Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1661 / 268 / 0
@powerade33 on bierze 10 mg escitalopramu i 75 mg trazodonu, z tym że nie ma depresji ani lęków tylko stres i to napięcie, zaburzony sen, sporo chleje więc może to od tego.
  • 104 / 10 / 0
18 stycznia 2025powerade33 pisze:
@zburzony a powiedz mi ile kumpel bierze tego esci i trazadonu , ja trazadon dostałem teraz do esci właśnie ale ja biorę 30 mg esci i dalej te napięcie siedzi lęki jakby wszystko elegancko wykasowane a napięcie psychiczne jest niemożność relaksu . Biore jeszcze tianeltyne ale ona słabo działa czuję .
Pregabaline można by do tego zestawu dorzucic. Rozluźnia.A Trazodone Cie usypia? na mnie nie działał w ogóle. Zamienilem na mianseryne. Skądś wynika te napięcie, pracujesz z Psychologiem?To podstawa.
A jak nie mozesz sie rozluznic to Techniki relaksacyjne np Jackobsona polecem. Do tego mały blancik i bajlando
  • 162 / 28 / 0
@RobertoSS on pisał, że z pregi schodził. @powerade33 czy to napięcie nadal przejawia się bólem głowy (uciskiem wewnątrz) i sztywnością karku?
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Nie na szczęście teraz aż tak głową nie boli i nie czuć tego napięcia fizycznie na głowie tylko psychiczne napięcie taka niemożność relaksu przez co jest humor depresyjny . Mialem badanie głowy tomograf z kontrastem nic nie wyszło . Pregabaline biorę z rana 150 wieczorem 200 mg ale już ja długo biorę i mam wrażenie że ona nic nie działa na początku działała .
  • 104 / 10 / 0
@powerade33 Ja tez myślałem,ze nie działa i przerwalem zażywanie na pare dni. Lęki takie,ze ja pierdole. Ona działa ,ale w tle. Pracujesz z Psychologiem? Nie można polegac tylko na lekach.
  • 15 / 1 / 0
WItam.Biore Esci juz 4 tydzien na poczatku zaczynalem od 10 mg teraz na 15 jakos nie czuje zbytnio sie lepiej.Mimo Ze ubokow nie mam ale wspomagam sie klonem od czasu do czasu 1 mg z bezsennoscia nie ma problemow ale te leki.Mam stwierdzone zaburzenia lekowe..Mozna cos do tego jeszcze od Magika cos dodac?Zaprzestalem picia alko od poczatku brania i nic ciekawego sie nie zmienilo...
https://hyperreal_upp
  • 1661 / 268 / 0
@Walas doktory chętnie wypisują na lęki pregabalinę. Twój może chcieć cię potrzymać jeszcze na escitalopramie albo zwiększyć dawkę ale niekoniecznie. Pregabalina mi akurat nie przypasowała ale wielu pomaga.
  • 108 / 32 / 0
@Walas 4 tygodnie to niedługo. Daj mu 2 miesiące przy zachowaniu trzeźwości. klon Ci z odbicia lęki robi jak dla mnie, zamieniłbym na coś lekkiego na sen.
  • 15 / 1 / 0
Dziekuje za wypowiedzi.Mam zmieniana dawke na 20 mg plus dostalem Lorafen 2.5 nie wiem jak to dziala ale sie zobaczy...Miesiac pociagne i zobacze czy te 20 mg cos dadza oby:)
https://hyperreal_upp
  • 1661 / 268 / 0
@Walas lorazepam powinien ci się spodobać, jest na lęki lepszy niż pregabalina, powinieneś mieć problem z głowy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.