Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 327 / 68 / 0
U mnie sertralina bardzo szybko zaczęła działać lecz dorzucałem 2x 150mg pregi, trzeci tydzień leci i ogólnie myślę o schodzeniu już z pregi, uboków prawie żadnych ale co organizm to organizm. Nie wiem czy tak będzie przy odstawce Tramalu. Jak odstawiałem tramal brałem 2x 300mg pregi dziennie i nie było tak źle.
czas zwolnić
  • 102 / 59 / 0
Kochani, wcale nie ma takiej tragedii. Nasamprzód uderzyłem do lokalnej apteki całodobowej (wszakże święta). Kiedyś realizowałem tam tramca, więc liczyłem, że farmaceutka uprzejmie wystawi reckę farmaceutyczną, ale trafiłem na jakąś durną lambadziarę, więc skończyło się na antku (wziąłbym thioco, bo 240 mg kody zamiast 150 przy tej samej cenie, ale "że na ból maaaa być")... Zarzuciłem koło 15, do 19 było okej, ale wtedy zaczęły mnie łapać jakieś nieziemskie niepokoje i pobudzenie. Przeczekałem godzinę, ale było tylko gorzej, więc kolejny trip po thiocodin. I wszystko cacy - do 3 w nocy. Wtedy znowu lęki i niepokój. Z pomocą przyszła alpra 1 mg - per nas, bo naprawdę nie chciałem już czekać ani minuty dłużej.

Obecny dzionek minął mi całkiem podobnie, bez większych wrażeń i jazd, ale znów o 19 zaczęło wybuchać. Tym razem to już nie był stricte niepokój i nieprzyjemne pobudzenie, ale taka ujmująca przykrość, smutek wżynający się w głąb serca. Chciało mi się ryczeć tak, jak nie chciało mi się przez ostatni rok. Uczucie bardzo awersyjne, ale jednocześnie, w tej całej męce - introspektywne. Uświadomiłem sobie, jak wiele rzeczy jeszcze mam, jak mi na nich zależy. I oczywiście jak przez ćpanie mogę to wszystko stracić. Do tej pory miałem do czynienia jedynie z odstawkami stimowymi. Czucie czegokolwiek, nawet potężnie agonizującego, przynajmniej coś daje, a po stimach to była tylko ta męcząca, niewygodna apatia; senne, bezsenne zmęczenie; przede wszystkim - chęć dorzucenia. Tutaj przynajmniej poczułem łunę refleksji...

O 20 poszedł 1 mg alpry. Niestety nie chce mi się spać, a z nieukrywaną rozkoszą skompresowałbym te godziny dzielące mnie od teraz do jutrzejszej wizyty u rodzinnego.

Jakkolwiek, już zawczasu zabezpieczyłem się przed zwałą. Na stałe biorę wortioksetynę, więc literka S jest zaopatrzona. Nad N-ką czuwa metylofenidat (aczkolwiek mam go za mało, by obstawiać noradrenalinę 24/7, ale kto to bierze na N zamiast na D XD).

@polymerase SSRI i nieselektywne SRI to raczej nic tu nie dadzą. Ich efekt rzeczywiście rozwija się tygodniami, a nawet jak się już rozwinie, to nie idzie tego rozróżnić od spontanicznej remisji depresji XD Co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś brał tramadol CHRONICZNIE (był na nim 24/7), to rzeczywiście może nastąpić efekt odstawienny jak dla SNRI - zatem realnie można pokusić się o substytucję SNRI (najpopularniejsze: wenlafaksyna, duloksetyna) lub chociaż SSRI.

Lepszy myk z tą pregabaliną (lub gabapentyną), bo w gruncie rzeczy jej kliniczne działanie można by pieszczotliwie nazwać "mini-benzo", no i działa ad hoc - mózg nie musi bawić się w regulację receptorów przez dni czy tygodnie. Ale skoro już idziemy w kierunku benzo, to czemu nie właśnie to benzo? Case study: mi teraz diabelnie pomaga. Na szerszą skalę, w medycynie, benzodiazepiny są złotym standardem w detoksie dosłownie wszystkiego, nawet tak odległych rzeczy, jak stymulanty.

Tylko tu dochodzi ta kwestia: jak obstawiało się tramadolowe drgawki benzosami, to teraz może być tolerka. Niekoniecznie nici z substytucji, ale trzeba będzie odpowiednio podbijać dawki, co jest prostą drogą do kolejnego uzależnienia. Nie bawcie się w politoksy nigdy, kochani.

