Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Mi chodzi o to że jak ktoś ma jakąś tam tolerkę na alprę, to dziwi mnie że 'klepie' go 10mg diazepamu, ponieważ mimo przelicznika 0.5 alpry=10mg diazepamu, to te 10 mg diazepamu powinno zadziałać słabiej, bo ma o wiele dłuższy half-life.
Te przeliczniki są schodzenia z bzd a nie do przeliczania mocy działania.
21 stycznia 2020gbu pisze: Kolega odpowie to będziemy mogli się kłócić:>.
Mi chodzi o to że jak ktoś ma jakąś tam tolerkę na alprę, to dziwi mnie że 'klepie' go 10mg diazepamu, ponieważ mimo przelicznika 0.5 alpry=10mg diazepamu, to te 10 mg diazepamu powinno zadziałać słabiej, bo ma o wiele dłuższy half-life.
W skrócie - jak 10 mg Diazepamu przeliczamy na 0.5 mg alpry to żeby było to rzetelne, to chyba nie chodzi o to że Diazepam, działający kilka razy dłużej od alpry, działa tak mocno jak alpra, tylko że dłużej. Moim zdaniem ma słabsze działanie ale za to 'nadrabia' właśnie halfjafem
Chyba że jest tak ja pisze rodozz313, choć też nie rozumiem jak w pierwszym zdaniu, pisze on że diazepam klepie mocniej a w drugim że nie chodzi o moc;)
A tamten kolega utożsamia half-life z peak concentration, stąd takie wnioski. Doedukować się, potem postować panowie.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.