Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
0,5X2 dziennie.
08 maja 2023Rs3mati pisze: Imo stopniowo zmniejszaj dawkę i bierz pregabaline, tylko nie dłużej niż kilka miesięcy bo i z tego będzie ciężko zejść, dawki od 75mg do max 300, z 450/600+ łatwo się w to wjebac
haha ja próbując wyjść z benzo i alko sie wjebałem w pregabalinę i teraz biore wszystko na raz.... także nie polecam pregi jeśli traktujesz to na poważnie lepiej redukcja o 0.25 co jakis czas - masz na necie tabelki
faktycznie lepiej obcinać/zamienić na tranxene i nią schodzić. Jestem cały czas w trakcie odstawki obu.
baklofen trochę pomagał ze względu na gaba-b ale czułem się mega struty po nim więc go odstawiłem (swoją drogą też mocno uzależnia, z nim również uwaga- kiedyś go żarłem równo mieszając z alkoholem).
Stosuję jak już w tym wątku wspominałem memantyne (od 2 tygodni) nie czuje mocno jej działania ale możliwe, że dzięki niej też łatwiej mi się schodzi (schodzę z 6 leków, dziś praktycznie zrobiłem CT wenlafeksyny 450mg)
za tydzień będe już na samej tranxene, bez pregabaliny. (jeżeli chodzi o GABA-jebniki)
także miecz obusieczny :D jeden schodzi z drugiego pierwszym, a drugi z pierwszego drugim, diabelski młyn
Ale muszę przyznać jedno alkohol+benzo to miks doskonały, ale tylko z alkoholem.
Z jednej strony wydawało by się to bardziej oczywiste ale metabolizm leku jest bardzo długi więc teoretycznie taki wyskok może upłynnić schodzenie.
Ale z drugiej strony nie wiem czy nie cofnalem się dwa kroki do tyłu
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.