Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
luminal_100
  • / / 0
Re: Zaldiar
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Ostatnio dostalem recepte na doreta 10tab oplaca się to wykupić wogole bo mi sie wydaje że raczej nie?
  • 2878 / 21 / 0
375mg w tym masz, a kosztuje ~11 zł.
Czy się opłaca, to już Twoją rzeczą ocenić.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
luminal_100
  • / / 0
Re: Zaldiar
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
No to się nie oplaca bo za 7.27 mam 3gramy tramalu

Pn, 27 lutego 2012, 16:26
właśnie wykupiłem te 10tab dorety i się zdziwiłem bo Dalem za nią 5.22 czyli wychodzi że jest refundowana czy farmaceutka się jebła ? wogole to chciała mi sprzedac 30tab ale powiedziałem że mialo być 10 bo to Ogolnie gowno jest a jutro będę Mial kilka butelek i t2 z 90szt

scalono. | idk
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie.
  • 37 / 2 / 0
mam takie zapytanie, ważąc 50 kg, może mi się coś stać po zjedzeniu 7 Zaldiarów bez ekstrakcji, bo w sumie nie chciałam się tym już bawić, czy może zapodać więcej?
dodam,że to mój pierwszy kontakt z tramadolem.
37,5 x 7 = 262,5 mg tramadolu
325 x 7 = 2275 mg parasyfu
  • 2878 / 21 / 0
Teoretycznie nie, ale praktycznie nikt nie weźmie odpowiedzialności za to. Lepiej przefiltruj w podobny sposób, jak w przypadku preparatów z kodeiną - więcej informacji w tym linku (klik.) lub po prostu przejrzyj ten temat.
Generalnie to zły pomysł tak sobie zjadać.
  • 723 / 16 / 0
Taka dawka paracetamolu teoretycznie jest jeszcze do przerobienia przez wątrobę. Teoretycznie.
Mnie zaczyna boleć brzuch po 1,5 - 2 gramach.
Otruć się nie otrujesz, ale obciąży to wątrobę mocno i mogą się pojawić bóle brzucha. Zdrowe to nie będzie ale możesz próbować bez obaw przed jakimiś wielkimi konsekwencjami.

Aczkolwiek co Ci szkodzi roztłuc tabletki i przefiltrować metodą CWE jak kodeinę? Parę chwil roboty a możesz wypić roztwór bez obaw przed nieprzyjemnymi dolegliwościami.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 37 / 2 / 0
nie mogę niczego za bardzo filtrować, nie mam jak roztłuc tych tabletek po cichu.
godzinę po połknięciu czuję się dobrze, wręcz bardzo, wszystko jest takie... spokojne i pozytywne.
może dorzucić jeszcze kilka? albo propanol?

a, i dzięki za odpowiedzi
  • 3309 / 21 / 0
Nie trzeba ich rozwalać, po prostu rozpuścić je w wodzie. Jak będziesz mieszał, to szybciej się rozpuszczą. Propanol? Chyba propanolol? Dorzucanie nieprzefiltrowanych tabletek to bardzo zły pomysł. To nie jest tak, że nagle Ci coś będzie - toksyczny metabolit tworzy się głównie w 6-24 godzinie od przyjęcia, a objawy uszkodzenia organów mogą wystąpić nawet miesiące później.
sqrt(666)
  • 2878 / 21 / 0
W razie przedawkowania stosuj acetylocysteinę, pewnie masz w apteczce pod nazwą ACC. Działa w razie zatrucia paracetamolem.
  • 3309 / 21 / 0
Tylko tego przedawkowania trzeba być świadomym, bo często przebiega bezobjawowo, a po 24h to sobie można darować ACC.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.