...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 245 / 21 / 0
A czym się różnią ośrodki Monar'owskie od ZOZ'owskich?

Na mojej karcie ze szpitala jest napisane, że jestem uzależniony od amfetaminy, mefedronu, dopalaczy, hazardu oraz alkoholu - no niby tak jest chyba skoro codziennie pije, wale kreski, latam na automaty i jak tego nie zrobię to się źle czuje. No ale nie ważne, chodzi o to gdzie najlepiej pójść no i te różnice o które pytałem na początku.
A KTO, KURWA!?
  • 46 / / 0
PopekCzyToTy pisze:
A czym się różnią ośrodki Monar'owskie od ZOZ'owskich?
teraz praktycznie niczym bo monary stały sie lightowe ciężkie dociążenia,drelichy ,glajfy tego już nie ma bardzo podobne są a co wybierasz się?
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wycięto zbędną część cytatu
Chcesz cracka,hel dalej jarać ,mania prześladowcza-mała kara,stan - depresja gra gitara,potem alkoholizm aby z tego wyjść warto było po to na ten świat przyjść?
  • 1854 / 216 / 37
Nieprzeczytany post autor: wildwolf »
Niektórym porządny wpierdol na srogich dociążeniach pomagał. Drelichy też pamiętam, ale to były lata 2005-2007. Jak wychodziłem to w niektórych monarach lajtowo już się robiło. Choć pewnie i teraz w co poniektórych nie jest lekko, bo na konstrukcję psychiczną wsiadają.
  • 245 / 21 / 0
johnyblaze83 pisze:
a co wybierasz się?
Tak, wybieram. Tz jeszcze się zastanawiam, w sumie nie wiem. Wiem, że samemu to ciężko jest mi wszystko ogarnąć bo co z tego, że mogę nie walić np tydzień czasu jak później dam tak w pizde, że będę miał mini ciąg przez miesiąc dzień w dzień albo i dłużej - do czasu aż coś odjebie, później znowu trochę pomyślę "co ja odjebałem bla bla bla" a po tygodniu znowu od dupy odejdzie, spotkam znajomych i znowu pizda, ogień, jazda. %-D :-/ toż to bez sensu.
A KTO, KURWA!?
  • 46 / / 0
PopekCzyToTy pisze:
johnyblaze83 pisze:
a co wybierasz się?
Tak, wybieram. Tz jeszcze się zastanawiam, w sumie nie wiem. Wiem, że samemu to ciężko jest mi wszystko ogarnąć bo co z tego, że mogę nie walić np tydzień czasu jak później dam tak w pizde, że będę miał mini ciąg przez miesiąc dzień w dzień albo i dłużej - do czasu aż coś odjebie, później znowu trochę pomyślę "co ja odjebałem bla bla bla" a po tygodniu znowu od dupy odejdzie, spotkam znajomych i znowu pizda, ogień, jazda. %-D :-/ toż to bez sensu.
spróbuj pewnie i wiedz ze skończyć terapie za 1 razem jest najlepiej tylkovtrzeba mieć DECYZJE własną nie wymuszoną typu BO RODZINA CHCE wiem cos o tym kolejne próby leczenia są coraz trudniejsze ,mówie na wlasnym przykladzie bo kilkadziesiąt miesięcy apedziłem w ośrodkach łącznie WSTYD nie ma sie czym chwalić dlatego powtarzm NAJLEPIEJ SKONCZYC ZA PIERWSZYM RAZEM SPRÓBUJ JAK JUZ ĆPANIE CIE NIE CIESZY SAM ZDAJESZ SOBIE SPRAWE Z WJEBANIA TO SPRÓBUJ POZDRAWIAM SERDECZNIE BRAT
Chcesz cracka,hel dalej jarać ,mania prześladowcza-mała kara,stan - depresja gra gitara,potem alkoholizm aby z tego wyjść warto było po to na ten świat przyjść?
  • 416 / 18 / 0
będzie off, ale

popuś czy to ty? %-D
  • 1874 / 96 / 127
Bede sie inetesowal Nowym Dworkiem jak tam jest?
wolna molekula
#mops
  • 3197 / 385 / 0
Klawo w pytę.
A tak na serio to poczytaj posty sprawdzone_info i paru innych z tego wątku, dosyć dokładnie opisują sytuację tam.
  • 245 / 21 / 0
ArsonMJ pisze:

popuś czy to ty? %-D
A KTO KURWA?! %-D

Tylko kurcze wyrok dostałem na puche za psa i tak troche mi to zjebało plany szczerze powiedziawszy ;/ Bo o ośrodku myślałem już dużo wcześniej i nie traktuje tego jako typową ucieczkę przed kryminałem. No i nie wiem co trzeba robić w takiej sytuacji. Czy iść na leczenie - tylko jak mnie wyciągnął stamtąd to trochę nie fajnie. W sumie mogę pisać odroczki.
A w ogóle co ja pierdole, jak mnie kurwa w Polsce nie ma to czym ja się przejmuje %-D ;)
A KTO, KURWA!?
  • 4 / / 0
Czy ktoś z was przebywał ostatnio w wólce przybojewskiej? Jak tam jest? Terapeuci kompetentni? Wszelkie info mile widziane.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.