CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
201
29%
2.Cos działa
138
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 704

ODPOWIEDZ
Posty: 2231 • Strona 224 z 224
  • 39 / 3 / 0
05 maja 2025dobryjakchleb pisze:
czy myślicie żę nawet takie stężenie 0,2% THC może wywyoływać stany lękowe? Używałem takiego olejku fullsprectrum od HempKing ponoć dobry ale budziłem się w nocy z napadami paniki, czy nawet taka niewielka dawka THC może takie stany wywoływać u osób podatnych?
Uważam iż sam CBD potrafi tak zadziałać. Miałem ataki paniki po czystym CBD z izolatu. Ma takie właściwości i działanie.

Wydaję mi się że tak jest szczególnie na początku. Z czasem u mnie już tak się nie dzieje, kiedy czuję że CBD zaczyna mnie stresować to autosugestią jakoś panuję i doświadczenie mówi mi że jest ok bo CBD jest bezpieczne.

Obecnie stosuje wyłącznie susz roślinny zakupiony na znanym portalu aukcyjnym. Nie palę go lecz zjadam w formie surowej, czasem robię z suszu herbatę i oczywiście zjadam również pozostałe po naparze topy.

Susz CBD mój ma certyfikat laboratoryjny na 10% CBD. Zjadam zwykle 500-700mg topów. Działanie pojawia się w około 20-30 minut od zjedzenia. Lubię smak topów i mocno je przeżuwam.
ODPOWIEDZ
Posty: 2231 • Strona 224 z 224
Artykuły
Newsy
[img]
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

[img]
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.