Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1269 / 206 / 0
@powerade33 on bierze 10 mg escitalopramu i 75 mg trazodonu, z tym że nie ma depresji ani lęków tylko stres i to napięcie, zaburzony sen, sporo chleje więc może to od tego.
  • 62 / 6 / 0
18 stycznia 2025powerade33 pisze:
@zburzony a powiedz mi ile kumpel bierze tego esci i trazadonu , ja trazadon dostałem teraz do esci właśnie ale ja biorę 30 mg esci i dalej te napięcie siedzi lęki jakby wszystko elegancko wykasowane a napięcie psychiczne jest niemożność relaksu . Biore jeszcze tianeltyne ale ona słabo działa czuję .
Pregabaline można by do tego zestawu dorzucic. Rozluźnia.A Trazodone Cie usypia? na mnie nie działał w ogóle. Zamienilem na mianseryne. Skądś wynika te napięcie, pracujesz z Psychologiem?To podstawa.
A jak nie mozesz sie rozluznic to Techniki relaksacyjne np Jackobsona polecem. Do tego mały blancik i bajlando
  • 67 / 12 / 0
@RobertoSS on pisał, że z pregi schodził. @powerade33 czy to napięcie nadal przejawia się bólem głowy (uciskiem wewnątrz) i sztywnością karku?
  • 92 / 5 / 0
@Hanalena
Nie na szczęście teraz aż tak głową nie boli i nie czuć tego napięcia fizycznie na głowie tylko psychiczne napięcie taka niemożność relaksu przez co jest humor depresyjny . Mialem badanie głowy tomograf z kontrastem nic nie wyszło . Pregabaline biorę z rana 150 wieczorem 200 mg ale już ja długo biorę i mam wrażenie że ona nic nie działa na początku działała .
  • 62 / 6 / 0
@powerade33 Ja tez myślałem,ze nie działa i przerwalem zażywanie na pare dni. Lęki takie,ze ja pierdole. Ona działa ,ale w tle. Pracujesz z Psychologiem? Nie można polegac tylko na lekach.
  • 10 / / 0
WItam.Biore Esci juz 4 tydzien na poczatku zaczynalem od 10 mg teraz na 15 jakos nie czuje zbytnio sie lepiej.Mimo Ze ubokow nie mam ale wspomagam sie klonem od czasu do czasu 1 mg z bezsennoscia nie ma problemow ale te leki.Mam stwierdzone zaburzenia lekowe..Mozna cos do tego jeszcze od Magika cos dodac?Zaprzestalem picia alko od poczatku brania i nic ciekawego sie nie zmienilo...
https://hyperreal_upp
  • 1269 / 206 / 0
@Walas doktory chętnie wypisują na lęki pregabalinę. Twój może chcieć cię potrzymać jeszcze na escitalopramie albo zwiększyć dawkę ale niekoniecznie. Pregabalina mi akurat nie przypasowała ale wielu pomaga.
  • 102 / 30 / 0
@Walas 4 tygodnie to niedługo. Daj mu 2 miesiące przy zachowaniu trzeźwości. klon Ci z odbicia lęki robi jak dla mnie, zamieniłbym na coś lekkiego na sen.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fentanyl bez wyrzutów sumienia. Cła nie pomagają, a powód jest prosty

W USA narkotyki można dostać niemal na każdym kroku. Donald Trump wypowiedział wojnę pladze fentanylu zalewającej kraj. Jednak w tym przypadku to nie podaż, a popyt w samych Stanach Zjednoczonych jest problemem. Osób, które straciły życie z przedawkowania, jest coraz więcej. – My też mamy rodzinę; oczywiście czujemy się winni. Ale to nie mój problem – mówi BBC jeden z członków kartelu rozprowadzającego fentanyl.

Wsiadła do auta i bez słowa dała kierowcy woreczki z marihuaną. To był policjant

Policjanci dostali informację o 33-letniej mieszkance Rzeszowa, która miała handlować narkotykami. Gdy nieumundurowani funkcjonariusze podjechali nieoznakowanym samochodem przed jeden z bloków, by to sprawdzić, kobieta wyszła, wsiadła do ich auta i - bez żadnej rozmowy - wręczyła siedzącemu za kierownicą policjantowi dwa woreczki z marihuaną. Narkotyki znaleziono też w jej mieszkaniu.

Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.