Na mojej karcie ze szpitala jest napisane, że jestem uzależniony od amfetaminy, mefedronu, dopalaczy, hazardu oraz alkoholu - no niby tak jest chyba skoro codziennie pije, wale kreski, latam na automaty i jak tego nie zrobię to się źle czuje. No ale nie ważne, chodzi o to gdzie najlepiej pójść no i te różnice o które pytałem na początku.
PopekCzyToTy pisze:A czym się różnią ośrodki Monar'owskie od ZOZ'owskich?
Powód: wycięto zbędną część cytatu
johnyblaze83 pisze: a co wybierasz się?
PopekCzyToTy pisze:Tak, wybieram. Tz jeszcze się zastanawiam, w sumie nie wiem. Wiem, że samemu to ciężko jest mi wszystko ogarnąć bo co z tego, że mogę nie walić np tydzień czasu jak później dam tak w pizde, że będę miał mini ciąg przez miesiąc dzień w dzień albo i dłużej - do czasu aż coś odjebie, później znowu trochę pomyślę "co ja odjebałem bla bla bla" a po tygodniu znowu od dupy odejdzie, spotkam znajomych i znowu pizda, ogień, jazda.johnyblaze83 pisze: a co wybierasz się?:-/ toż to bez sensu.
popuś czy to ty?
#mops
A tak na serio to poczytaj posty sprawdzone_info i paru innych z tego wątku, dosyć dokładnie opisują sytuację tam.
ArsonMJ pisze:
popuś czy to ty?
Tylko kurcze wyrok dostałem na puche za psa i tak troche mi to zjebało plany szczerze powiedziawszy ;/ Bo o ośrodku myślałem już dużo wcześniej i nie traktuje tego jako typową ucieczkę przed kryminałem. No i nie wiem co trzeba robić w takiej sytuacji. Czy iść na leczenie - tylko jak mnie wyciągnął stamtąd to trochę nie fajnie. W sumie mogę pisać odroczki.
A w ogóle co ja pierdole, jak mnie kurwa w Polsce nie ma to czym ja się przejmuje
Pozdrawiam.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?