / 2
11 marca 2023Psilosoph pisze:
@stuk

Musi mieć inne pH będąc wolnym aminokwasem.

Osobiście nie testowałem, jednak działaniem nie powinien się różnić od fenibutu HCl. Co niektórzy użytkownicy zgłaszają spokojniejsze jego działanie względem HCl.
Na BL sobie chwalą. Ciężej rozpuszczalny w wodzie rzecz jasna.

"Zasadniczo FAA (wolny aminokwas) oznacza, że ​​jest jak każdy aminokwas - obojnaczy - grupa aminowa jest naładowana (NH3 +), karboksyl jest również naładowany (COO-). Gdy tylko dotrze do żołądka, którego pH mieści się w zakresie 1-2, karboksyl zostaje protonowany przez HCl w żołądku i zasadniczo staje się fenibutem HCl.
Nie powinno być różnicy w absorpcji. Jeśli już, fenibut HCl powinien być lepiej wchłaniany."

Gdzie znalazłeś źródło, w którym wychodzi taniej niż HCl? - PW.

Przykładowo Liftmode Fenibut F.A.A jest o 35$ droższy za 100g niżeli HCl.
Popularny serwis polski na A, firma RAW Powerdes za 140.Jeszcze Viva Go Sports fenibut z Niemiec ktoś coś wie?
action movie:gun:
  • 510 / 111 / 0
To już nie można pisać, że na allegro? Pytam z ciekawości
  • 367 / 94 / 0
12 marca 2023stuk pisze:
11 marca 2023Psilosoph pisze:
@stuk

Musi mieć inne pH będąc wolnym aminokwasem.

Osobiście nie testowałem, jednak działaniem nie powinien się różnić od fenibutu HCl. Co niektórzy użytkownicy zgłaszają spokojniejsze jego działanie względem HCl.
Na BL sobie chwalą. Ciężej rozpuszczalny w wodzie rzecz jasna.

"Zasadniczo FAA (wolny aminokwas) oznacza, że ​​jest jak każdy aminokwas - obojnaczy - grupa aminowa jest naładowana (NH3 +), karboksyl jest również naładowany (COO-). Gdy tylko dotrze do żołądka, którego pH mieści się w zakresie 1-2, karboksyl zostaje protonowany przez HCl w żołądku i zasadniczo staje się fenibutem HCl.
Nie powinno być różnicy w absorpcji. Jeśli już, fenibut HCl powinien być lepiej wchłaniany."

Gdzie znalazłeś źródło, w którym wychodzi taniej niż HCl? - PW.

Przykładowo Liftmode Fenibut F.A.A jest o 35$ droższy za 100g niżeli HCl.
Popularny serwis polski na A, firma RAW Powerdes za 140.Jeszcze Viva Go Sports fenibut z Niemiec ktoś coś wie?
To jest 90 kapsułek po 500mg, co daje 45 gram za 140 zł.
Czyli 311 zł za 100g.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 1490 / 92 / 2
@Psilosoph To kupować to na test i zadziała, bo ogólnie u mnie od ćpaniu strasznie bierny jestem, albo od pogody i mamgówniany sen. Może jakaś podobna substancja, analog fenia coś jak gabapetyna?
  • 367 / 94 / 0
@stuk

Pytasz czy zadziała?
Skoro jest to fenibut i jakaś tam firma się podpisuje pod tym że jest on w środku - to musi zadziałać.

Jeżeli masz wrażliwy żołądek, bierzesz dużo fenia i często - bierz FAA.

Jeżeli bierzesz rzadko, nie masz problemów z żołądkiem - bierz HCl, szkoda przepłacać.

Najbliżej baklofenowi do fenibutu. Niema jako takiego analogu. Gabapetyna raczej nie spełni Twoich oczekiwań.
  • 3 / / 0
Od jakiegoś czasu eksperymentuje z dawkami (biore raz na tydzień) doszedłem do dawki 3g i fakt muzyki fajnie sie słucha, efekt przeciw lękowy też jest, ale nie odczuwam opisywanej przez was euforii i podwyższonego libido ani prospołecznego działania.
Dalsze podbijanie dawki moze pomóc czy sobie odpuścić?
Testowany feni był z ziona i ze swissa.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2023 przez lagi4000, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 510 / 111 / 0
Odpuścić sobie, ja znajduję euforię w dawkach niskich a w wysokich nie. Brałem do 5 g i tylko się strulem. Teraz po 0,8 czuję się świetnie.
  • 367 / 94 / 0
@lagi4000

Ja mam trochę inny pogląd niż @nicki. U mnie małe dawki powodowały lepszy nastrój, zniesienie lęków, lekki dopaminowy rausz.

Nie wiem jak przy sporadycznym użyciu, jak już leciałem to w ciągu.

Jednak co do zasady większe dawki powodowały u mnie euforię i znaczące zwiększenie libido. Najbardziej w miksie z pregabaliną, wręcz zwierzęce.

Najlepszy rezultat przynosiło przyjęcie w 3 dawkach.

W moim przypadku, osoby z dużą tolerancją było to przynajmniej 4-2-2 g w odstępie około godziny między dawkami.

Spróbuj sobie na przykład 3-1,5-,1.5 g lub odpuść.
  • 1490 / 92 / 2
12 marca 2023Psilosoph pisze:
@stuk

Pytasz czy zadziała?
Skoro jest to fenibut i jakaś tam firma się podpisuje pod tym że jest on w środku - to musi zadziałać.

Jeżeli masz wrażliwy żołądek, bierzesz dużo fenia i często - bierz FAA.

Jeżeli bierzesz rzadko, nie masz problemów z żołądkiem - bierz HCl, szkoda przepłacać.

Najbliżej baklofenowi do fenibutu. Niema jako takiego analogu. Gabapetyna raczej nie spełni Twoich oczekiwań.
Stary było pisane w temacie, że niektóre sorty to mąka nie chemol.Właśnie gabapetyna jest dla mnie git tylko, że działa za słabo.Feni stymuluję mnie jednak rozwala sen, ale nie wiem żarłem duże dawki.Gabapetna jest git muląca, ale potem słabiej klepie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.