Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1857 / 70 / 80
Re: HPPD
Nieprzeczytany post autor: Anon »
O tym że mam hppd mam świadomość już dłuższy czas, w gruncie rzeczy można się przyzwyczaić bo co innego pozostaje? Zaburzenia wcale nie słabną, choć nie nazwałbym ich mocnymi, a nawet średnimi, są na takim chilloutowym poziomie że rzadko zwracam uwagę. Psychodelików nie przyjmowałem już od 6miesięcy. Wogóle przez ostatnie pół roku jedynie kilka razy empatogeny z którymi przesadzałem, po każdym takim przesadzeniu ogromnie nasilało się hppd, ale dało się wyczuć że coś innego siedzi mi wtedy w głowie. Aktywacja była oczywiście podczas zjazdu, ale patrząc na to z perspektywy można jasno powiedzieć że to były zwykłe psychozy z ukierunkowaniem w strone shizofrenii a nie hppd, chociaż i ono zostało podkrecone.

@Amplifa mówisz że ciekawa rzecz, zależy jak na to spojrzeć. Dla osoby która tego nie ma lub ma mało, to widzenie lekkich fraktali na trzeźwo lub zaburzenia przestrzeni w dowolnej sytuacji jest ok, ale dla mnie to jest męczące chociaż no co, trzeba przywyknąć.

@Cockney zdecydowanie wspólczuje bo przejebane, nie będe odradzał jedzenia kwasa bo i tak go zjesz :cool: ale wiesz o konsekwencjach ;-)
  • 1081 / 32 / 0
Wlasnie z biologicznego/medycznego punktu widzenia HPPD to rozregulowanie receptorow serotoninowych ?

Upomnienie: pisz posty w odpowiednich tematach. #czeslaw
  • 2362 / 29 / 0
Raczej zmniejszona impulsacja GABAergiczna w korze wzrokowej na skutek desensytyzacji rec serotoninowych (nie jestem pewien czy tylko 5ht2a)

To tłumaczy, dlaczego hppd daje się leczyć benzodiazepinami

przeniesione z ogólnego LSD
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 232 / 8 / 0
A jak to jest z błyskami w oczach, np jak szybko odwrócisz wzrok to w kątach oczu robią się błyski różnych kolorowych światełek/kropeczek? Też to może mieć wspólnego z HPPD? Dodam, że dno oka miałem badane i okulista nic niepokojącego nie wykrył.
  • 1456 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: kfs »
Takie błyski to ja miałem od dziecka, podobnie z powidokami i lekkimi CEV-ami. Może moja mama jadła grzyby gdy była ze mną w ciąży? %-D
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 8 / 0
derb pisze:
Raczej zmniejszona impulsacja GABAergiczna w korze wzrokowej na skutek desensytyzacji rec serotoninowych (nie jestem pewien czy tylko 5ht2a)

To tłumaczy, dlaczego hppd daje się leczyć benzodiazepinami

przeniesione z ogólnego LSD
Chyba nie tylko w korze wzrokowej, bo HPPD może się objawiać na wszystkich zmysłach np. równiez słuchowo, a te ośrodki leżą w innych płatach
KeFaS pisze:
Po zjedzeniu kwasa HPPD się znowu nasili, żeby całkowicie to zniwelować (jeżeli tak bardzo przeszkadza) trzeba przez długi czas nie jeśc żadnych substancji wpływających agonistycznie na serotoninę, ale też np. kannabinoidów, ogólnie wszelkiego rodzaju tego typu używek. Niektórzy podobno nawet po stymulantach mają HPPD, więc wiesz, nawet źle dobrane "leki" mogą działąć odwrotnie do zamierzonego efektu, o czym się już przekonałaś przy ssri.
Ja kiedyś po odbyciu kilku pierwszych psychodelicznych tripów miałem bardzo mocne HPPD, więc to kwestia osobnicza, jedni mają mocne te efekty inni znikome.
Dziękuję za dobra radę. Wiem o tym i robię sobie miesiąc może nawet ponad miesiąc abstynencji od wszystkiego i zobaczę :) Swoją drogą to już na zawsze porzuciłam wszystkie stymulanty, marihuanę i bardzo ograniczam alkohol. A kwas, mdma czy 2c-b od czasu do czasu na imprezie to nic niesamowitego :)
KeFaS pisze:
Takie błyski to ja miałem od dziecka, podobnie z powidokami i lekkimi CEV-ami. Może moja mama jadła grzyby gdy była ze mną w ciąży? %-D
hahahahaha, jesteś predysponowany do spożywania psychodelików :D
  • 634 / 4 / 0
trawa moze nasilic nawet 'dawne' HPPD, dobrze pamietam ?

Ostatnio mam taka akcje, ze jak przesiedze noc przed kompem i cos dluzej czytam to 'na' tekscie robi mi sie taka mgla, musze pare razy mrugnac, przetrzec oczy zeby zlapac ostrosc i dopiero wtedy jest ok. Podchodzi to bardziej pod ten temat czy jest znakiem ze czas sie wybrac do okulisty ? :/
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: derb »
zmęczenie oczu
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ktos2 »
Jakis czas temu pisalem o moim hppd.Probowalem zachowac abstynencje - 6 tygodni rekord ! :) bylo to w pazdzierniku.Oczywiscie hppd nie zmalalo nawet troszke i dalej pije alkohol wacham koks i spida przy libacjach.Z roznymi przerwami to tydzien to pare dni i tzw. "melanz" powraca.Zapisalem sie na terapie zeby sprobowac zachowac naprawde dluga abstynencje.Zaopatrzylem sie w klony.Czy wiecie jak to jesc i od jakich dawek zaczynac zeby cos pomoglo na hppd ?.30 minut temu zjadlem 0,5mg.Czuje sie troszke inaczej ale moze jeszcze nie zaczelo dzialac.
  • 1456 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: kfs »
Jak się wjebiesz w benzo to będzie dopiero problem.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.