Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
Z lekami jest różnie, niektóre po przeterminowaniu potrafią przybrać na mocy, większość jednak powoli traci swoje właściwości. Ostatecznie, na pewno się nie zatrujesz, co najwyżej lek nie podziała.
  • 43 / 4 / 0
Brałem go przez pewien okres czasu, nie odczułem jakichś wielkich popraw.
  • 26 / / 0
Dwa lata temu cital postawił mnie na nogi, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Teraz znowu zaczęłam go brać, niestety pojawiła mi sie jakaś super przesuszona skóra na twarzy, takie suche "placki", oraz czuję się po nim zmęczona, hmmm ciekawe czy to przejdzie. wizyte u lekarza mam dopiero w lipcu.
  • 410 / 19 / 0
cześć Wam,

Czy cital może powodować bóle wątroby przy dotykaniu brzucha? :P
To może być skutek uboczny działania Citalu czy raczej przyczyny szukac w jakimś skorzeniu somatycznym?

Zdrówka :D
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
biore 3 dzien Cital po pol tabletki pierwszy tydzien kurwa i tak mnie glowa boli nigdy mnie tak nie bolal leb nie wiem o co chodzi mial ktos takie bole rozrywa czache tak ma byc czy cos ze mna nie tak
  • 2372 / 315 / 0
Właśnie wróciłem od psychiatry uzależnień z nadzieją na bupre a dostałem Adepent kur**** i Cital. Ten naltrekson to jak esperal na alko, podobno lekko obniża ciśnienie na przyćpanie, ale najbardziej licze na ten antydepresant, zeby stanac w koncu na nogi i zacząć ogarniać cały burdel który narobiłem. Nigdy nie brałem zadnych antydepresantów więc nie mam pojęcia jak to na mnie zadziała. Mam trochę obaw co do moich receptorków serotoninowych bo już mało co je pobudza.....
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 262 / 2 / 0
biore rispolept consta 37,5 mg co dwa tygodnie, bralem wenlafaksyne 150mg ale nie dzialala, probowalem sie zabic i ten post piszę z telefonu z psychiatryka. przepisali mi pol tabletki citalu ktory zawiera citalopram. czego sie spodziewac w porownaniu do wenlafaksyny?
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 190 / 4 / 0
Większego chilloutu i mniej trzęsących się rąk, mniejszego znerwicowania niż na wenli.

Większego przymulenia i dystansu do rzeczywistości.
  • 691 / 54 / 0
A czy ten lek zmniejsza działanie opioidów? Biore morfinę, oksykodon i bupre iv, będą mniej odczuwalne efekty? Bo jak to ma mi blokować działanie moich ukochany opioidów to w ogóle tego nie wezmę :)
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 190 / 4 / 0
citalopram ma najmniej "brudny" mechanizm z SSRI, ale myślę, że tak - blokuje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?