Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 560 / 9 / 0
Lepiej się nie dziel takimi info- chyba, że private i nie każdemu. Mnie za to przeszło ''xerowanie'' po ostatniej wtopie. Farmaceutka nie chciała sobie zawracać dupy. Była kierowniczką, a może nawet właścicielką apteki. Po tym jak się ulotniłem i nie mogli mnie zatrzymać na miejscu, musiałaby razem z przebywającymi tam młodszymi farmaceutkami zeznawać na komendzie, identyfikować itp. Widać jej się nie chciało i całe szczęście.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 15 / 0
rrd pisze:
Jak ktoś mnie przyciśnie, przyponi, zacytujee, napsize PW, cokolwiek -> to obieciuję napisać poradnik fałszowania recept od 0 a z :)

No to ja chciałbym się dowiedzieć. Generalnie to nie chodzi mi o żaden chandel ani ćpaki tylko o zwykłe tabletki Sildenafil :)
  • 858 / 50 / 0
Napisz priv. 100% skuteczność
  • 758 / 44 / 0
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 1680 / 269 / 0
d4rqu pisze:
Zrobiłem tak, zmieniłem numer recepty o jedna cyfre w środku, również pasek kreskowy zmieniłem w programie graficznym minimalnie. Wydrukowałem recepte na 4 opakowania leku. Odpłatność 100% poszedłem do apteki, bez problemu zrealizowali.
To zabawne, że sposoby z 2005 roku nadal działają w naszym kraju.
Chociaż piszecie, że tylko na 100% - a w tamtych czasach szaleliśmy wszyscy na P hardkorowo. 20 butelek 96ml tramalu i 30 opakowań klonazepamu w szafce? Żaden problem.

Pamiętam, że na jakieś 200 realizacji tylko 3 razy uciekałem z apteki.
Niestety, po skorzystaniu z 50 aptek w okolicy z czego spaleniu z 1/3 z nich - przynajmniej już na moich terenach tego typu wałków na P się robić nie dało.

PS: To było dawno i nie prawda panie prokuratorze, generalnie w ogóle się nie zdarzyło a ja mam halucynacje, znowu.
PS2: Pamięta ktoś Pietrasika i Orzysza? %-D Ktoś wrzucił skany ich recept na forum hyperreal około 2004 roku. Cała narkopolska 10 lat temu miała druki tych dwóch panów i praktycznie codziennie były na nich realizowane leki narkotyczne, proceder trwał dobry rok.
Największy przegryw na forum
  • 502 / 40 / 0
@rrd, mógłbyś się ze mną skontaktować na ememems@tutanota.com? Albo przez forum.
  • 1680 / 269 / 0
Wildzen pisze:
Podrabianie recept to największa głupota na świecie, w ogóle nie polecam się w to bawić bo czym prędzej czym później będziecie mieli problemy.
Pamiętajcie o tym. Podrabianie recept to nie głupota, ale ich realizacja już tak. Znam dobre 10 osób z wyrokami za to.

Całe szczęście ja mogę iść do rodzinnego po cokolwiek na białą. A za realizację RPW to dopiero Sztum jest - więc nawet o tym nigdy nie myślałem.

Uważajcie narkusy.

PS: kiedyś podjebałem jedną osobę, że realizuje fałszywe rpw w Poznaniu w aptece koło bazaru na Jeżycach i w sumie w dupie mieli tę sprawę a mnie nie chciało się z tym iść na policję, bo uznałem że taka kara dla tej osoby, którą podpierdalam jest zbyt duża. Ale zdziwiło mnie to jak potraktowali tę sprawę. A to były RPW w dodatku na refundację. Chyba, że apteka miała to w dupie, bo winę ponosi koniec końców lekarz. %-D
Ostatnio zmieniony 07 października 2016 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
Największy przegryw na forum
  • 502 / 40 / 0
Tak swoją drogą mojego kumpla łapnęli kiedyś w aptece z podrobioną bibułą na pakę klonów. A wiecie czemu? Jak powszechnie wiadomo ilość benzo na recepcie musi być wypisana słownie. Ten kretyn napisał "SZEŚDZIESIONT miligramów klonazepamu". Żeby było śmieszniej kilka takich recept puścił już wcześniej i przeszły.
  • 560 / 9 / 0
Jak na sto procent i osobnik nie karany to dostanie najwyżej zawias, jakieś prace społecznie użyteczne i grzywnę. Kurwa ja nawet nie mam teraz, żeby zapłacić im 800zł.- gorzej jak przyjdzie mi odrabiać, ale od puchy i tak to lepsze.
Uwaga! Użytkownik Veramid nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 20 / 0
Prawilnie przypominam, że przy pisaniu na refundację można (oprócz 270 kk - fałszowanie, posługiwanie się jako autentycznym) beknąć jeszcze za oszustwo, czyli próbę ochujania NFZ na kasę. :-)
TO BOWIEM, CO NIEWIDZIALNE, TO ZNACZY JEGO WIECZNA MOC I BÓSTWO, SĄ WIDZIALNE
OD STWORZENIA ŚWIATA PRZEZ TO, CO STWORZONE, PO TO, ABY ONI BYLI BEZ WYMÓWKI.
Rz 1:20
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.