Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
0,5X2 dziennie.
08 maja 2023Rs3mati pisze: Imo stopniowo zmniejszaj dawkę i bierz pregabaline, tylko nie dłużej niż kilka miesięcy bo i z tego będzie ciężko zejść, dawki od 75mg do max 300, z 450/600+ łatwo się w to wjebac
haha ja próbując wyjść z benzo i alko sie wjebałem w pregabalinę i teraz biore wszystko na raz.... także nie polecam pregi jeśli traktujesz to na poważnie lepiej redukcja o 0.25 co jakis czas - masz na necie tabelki
faktycznie lepiej obcinać/zamienić na tranxene i nią schodzić. Jestem cały czas w trakcie odstawki obu.
baklofen trochę pomagał ze względu na gaba-b ale czułem się mega struty po nim więc go odstawiłem (swoją drogą też mocno uzależnia, z nim również uwaga- kiedyś go żarłem równo mieszając z alkoholem).
Stosuję jak już w tym wątku wspominałem memantyne (od 2 tygodni) nie czuje mocno jej działania ale możliwe, że dzięki niej też łatwiej mi się schodzi (schodzę z 6 leków, dziś praktycznie zrobiłem CT wenlafeksyny 450mg)
za tydzień będe już na samej tranxene, bez pregabaliny. (jeżeli chodzi o GABA-jebniki)
także miecz obusieczny :D jeden schodzi z drugiego pierwszym, a drugi z pierwszego drugim, diabelski młyn
Ale muszę przyznać jedno alkohol+benzo to miks doskonały, ale tylko z alkoholem.
Z jednej strony wydawało by się to bardziej oczywiste ale metabolizm leku jest bardzo długi więc teoretycznie taki wyskok może upłynnić schodzenie.
Ale z drugiej strony nie wiem czy nie cofnalem się dwa kroki do tyłu
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.