Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Mam nadzieję, że to odpowiedni post na ten wątek, ale wie ktoś co najlepiej powiedzieć psychiatrze, aby dostać jakieś benzo? Mam generalnie silną depresję, ale mój psychiatra jest dość wycofany jeśli chodzi o leki. Ogólnie, to nie jestem zadowolony, bo mam lekkie wrażenie, jakbym czasem mówił do ściany, a te jej metody do leczenia problemów psychicznych nie wydaję się pomagać. Miałem zaledwie kilka wizyt, ale zawsze jedynie się trzyma typowych SSRI i hydroksyzyny, niezależnie od mówienia o lękach, atakach paniki itp. Zoloft i Zoloft. Srofolt. Podobno najłatwiej dostać Bromazepam i alprazolam, ale sam już nie wiem. Co poradzicie?
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2023 przez thiswillallend, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik thiswillallend nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 371 / 110 / 2
Mam takie pytanie do weteranów różnych benzo: Jakie według was jest najlepsze benzo, albo z-drug lub inny modulrator GABA który najlepiej by się nadał na zakończenie tripa po psychodeliku w postaci zaśnięcia i obudzenia się 8h później trzeźwym?

Szukam takiej substancji która by miała jak najmniejszy potencjał rekreacyjny, żeby mnie nie kusiło brać tego w innym celu niż usypianie po psychodelikowaniu :)
I oczywiście żeby główny efekt to była sedacja i wspomaganie usypiania.

Moje typy póki co:
- Eszopiklon i zopiklon: usypiają dobrze i jak dla mnie dość mały potencjał rekreacyjny, mniejszy niż zolpidem. Testowane i działa dobrze.
- diazepam: usypia i po 8h snu budze się w miarę trzeźwy

Zdecydowanie odpada:
- zolpidem: zbyt rekreacyjny i zbyt odpierdalam po tym
- alprazolam: za krótko i dzialanie nasenne to nie jest jego główny efekt
- lorazepam: podobne do alpry ale dłuższe, nie lubie
- klonazepam: za długie
- hydroksyzyna: nie działa
- difenhydramina: Nie usypia gdy w tle działa psychodelik, a ponadto jest spawnerem pająków 🕷️🕷️🕷️
- Midazolam: byłby numerem 1 gdyby nie to że działa tak krótko i obawiam się że bym się wybudzał i nie dałby wartościowego snu po psychodelikach
- alkohol: gówno
  • 344 / 44 / 0
diazepam w małych dawkach chyba najlepszy.
  • 2392 / 655 / 0
10 grudnia 2023izopropylofenidat pisze:
Mam takie pytanie do weteranów różnych benzo: Jakie według was jest najlepsze benzo, albo z-drug lub inny modulrator GABA który najlepiej by się nadał na zakończenie tripa po psychodeliku w postaci zaśnięcia i obudzenia się 8h później trzeźwym?

Szukam takiej substancji która by miała jak najmniejszy potencjał rekreacyjny, żeby mnie nie kusiło brać tego w innym celu niż usypianie po psychodelikowaniu :)
I oczywiście żeby główny efekt to była sedacja i wspomaganie usypiania.

Moje typy póki co:
- Eszopiklon i zopiklon: usypiają dobrze i jak dla mnie dość mały potencjał rekreacyjny, mniejszy niż zolpidem. Testowane i działa dobrze.
- diazepam: usypia i po 8h snu budze się w miarę trzeźwy

Zdecydowanie odpada:
- zolpidem: zbyt rekreacyjny i zbyt odpierdalam po tym
- alprazolam: za krótko i dzialanie nasenne to nie jest jego główny efekt
- lorazepam: podobne do alpry ale dłuższe, nie lubie
- klonazepam: za długie
- hydroksyzyna: nie działa
- difenhydramina: Nie usypia gdy w tle działa psychodelik, a ponadto jest spawnerem pająków 🕷️🕷️🕷️
- Midazolam: byłby numerem 1 gdyby nie to że działa tak krótko i obawiam się że bym się wybudzał i nie dałby wartościowego snu po psychodelikach
- alkohol: gówno
W tym wypadku celuj w Lorafen. Tylko się kurwa od benzo nie uzależnij
  • 371 / 110 / 2
@WujekMorda
Mógłbyś uzasadnić? Moim zdaniem lorazepam się średnio nadaje, bo efekt nasenny nie jest przy tej substancji tak silny.
  • 465 / 47 / 0
Co teoretycznie byście zrobili jeśli jesteście na ciągu benzo ponad miesiąc bez znaczenia którego konkretnie i nagle Wam totalnie zabrakło i jest ryzyko padaczki ? Jedziecie do szpitala na SOR czy do lekarza rodzinnego ?
  • 2 / / 0
Jaka jest najlepsza dawka klonazepamu powodująca jak największe uczucie euforii dla osoby bez tolerancji na benzodiazepiny? Wziąłem dzisiaj 0.50 mg i czuję się relatywnie zrelaksowany i ogólnie mam dobry nastrój, aczkolwiek jest to dość lekkie i nie wiem, czy odpowiednie receptory powinny się wyrobić, czy powinienem po prostu zwiększyć dawkę do 0.75/1 mg?

Uprzejmie proszę o radę :)
  • 2532 / 602 / 0
Euforii po benzo to mieć nie będziesz.Chyba że spowodowaną tym,że nagle masz wyjebane na rzeczy które Cię ryły,ale nie ze względu na działanie substancji.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
@Atropolamine

To mniej więcej miałem na myśli. No więc, mam zwiększyć dawkę, czy trzymać się nadal pół miligrama, by polepszyć efekt?
  • 465 / 47 / 0
Czy można trzymać różne benzo tabletki w jednym małym opakowaniu ? Czy wchodzą w interakcję ze soba jakoś ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.