...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1854 / 216 / 37
Było w wątku.
Contra vim mortis non est medicamen in hortis
  • 36 / 3 / 0
Jestem uzależniony właściwie tylko od alkoholu i w sumie poszedłbym do ośrodka, jako że i tak nie mam za bardzo co robić ze swoim życiem które toczy się po równi pochyłej w dół, ale boję się mocno, że w ośrdku dla alkoholików spotkam głównie starych meneli i moja terapia polegać będzie głównie na wysłuchiwaniu ich smutnych życiowych historii. Znacie moze jakieś ośrodki dla osób do 25 r.ż., uzależnionych tylko od alko, najlepiej w woj. mazowieckim/pomorskim?
  • 381 / 12 / 0
Dzięki za opis Nowego Dworku. Ja mam rejestracje wyznaczoną na 10 czerwca. Rozumiem, że najpierw, przez te 2 tygodnie jest się w jakimś ogólnym ośrodku a dopiero potem Cie rozdzielają do różnych?
- Od czego to konkretnie zależy na który się trafi?
- Coś czytałem, że któryś jest dla osób z podwójną diagnozą. Jak ja mam w historii po prostu radosną politoksykomanie z akcentem na klony, kodę, PST to raczej trafie do tego właśnie na dworku?
- Ah jeszcze kwestia bezpieczeństwa- dużo się zdarza kradzieży, bójek itd? Telefonu można używać od razu?
- Czy jest możliwość wykonywania pracy zarobkowej w późniejszym okresie i kiedy można używać jakiś przywiezionych pieniędzy?
To moja pierwsza taka podróż więc się denerwuję i z góry dzięki za odpowiedź. Jak się ktoś jeszcze w tym czasie wybiera to pm:)
  • 319 / 8 / 0
A w temacie Nowego Dworku, jeśli nie mam zdiagnozowanego uzależnienia od substancji danego typu, to muszę sobie owe załatwić czy bez tego zostanę przyjęty?
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 1599 / 47 / 0
Jeśli w nowym dworku jest też detox to oni ci je dadzą, a w ośrodku musisz być czysty od danych substancji.

Nie cytuj posta bezpośrednio nad Twoim, Fuko
  • 319 / 8 / 0
I może ktoś powiedzieć jak tam wygląda sytuacja np z kradzieżami, co warto zabrać, czego nie, jakieś wskazówki?
Volenti non fit iniuria.
  • 123 / 5 / 0
Na skierowaniu przecież wypisują diagnozę. Zresztą nie jest to ważne, najważniejsze, by skierowanie było i żeby testy wyszły ok. Istnieje możliwość, że będzie też alkomat. W Nowym Dworku nie ma detoksu, najbliższy jest w Ciborzu (jakieś 30km).
Co do kradzieży to praktycznie nie ma, jeśli chodzi o rzeczy osobiste takie jak książki, sprzęt grający itp. Jak już to podbieranie kawy, papierosów, kosmetyków. Wiadomo, że trzeba pilnować swoich rzeczy, ale bez niepotrzebnej paranoi. Mi tam nic nie ukradli poza rzeczonymi szlugami, kawą, odrobiną szamponu. Wystarczy, że na kwalifikacji będziesz miał orient (będziesz tam przez pierwsze dwa tygodnie), a jak przydzielą Cię na filię to już luz, możesz być spokojny.
Carnage, to na jaką filię Cię przydzielą zależy od tego, gdzie będą wolne miejsca. Niby wśród pacjentów panuje takie przekonanie, że na Joker idzie większa patologia i podwójna diagnoza, na Glińsk spokojniejsze osobniki, a na Dworek wszystko jak leci. Na filię miejską raczej nie liczcie, bo to nawrotowcy z ośrodka.
Telefon dopiero od trzeciej kategorii programowej, jakieś pół roku :cheesy: Bójek nie ma, kradzieże jak wyżej. Praca zarobkowa na filii wiejskiej praktycznie odpada, dopiero na Małej pracujesz. Na wiejskiej dorabia się jakiś marny grosz. Możesz mieć przesyłane/przywiezione pieniądze i używać ich zawsze (jest limit wydatków na tydzień).
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 12 / 0
Dzięki wielkie. Właśnie z pieniędzmi się martwiłem bo na stronie napisane, że będą w depo. Tak btw jest bankomat czy lepiej żeby przesyłać np pocztą? Nie chcę ich dużo wydawać ale bez papierosów nie przeżyję:/
Pewnie też książek trzeba nabrać sporo bo co tu robić w wolnym czasie. Ew podręcznik do jakiejś gry RPG, choć raczej wątpię czy znajdą się chętni^^
Właśnie, a mp3 można mieć i słuchawki? Bo głównie z telefonu słucham, ale to wiem że dopiero później.
Ty Patchouli skończyłeś cały program? Poskutkował? Ah no i oczywiście muszę zapytać, czy czasem jakaś dziewczyna się przewinie- nie koniecznie o ruchanie chodzi, tylko ja nawet w realu jakoś bardziej się z kobietami dogaduje:)
Riven a Ty kiedy się wybierasz?
  • 319 / 8 / 0
Mam się telefonicznie zgłosić i upewnić w kwestii miejsca na początku czerwca. A wybieram się od razu jak termin dostanę, od poniedziałku na odstawce jestem i im szybciej tam się znajdę tym lepiej. Ten pomysł z RPG ma szanse powodzenia, weź lepiej ze sobą. Najwyżej poleży trochę, a tak będziesz żałować że jednak nie zabrałeś :)
A jak jest ze szkołą? Wiem że jest tam możliwość kontynuacji nauki, ale są tam jakieś osoby które by pomogły dajmy na to przy jakichś trudniejszych kwestiach? Wypadałoby w końcu maturę napisać a skoro tam będę mieć dużo czasu to chyba będzie dobre miejsce ku temu.
Volenti non fit iniuria.
  • 4 / / 0
wildwolf pisze:
Było w wątku.
Było ale dawno temu, chciałbym zaciągnąć świeżych informacji. Ktokolwiek był w wólce przybojewskiej niedawno?
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.