Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
199
19%

Liczba głosów: 1033

ODPOWIEDZ
  • 286 / 3 / 0
dobry dzien to spalony dzien - no i po co sie meczyc z ta abstynecja :wall:
  • 203 / 1 / 0
Dzien 5. kuracji ,narazie biore 50mg ,od dnia 8. bedzie setka i ostatecznie mam zamiar wskoczyc na 200. Efektow ubocznych poza lekkimi mdlosciami brak ,kita staje bez zarzutow ,nie ziewam i nie spie po 15h na dobe jak to bylo po paro. Czasem czuje jakby lekko wiekszego dola(dostalem na to 2 op. Xanaxu ale oczywiscie wjebalem wszystkow czasie pierwszych dni ,nie zalujac piwa i trawki) Ale moze to po prostu paroksetyna zeszla mi z bani. Zobaczymy jak to bedzie dalej ,oby dobrze ^_^
A i udalo mi sie trafic na zajebistego doktóra ,przepisuje wszystko co chcesz i nawet jeszcze wiecej niz chcesz :-D i do tego jeszcze wziol 7 dych za 1st wizyte ,wczesniej bylem u kobitki takiej co nosila sie z zamiarem zbawienia swiata i jeszcze kurwa jedna brala za to 150zl a o zadnym benzo nie bylo mowy.Ah ci konowaly... a obecny pan doktor sam mi zaproponowal alpre i jeszcze chcial zapisac rolki zebym sobie sprawdzil ktore lepsze ;-) pieknie co
  • 87 / 5 / 0
Ja od jutra bede szamał przez miech 50mg tego mam nadzieje że coś pomoże...
  • 125 / 1 / 0
no tak miało być leczenie wytrzymałem tydzień dziś w ręce wpadła mi butla tramca i poszło 900mg + xanax i klony
  • 82 / 5 / 0
Witajcie, czy ktokolwiek z Was brał paroxetyne dłuższy czas
i przeszedł na sertraline i bierze ją dłuższy czas w dawce
150mg/doba lub wyższej? Jakie są Twoje subiektywne odczucia
różnic w działaniu?
  • 203 / 1 / 0
Ja bralem paro i przeszedlem na sertraline ale w sumie nie bralem jej az tak dlugi czas, bo ponad 2 miesiacie. Paro bralem 40mg/24 ,sertraline biore od 1 tyg. i od jutra wlasnie wskakuje na 150mg
  • 454 / 28 / 0
Paro mnie usypiało sertra pobudzała...
  • 33 / / 0
mam pytanie biore 50mg serty tydzien dopiero kiedy zacznie ona działac pobudzajaco działa cos ale chyba zakrotko biore ja , czy zacznie mnie pobudzac ? dodam ze fluo 20mg mnie dosc mocno pobudzała lecz duzo ubocznych
  • 286 / 3 / 0
sertralina w dawkach 150mg w gore nie ma (jakiegos specjalnie -dzialania pobudzajacego- wrecz jak paro sertra przy 150mg wycisza uspokaja

wg mnie paro w zaden sposob nie przypomina sertraliny pewne wspolne ktore sa wspolne dla wszystkich ssri sa ale tak samo jak fluoxetyna ni jak ma sie do dzialania sertraliny tak samo i z paro
  • 454 / 28 / 0
sertra ma dodatkowe działanie dopaminergiczne...przynajmniej tak wynika z opisu..w praktyce to mit podobnie zreszta jak paro ma dodatkowe (najsilniejsze z wszystkich SSRI działanie noradrenergiczne)... w praktyce to równiez jest nieodczuwalne..dlaczego??poniewaz siła wychwytu przez w/w substancje serotoniny przewyzsza ok 40 krotnie wychwyt pozostałych neuroprzekaźników... kluczem jest zrównowazony wychwyt NEUROPRZEKAZNIKÓW jak ma to miejsce w przypadku np. wenlafaksyny która choc formalnie słabiej wychwytuje noradrenaline od paroksetyny to w praktyce ze wzgledu na jej zrównowazony wychwyt z serotoniną przebija ona paro w tym wzgledzie kilkunastokrotnie...
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.