Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 9 / 0
Nieee, to ma być jednodniowe, wieczorowe tripowanie. Zapoznanie się z substancją o której słyszało się wiele dobrego, m in., o właściwościach antydepresyjnych.
  • 3543 / 577 / 1
25 maja 2025odbytniczy1991 pisze:
Zamienił ktoś z Was z sukcesem SSRI lub inne antydepresanty na różne dolegliwości psychiczne na okazjonalne branie ketaminy i czy to lepsza alternatywa bo raz spróbowałem małej dawki kety i dawno nie miałem następnie tak świetnego tygodnia . Ponad to zniwelowało chęć sięgania po stimy.
Ej to fantastyczna informacja, będę musiał to wypróbować, jest nadzieja! Cudownie!
Nie mogę się doczekać.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 760 / 439 / 0
25 maja 2025ListyDoMDMA pisze:
W Poznaniu po tyle chodzi
Jestem z Poznania z ktoś cię ostro robi w chuja, albo nie będę mówił innych powodów.
1 -100
5 -250-300
  • 760 / 439 / 0
ketamina jest niesamowita bo sama pokazuje kiedy przestać.
Jest taki moment w jej używaniu, że całkowicie zatraca w pewnym momencie to uczucie 'kurwa, niech się ma dziać to co ma się dziać' a mianowicie dokładniej chodzi mi o to, że wpadając w ciąg staje się przewidywalna i nie zaskakuje. To jest dobry punkt odniesienia, żeby przestać. W jej używaniu zawsze liczy się dla mnie także intencja, nadużywając naturalnie ją zatracam dążąc tylko do mechanicznej intoksykacji.
Uważam, że wpadanei w ciągi to po prostu strata materiału i szkodzenie sobie, bo wiadomo, że lekarstwo wraz z dawką może stać się trucizną. Uważam, że tak się dzieje w przypadku ket.
Ot, taka mała refleksja po ostatnim ciągu na esketaminie.
Btw. zauważyłem też że na r można podtrzymywać efekt dłużej i manipulować ciągiem w sposób bardziej efektywny. Nie wiem od czego to zależy. Ale to tylko moja polemika, żaden naukowy dyskurs.
  • 488 / 144 / 0
Mi się ciągi akurat nie zdarzały, ale przy dorzutkach też jest taki moment, że mam dość i nie mam ochoty na więcej. Z drugiej strony zazwyczaj na co najmniej jedną dorzutkę ochota jest, a dziś wstałem wcześniej niż nieraz chodzę spać i zrobiłem sobie tripa. Po przyjęciu kety od razu udałem się do łazienki i wziąłem kąpiel. Po około godzinie wyszedłem z łazienki i nie miałem ochoty na więcej. No i teraz można zająć się innymi rzeczami jakie mam na dzisiaj do zrobienia w ciągu dnia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...