Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Kodeina jednak tak naprawdę działa po godzinie (wqrwiające czekanie na efekt) i nie ma efektów ubocznych na następny dzień.
Tramcio za to najpierw fajnie stymuluje potem daje sympatyczny odjazd na wolnych obrotach do nieba :-) ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.
Ja mówię że oba związki chemiczne są spox, ale co wybrać co zależy od otoczenia. Na plener bym wolał trampka, na rozluźniający wieczór po ciężkim dniu, kode.
Moim zdaniem jest remis ^_^
alimerth pisze: ale na następny dzień człowiek jest rozjebany i rzygać mu się chce.
Moim zdaniem trochę poronionym pomysłem jest w ogóle porównywać te dwie substancje. Kodeina jest świetna, a Tramadol nic gorszy.
Za to najgorsza jest tolerancja :emo:.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Rozważania są w takim samym stylu jak "jaki kolor wolicie, niebieski czy czerwony?". No, ale jak tu rozważać, skoro czerwony jest kolorem ciepłym, a niebieski zimą, i jak mam pomarańczowe skarpetki to wolę niebieski, a jak w rękach żółty młotek i sierp, to czerwony...
Hurra, diese Welt geht unter
Alkoholizm to powolanie!
A żeby nie było offtopu to dla mnie lepsza o niebo koda bo tramal nie przypomina mi w działaniu typowego opioida(mam na myśli głównie hel :rolleyes: )
Heroin, it's my wife and it's my life" - Velvet Underground
Za to wielki minus tramalu, który nie wiem czemu tak rzadko jest poruszany, to możliwość padaki! Bez kitu - to główny powód dla którego nie spróbowałem i nigdy nie spróbuję tramca. Nie mam ochoty wpierdalać benzo, które i tak podobno nie zawsze gwarantuje bezpieczeństwo. Dziwię się, że w porównaniu tak rzadko się o tym mówi - tramadolem imho łatwiej zrobić sobie krzywdę! In plus zaliczyłbym możliwość podania go iv i to, że podobno jest wjazd. Ale czy warto?
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.