Zacznę normalną suplementację i dam znać.
FajnieJest pisze:Chelat cynku gowno daje, nie wchłania się ani nic.
Według Ciebie która forma cynku jest najlepiej przyswajalna? W internecie jest bardzo dużo sprzecznych informacji. Z jednej strony Albion pokazuje wyniki w których to chelat jest najleszy a glukonian do niczego. W innych jest na odwrót. Zdania forumowiczów też są mocno podzielone. Muszą istnieć jakieś wiarygodne badania które stwierdzają jaki cynk najlepiej się wchłania. Mam dylemat i nie wiem jaki cynk kupić.
[Faust] pisze:Nie wiem czemu bawiliście się jakieś dziwne suplementy skoro w aptece za 8 zł można kupić Zincterreal 45mg. 8zł za 50 tabletek,
wiem tylko ze zincas forte to najwieksza ilosc cynku i najlepiej przyswajalny cynk
Bez rc da rade wyhaczyc ale kiedys ciezko
łykajac cynk trzeba suplementowac reszte mikroskladnikow lub niektorych unikac
najlepiej przyjmowac cynk z magnezem
byly jeszcze jakies zaleznosci na linii wapn cynk i zelazo wapn
jak to wyglada nie pamietam.
nadmiar cynku tak jak i niedomiar mocno zaburza gospodarke mikro i m akroelementami. nadmiar cynku wypłukujez z organizmu miedz i zelazo.
a znow za duzo miedzi i zelaza powoduje ze nie przyswoimy cynku
kiedys bylo przekonanie ze z rana łykac preparaty witaminowo mierałowe (bez cynku) a przed snem cynk
Wizz pisze:nie wiem co to za gadzet.[Faust] pisze:Nie wiem czemu bawiliście się jakieś dziwne suplementy skoro w aptece za 8 zł można kupić Zincterreal 45mg. 8zł za 50 tabletek,
wiem tylko ze zincas forte to najwieksza ilosc cynku i najlepiej przyswajalny cynk
Bez rc da rade wyhaczyc ale kiedys ciezko
20mg więcej, a i tańszy nawet.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.