@fantastikum nawet wiki angielska mówi o wyższym stopniu inhibicji re-wychwytu DA niż przy metylofenidacie, i 3 odnośniki na potwierdzenie tego jednego zdania daje. Dalej obstajesz przy swoim, bo jeśli tak to chętnie posłucham, z czego takie wnioski?
macie Panowie jakieś sposoby zapanowania nad tym logicznym do przesady i lekko wypranym z emocji myśleniem które się włącza po pewnym czasie jak zauważyłem? słyszałem, że to kwestia podniesionej Acetylocholiny której większy poziom będzie się obserwować praktycznie zawsze przy dopaminergikach (info by Hash_Oil, chyba nic nie przekręciłem). Wiadomo, że antagonizm NMDA np. zresetowanie się dysocjantami pomaga, ale musi być coś lepszego...
08 września 2017ergoSum pisze: @up zakkriah, ledzeppelin2 i inni, skąd 4mmph można wziąć teraz, jest u któregoś z vendorów na polsze?
@fantastikum nawet wiki angielska mówi o wyższym stopniu inhibicji re-wychwytu DA niż przy metylofenidacie, i 3 odnośniki na potwierdzenie tego jednego zdania daje. Dalej obstajesz przy swoim, bo jeśli tak to chętnie posłucham, z czego takie wnioski?
macie Panowie jakieś sposoby zapanowania nad tym logicznym do przesady i lekko wypranym z emocji myśleniem które się włącza po pewnym czasie jak zauważyłem? słyszałem, że to kwestia podniesionej Acetylocholiny której większy poziom będzie się obserwować praktycznie zawsze przy dopaminergikach (info by Hash_Oil, chyba nic nie przekręciłem). Wiadomo, że antagonizm NMDA np. zresetowanie się dysocjantami pomaga, ale musi być coś lepszego...
Zauważ, że niektórzy mają takie charaktery " z myśleniem wypranym z emocji" i nie potrzebują tego redukować.
Ja np. nie zauważam w ogóle tego o czym opowiadasz, bardziej wkurw mi się włącza na osoby które mi zaczynają przeszkadzać.
Ma ktoś dobry sort ? taki jak ten sprzed wakacji bo juz slyszalem, że niektórzy kupują 1g 4F-MPH i potrafią wziąć w jedną noc całość
IPH zdecydowanie bardziej wykazuje powinowactwo do DAT niż do NET.
Natomiast 4F-MPH już nieźle blokuje wychwyt zwrotny noradrenaliny.
Dlatego po IPH jest mniejsza podatność na poddenerwowanie niż po 4F-MPH.
Dodatkowo IPH leciutko działa na SERT, a o ile dobrze pamiętam 4F-MPH już nie.
Dokładnych danych nie podam, nie chce mi się aktualnie przeglądać publikacji naukowych. I nie mam czasu, muszę skończyć pisanie swojej pracy magisterskiej, która już dawno powinna być napisana :/
08 września 2017Akhe pisze:
Ma ktoś dobry sort ? taki jak ten sprzed wakacji bo juz slyszalem, że niektórzy kupują 1g 4F-MPH i potrafią wziąć w jedną noc całość
Ale znając tutejszych użytkowników to pewnie poszło benzo lub opio i wszyscy żyli długo i szczęśliwie
a tak serio, próbowałem 4F z co najmniej 3 źródeł, licząc to co było jeszcze jakiś rok temu, to 4 rech i zawsze to samo. Przy IPH raczej nie zdarzyło mi się doświadczyć jeszcze podniesionego nastroju z tego co pamiętam. Za to przy 4F branym z umiarem występuje on prawie zawsze co kojarzyłem właśnie z wpływem na serotonine.
W ogóle chyba przywołam tu hash-Oila zaraz bo wiele z tych teorii (oczywiście większość się zgadzała z moimi obserwacjami i dlatego je przyjąłem poniekąd) zaczerpnąłem właśnie z rozmów z nim. Z tego co pamiętam sugerował np., że 4F prawdopodobnie jest agonistą 5-HT1A, z czym osobiście wiązałbym jego pewne działanie anksjolityczne.
Wiadomo, że kwestia osobnicza, mi np. piwo do 4F ostatnio przeszkadzało, być może była to kwestia, że była to końcówka działania 4F, albo może powinienem był do piwa posypać po prostu mocniej, jednak generalnie standardowa dawka i każdy następny łyk piwka powodował raczej u mnie zauważalnie gorszy nastrój. Przestawałem pić i nastrój wracał raczej spoko, potem bardziej trzeźwy walnąłem jeszcze troszeczkę 4F i zadziałał normalnie.
@Akhe, kontynuując wątek wyprania z emocji. Ja zauważyłem, waląc więcej dni pod rząd mam wrażenie, że w chuj mniej zaczynają mnie śmieszyć kawały, nie chce mi się oglądać filmów nawet, muzyka nawet zaczyna wydawać się taka obojętna (ni to mierzi ni to grzeje) i to nawet przy włączaniu nowych rzeczy. Załącza się po prostu taki "funkcjonalny, logiczny - robot mode". Myślę, że ciężko sobie coś takiego wkręcić, tym bardziej, że po zresetowaniu się jakimś dysocjantem np. wszystko wraca.
Brałem jednocześnie memantyne z 4F ostatnimi czasy np. (w celu spowolnienia budowania tolerancji), ona też chyba na dope wpływa oprócz antagonizmu NMDA, może gdzieś tu jest przyczyna. Co do zbyt dużego poziomu acetylocholiny jestem skłonny się przychylić do tej tezy, bo zauważyłem w tamtych momentach, że łatwiej było uczyć mi się jakiś ścisłych rzeczy, dostrzegać zależności, wręcz takie matematyczno-logiczne myślenie wyostrzone. Dobre to jest ale na chwile co najwyżej, albo powiedzmy raz na jakiś czas sobie taki tydzień stricte logicznego myślenia zrobić żeby nauczyć się jakiś nowych rzeczy szybko i dużo. Jednak przy normalnym użytkowaniu stymulantów jak 4F w celu zwiększenia produktywności postrzegam to raczej jako wadę.
Póki co testuję mocne ograniczanie 4F co specjalnie trudne nie jest, jednak przez lekką senność utrzymującą się nawet po ćwiczeniach kusi jednak żeby dowalić chociażby L-Tyrozynke :D
Link do artykułu:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/articles/11961053/http://jpet.aspetjournals.org/content/jpet/301/2/527.full.pdf
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?