Ponadto, odkąd skończyła mi się kwetiapina to nieco mi się teraz pogorszyło. Więc dodanie jakiegoś lajtowego neuro może nie być takim złym pomysłem.
Aha, z moich eksperymentów z paroksetyna jedynie po jakimś czasie paro plus fluo działały fajnie, z mirtazapina też nienajgorzej, ale już nie tak wyraźnie. A odkąd lekarz przepisał kwetia to było dobrze.
Klomipraminy nie brałem, ale pewnie też będzie ciężko się ładować, wyobrażam sobie to troche jak coś pomiędzy paro a amitryptyliną z tym, że quiru pisał, że efekty uboczne są dość uciążliwe. Ale lek na pewno skuteczny, też kiedyś wypróbuje, może nawet jakoś teraz, jako że jest że darmowy.
Składniki to:
DHEA - prohormon i agonista sigma. Lece na nim juz od dluzszego czasu. dawki 100-200mg na dzien podzielone po 25mg.
Opipramol - trójpierścieniowiec jednak głównie agonista sigma, słąbo blokuje wychwyty zwrotne. Stosowany na noc 50-100mg
Amitryptylina - trójpierścieniowieć, blokuje wychwyt zwrotny serotoniny i noradrenaliny, jest również agonistą sigma. Jest również stymulantem wzrostu nerwów i z moich założeń wychodzi, że powinien stymulować wzrost połączen nerwowych i receptorów sigma. Dawki prawdopodobnie 75-100 mg podzielone po 25 mg co 6h.
Sporo sie złego o amitryptylinie naczytalem, ale od wczoraj godzina 13 nie zauwazylem wiekszych problemów niz suchosc w ustach. Zobaczymy jak będzie.
Edit: 27.01 - wczoraj była kulmiancja efektów ubocznych, jąkanie i plątanie języka, wkurwienie. Dzisiaj jakąś godzine temu wkręciło sie coś a'la mix sigma i serotoniny. Coś czuje, że będzie dobrze ;]
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Fluoxetyny w sumie nie znam. Pamiętam , kupę czasu temu niby jadłem ją (bioxetin chyba), ale w ogóle nie działa. Nie wiem, może za mała dawka? Wtedy przerzuciłem się na anafranil. Czułem się po nim jak młody bóg i to już po pierwszej dawce. Stan przypominał tak trochę jakby jazdę po ścierwie
Niestety w zeszłym roku spróbowałem go znowu i się zawiodłęm - nie działał tak jak należy. Ale myślę, co by mu dać jeszcze jedną szansę.
Myślę o takim czymś: z rańca anafranil/fluoksetynę (co lepsze?), a na noc mirtazepinę :)
Długo czekaliście na oczekiwane działanie fluoxetyny? Jakie dawki?
pzdr
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
Co do fluksy to najpewniej za krótko brałeś, fluksa sie wolno rozkęca, jakieś 3-5tyg.
Od siebie dodam co do mojej terapii to podniecenie zmalało, ale duzo bardziej zmalaly efekty uboczne. Poza lekką suchością (juz nie taka jak wcześniej) nie czuje zadnych efektów typu "czuje jakbym na czymś był". Troche mi padło na wygląd :P , ale to chyba dobrze, wyglądam jakoś tak... poważnie :D . Czuje od ludzi (nawet od mamuski) jakis taki ... szacunek, albo i respekt. Ale i tak sny są najlepsze. Np. jeździłem z dr. Housem monster truckiem :D , ale dzisiaj było szczytowo chyba za sprawą sigmy. Otóż rozpoczął sie koniec swiata, wszyscy panikowali, wyglądało to tak ze zbliżała sie wielka czarna chmura, z wielkim wiatrem i błyskawicami, jakoś 100 na sekunde ich waliło. Potem sie to rozwiało, a ja skorzystałem z okazji by podpierdolic skądś jakieś opiaty :D . Jednak wraz z koncem konca swiata dostałem mocy telekinetycznych (to mi sie z sigmą kojarzy silnie) i postanowiłem dokończyć dzieło, przy okazji pokonując jakichś bossów (złych) w stylu gier komputerowych :D Pokazana była nawet ich energia
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
a twierdzenie ze fluoxetine jest lepsze od sertraline czy odrotnie to bzdura :D jednemu lepiej bedzie lezec to co oferuje fluo a innym sertra ...
fluo jest bardzo bodyfriendly po poczatkowym okresie tak wiec sprobuj a na sam koniec sobie zostaw kombinowanie z dwoma antydepresantami ....
tyle odemnie co do bezpieczenstwa to chyba nie jest grozne ale napewno nierozsadne na poczatek ! ale tu chetnie sam sie dowiem na temat niebezpieczenstw takich mixow .....
Aha, no i dodam jeszcze, że biorę regularnie buprenorfinę i nieregularnie benzo.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.