Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
199
19%

Liczba głosów: 1033

ODPOWIEDZ
  • 286 / 3 / 0
dobry dzien to spalony dzien - no i po co sie meczyc z ta abstynecja :wall:
  • 203 / 1 / 0
Dzien 5. kuracji ,narazie biore 50mg ,od dnia 8. bedzie setka i ostatecznie mam zamiar wskoczyc na 200. Efektow ubocznych poza lekkimi mdlosciami brak ,kita staje bez zarzutow ,nie ziewam i nie spie po 15h na dobe jak to bylo po paro. Czasem czuje jakby lekko wiekszego dola(dostalem na to 2 op. Xanaxu ale oczywiscie wjebalem wszystkow czasie pierwszych dni ,nie zalujac piwa i trawki) Ale moze to po prostu paroksetyna zeszla mi z bani. Zobaczymy jak to bedzie dalej ,oby dobrze ^_^
A i udalo mi sie trafic na zajebistego doktóra ,przepisuje wszystko co chcesz i nawet jeszcze wiecej niz chcesz :-D i do tego jeszcze wziol 7 dych za 1st wizyte ,wczesniej bylem u kobitki takiej co nosila sie z zamiarem zbawienia swiata i jeszcze kurwa jedna brala za to 150zl a o zadnym benzo nie bylo mowy.Ah ci konowaly... a obecny pan doktor sam mi zaproponowal alpre i jeszcze chcial zapisac rolki zebym sobie sprawdzil ktore lepsze ;-) pieknie co
  • 87 / 5 / 0
Ja od jutra bede szamał przez miech 50mg tego mam nadzieje że coś pomoże...
  • 125 / 1 / 0
no tak miało być leczenie wytrzymałem tydzień dziś w ręce wpadła mi butla tramca i poszło 900mg + xanax i klony
  • 82 / 5 / 0
Witajcie, czy ktokolwiek z Was brał paroxetyne dłuższy czas
i przeszedł na sertraline i bierze ją dłuższy czas w dawce
150mg/doba lub wyższej? Jakie są Twoje subiektywne odczucia
różnic w działaniu?
  • 203 / 1 / 0
Ja bralem paro i przeszedlem na sertraline ale w sumie nie bralem jej az tak dlugi czas, bo ponad 2 miesiacie. Paro bralem 40mg/24 ,sertraline biore od 1 tyg. i od jutra wlasnie wskakuje na 150mg
  • 454 / 28 / 0
Paro mnie usypiało sertra pobudzała...
  • 33 / / 0
mam pytanie biore 50mg serty tydzien dopiero kiedy zacznie ona działac pobudzajaco działa cos ale chyba zakrotko biore ja , czy zacznie mnie pobudzac ? dodam ze fluo 20mg mnie dosc mocno pobudzała lecz duzo ubocznych
  • 286 / 3 / 0
sertralina w dawkach 150mg w gore nie ma (jakiegos specjalnie -dzialania pobudzajacego- wrecz jak paro sertra przy 150mg wycisza uspokaja

wg mnie paro w zaden sposob nie przypomina sertraliny pewne wspolne ktore sa wspolne dla wszystkich ssri sa ale tak samo jak fluoxetyna ni jak ma sie do dzialania sertraliny tak samo i z paro
  • 454 / 28 / 0
sertra ma dodatkowe działanie dopaminergiczne...przynajmniej tak wynika z opisu..w praktyce to mit podobnie zreszta jak paro ma dodatkowe (najsilniejsze z wszystkich SSRI działanie noradrenergiczne)... w praktyce to równiez jest nieodczuwalne..dlaczego??poniewaz siła wychwytu przez w/w substancje serotoniny przewyzsza ok 40 krotnie wychwyt pozostałych neuroprzekaźników... kluczem jest zrównowazony wychwyt NEUROPRZEKAZNIKÓW jak ma to miejsce w przypadku np. wenlafaksyny która choc formalnie słabiej wychwytuje noradrenaline od paroksetyny to w praktyce ze wzgledu na jej zrównowazony wychwyt z serotoniną przebija ona paro w tym wzgledzie kilkunastokrotnie...
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.