Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2073 / 266 / 0
Szkoda mi tej migotki ładna młoda blondyneczka i tak się niszczy.@AnnaS @serotoninowy Opowiem prawdziwą historię benzo trip życia.

Pojechałem z dziewczyną do jej rodziców wtedy jeszcze wilk działał ja jak zwykle na hexenie i ona mówi nie wpuszczę cię do domu jak ty wyglądasz zabrała cały towar a ja mówię że mam benzo a ona mi mówi to bierz na co czekasz.

Dojeżdżamy do ich domu wszystko fajnie jeszcze kanapeczkę zjadłem piwko wypiłem z teściem no i poszliśmy spać teściu poszedł do pracy teściowa na emeryturze ja jeszcze dopiłem benzo bo miałem je w glikolu. No i o 3 w nocy obudziłem nie pamiętałem tego oczywiście poszedłem do pokoju teściowej budzę ją z płaczem i pytam czy nie widziała mojego jamniczka psa. Ona szybko do pobiegła po moją stara a ta jej tłumaczy że lunatykuje hehe to było ciężkie 3 dni na wsi.
  • 2392 / 655 / 0
@ mmigotka Czmu tak ciśniesz z kloniszczem??? Bierzesz jakieś zaporowe dawki zamiast ustawowego 2mg na dzień??
Winiacze i wóde szczerze odradzam łoić do większych dawek klona bo to się skończy blackoutem i odpierdalaniem na nieświadomce.
Piwa to inna sprawa. Jak je odpowiednio dawkujesz to podtrzymujesz se optymalną dawkę alko która w miksie z kloniszczem daje konkret fazę.
Zakładając że nie przypierdalasz sobie dla beki po 10mg kloniszcza - tylko zarzucasz np 2mg i piwero walisz co pół godzinki ( najlepiej jakieś smakowe - ale to już moja preferencja )

I uważaj moja droga z benzo bo skończysz jak ja..... kiedyś se zacząłem romansować z klonem- od tak. Ciekawa czilująca faza....... - wjebałem się na 13 lat. Musze brać codziennie przed snem a jak z 3 dni nie przyjmę benzo to mam benzo-psycho-skręta i tiki padaczkowe. Jakbym tak ciąg przerwał na 5/7 dni tak żeby całą alperka wyszła z krwi - najprawdopodobniej miał bym olbrzymie ataki padaki ( której normalnie nie mam-.- )
  • 1 / / 0
Ja do 7 tabletek Lorafenu 2.5mg doszedłem i plus do tego jakieś tabletki nasenne były różne (estazolam,onirex,nasen idt).Przy odstawianiu złapała mnie właśnie padaczka.Mieszalem też z alko. i nie polecam po jakimś czasie organizm Ci odmówi posłuszeństwa.
  • 139 / 30 / 0
Czy po odstawieniu pewnych substancji, gdzie pojawia mi się ogromna bezsenność mogę brać bezpiecznie na sen benzo przez dwa tygodnie? Głównie estazolam albo rolki. Czy dwa tygodnie to już będzie wystarczająco żeby się wdupić w kolejny nałóg ? Nie mogę dopuścić do sytuacji, gdzie nie śpię ze 3 noce pod rząd, bo pracuję. Nic innego nie jest mi wstanie na obecną chwilę pomóc. Proszę o odpowiedź.
  • 593 / 82 / 0
@GrobeNody Tak, ja tak mam. Niestety moj problem rozwiazaly neuroleptyki.
Jestem dość trudny.
  • 139 / 30 / 0
@furyofpatientman to wolę już miesiąc nie spać niż zacząć się bawić po pewnym czasie w neuroleptyki.
  • 117 / 33 / 0
@GrobeNoody Po 2 tygodniach fizycznie się nie uzależnisz. Kwestia psychiki - mózg na pewno będzie pamiętał ten okres i będzie chciał do tego wracać.
  • 139 / 30 / 0
@Bingb0ng dzięki za odpowiedź.
Wsumie to nawet nie lubię benzo, chodzi mi jedynie o to, żeby nie wyglądać jak kupa gówna w pracy. Muszę chociaż przespać te 7 godzin. Niestety to jedyne co może mi teraz pomóc. Tak się kończą ćpuńskie maratony
  • 42 / 4 / 0
Jaką dawkę Afobamu polecacie na silny atak paniki? I po jakim czasie zadziała? Ostatnio wzięłam 2mg to tylko usnęłam i nawet nie zdążył zadziałać bo zasypiałam z walącym sercem i mega lękiem
  • 3244 / 553 / 0
1mg to max bez tolerki. Jak nie chcesz zasnac to nawet pol mg.
Zazdro tolerki.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 23:47:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770075972'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".