Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Mi chodzi o to że jak ktoś ma jakąś tam tolerkę na alprę, to dziwi mnie że 'klepie' go 10mg diazepamu, ponieważ mimo przelicznika 0.5 alpry=10mg diazepamu, to te 10 mg diazepamu powinno zadziałać słabiej, bo ma o wiele dłuższy half-life.
Te przeliczniki są schodzenia z bzd a nie do przeliczania mocy działania.
21 stycznia 2020gbu pisze: Kolega odpowie to będziemy mogli się kłócić:>.
Mi chodzi o to że jak ktoś ma jakąś tam tolerkę na alprę, to dziwi mnie że 'klepie' go 10mg diazepamu, ponieważ mimo przelicznika 0.5 alpry=10mg diazepamu, to te 10 mg diazepamu powinno zadziałać słabiej, bo ma o wiele dłuższy half-life.
W skrócie - jak 10 mg Diazepamu przeliczamy na 0.5 mg alpry to żeby było to rzetelne, to chyba nie chodzi o to że Diazepam, działający kilka razy dłużej od alpry, działa tak mocno jak alpra, tylko że dłużej. Moim zdaniem ma słabsze działanie ale za to 'nadrabia' właśnie halfjafem
Chyba że jest tak ja pisze rodozz313, choć też nie rozumiem jak w pierwszym zdaniu, pisze on że diazepam klepie mocniej a w drugim że nie chodzi o moc;)
A tamten kolega utożsamia half-life z peak concentration, stąd takie wnioski. Doedukować się, potem postować panowie.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.