wycięto zdjęcia ofert @V44
26 stycznia 2025RafalKoral pisze: Najlepsze CBD jest z Kombinatu Konopnego, niezrównana jakość, czystość, pewność i oczywiście super cena, jakieś 10zl wychodzi za 10g.
Taki wynalazek z cbd również udźwignie
mięśniami, ciągłym stresowaniem się nawet najmniejszymi problemami, depresją itp. Wcześniej "leczyłem się" alkoholem, przez co popadłem w alkoholizm. Od kilku lat mocno ograniczyłem picie i zdarza mi się pic alkohol 2-3 w roku. Osteopata polecił zainteresowanie się olejkami
CBD. Widziałem, że są dwa rodzaje podawania CBD: olejki i vaporyzatory. Mógłbym prosić o więcej informacji co kupić i jak stosować, żeby trochę zlikwidować moje problemy?
Jeżeli zdecydujesz się na olejki/shoty, nie połykaj od razu ani nie mieszaj z żadnymi napojami czy jedzeniem. Oblicz sobię dawkę w oparciu o skład, przygotowaną dawkę weź do ust i trzymaj pod językiem minutę/dwie. W ten sposób przyjmiesz CBD "sublingualnie". Największą korzyścią tej formy jest uniknięcie metabolizmu wątrobowego części przyjętej przez Ciebie dawki (do ~1.5-2x większa biodostępność). Po tych 1-2min, możesz całość połknąć i tyle.
Na nerwowość czy stres może lepsze byłyby adaptogeny jak np. ashwaghandha, najlepiej w formie ciętego korzenia do parzenia. Gdyby się uprzeć na kanabinoidy to korzeń maca ma macamidy i muszę przyznać że gdy go testowałem to działanie miało w sobie coś z innego spojrzenia na świat po konopiach. Tylko maca jest lekkim stymulantem to nie wiem czy byłby odpowiedni. Obydwa wspomniane pomagają radzić sobie z stresem, a samych adaptogenów jest dużo więcej do wyboru więc można szukać czegoś dla siebie
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.