Summa summarum, uważam, że nie ma co się bawić w antydepresanty, bo komponenta SNRI tramadolu to chyba najmniejszy problem. Śmieszą mnie tezy: "tramadol poprawia samopoczucie lepiej, bo, inaczej niż inne opio, jest też SRI". (S)SRI nie działa w godzinę, mordo mordini. Co najwyżej ta noradrenalina może od razu dać zauważalne efekty. Po prostu: tramadol obstawiajmy lamotryginą, walpro czy inną karbamazepiną, a benzo zostawmy sobie na deser (czytaj: odstawienie). A, prega i gabapentyna to też leki przeciwdrgawkowe, co pozostawiam do własnych rozmyślań.
  • 3406 / 534 / 0
11 kwietnia 2023FotherMucker pisze:
@polymerase
Z tego wynika, że Setralina zanim się bujnie to pewnie z 2 tyg, w dodatku obsybie na początku sajdami?
Czy już pierwsze dawki setraliny uśmieza psychiczny ból i zmęczenie?
Ktoś pisał że już pierwsze dawki antydepresantów pomagają trochę na odstawce tramca.
Ja też brałem np. takie 50mg sertraliny na detoksach szpitalnych ale wiadomo jest różnica jak odstawia się samemu czy w gronie ludzi, ale dla jednego jest lepiej samemu a dla drugiego w grupie.
Ale ja zawszę biorę antydep już jak jestem na niskich dawkach Tramalu, wtedy jak się jest na zero tramca to jakiś % serotoniny zostanie uzupełniony.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 55 / 6 / 0
ja biorę Tramal z antydepresantami (tianeptyna) więc z odstawką nie powinno być problemu
  • 261 / 99 / 0
@Up
Tak napewno...
  • 633 / 154 / 0
11 kwietnia 2023lildie pisze:
ja biorę Tramal z antydepresantami (tianeptyna) więc z odstawką nie powinno być problemu
Nie zniechęcaj się, ale dołek przyjdzie tak, czy siak. Cięcie trampka o znaczne ilości, albo CT jest ryzykowne, nawet z możliwym udziałem myśli "s" włącznie.
Nie ma drugiego takiego pobudzacza i spłycacza emocji w jednym, że trybisz jak robot, na podtrzymanej motywacji. Nie da się tego nie odczuć, gdyby nagle zabrakło Mr T...

Są substancje, które trochę pomagają przy odstawce, maskują objawy, ale nie ma opcji, że ktoś zrobi to bezboleśnie nie mając uboków.
Istnieją i takie, które potrafią pogarszać stan np zbyt silne proszki na spanie, albo benzo - niektórych zwarzywi i przeleżą zły czas, ale innym potrafi podwoić wkurwa i robi się dużo nieprzyjemniej.
  • 111 / 36 / 0
Czy 2mg klona uchroni przed padaką? Jeśli tak, to ile minut po klonie mogę zarzucić trampka?

Mam 2 opakowania dorety i jedną bodajże skudexy, ale nigdy nie odważyłem się wziąć tego, z obawy przed padaką i przez to, że jestem alkoholikiem, na szczęscie z naprawionym już układem gaba.

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi mógł pomóc.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 6 / 0
no nie wiem… jedni mówią, że odstawili praktycznie bezproblemowo, a inni, że ledwo przeżyli… ale to raczej normalne bo to zależy od wytrzymałości danego organizmu moim zdaniem
  • 553 / 117 / 0
Kojarzy ktoś sklep internetowy, który w adresie ma nazwę substancji i poprzedzający ją czasownik "sprzedam"?
  • 933 / 293 / 5
@jak89 wysłałem ci pw.
Orientuj się ktoś jak bardzo zmienia się profil tramadolu przyjmowanego z bupropionem? Bo wydaje mi się że tramal to taki trochę prolek. Ale na ile zmienia się jego działanie z bupropionem na bardziej serotoninowe i noroadrenaliny a na ile just słabiej działa przeciwbólowo? Najchętniej to bym usłyszał stosunke przeiwbólowego działania metamizolu do tramadolu w takim przypadku.
37.5mg Tramalu jak 500 metamizlu? ktoś coś?
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.