Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 371 / 3 / 0
sprawdzone_info pisze:
Ja zrezygnowałem z programu bo mnie metadon usypiał tak, że potrafiłem spać 18h na dzień.
I dobrze Blu pisze, że metadon daje komfort ćpania. 3 dni odstawki - można walnąć hel czy majkę bo skręta nie będzie. Stymulanty się dobrze ćpa na metadonie, bo nie ma zwały. Ja na metadonie się w ketony wjebałem i było "ok", a jak biorę ketony bez opio w tle, to mój stan jest krytyczny już po niewielkiej dawce (paranoje, napierdalające serce).
No nie widziałam Cie więcej w Punkcie....
a i dobrze ze zrezygnowałes. Dobry wybór. Im szybciej tym lepiej. Po iluś latach na programie jak pisałam, marne szanse, ale życie też moze sie ułożyć.
Wydaje mi sie jednak /nie chce byc 'ciocia dobra rada'/ ze to raczej z używek powinienes zrezygnowac, ale to Twój wybór. Młody, inteligentnyi i przystojny chłopak z Ciebie - szkoda życia marnować.

/A co do przysypiania - to wiadomo za wysoką dawke syropu Ci walneli/
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 20 marca 2015 przez Julietta, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3197 / 385 / 0
Z tymi punktami to pisałem bardziej ogólnie a nie konkretnie w Twoim kierunku. Także cieszę się, że programi ci służy. Napisałaś że masz problem z ketonami, pamiętam twoje posty sprzed paru miesięcy, w których gorąco dyskutowałas o grzaniu 3mmc i na ich podstawie odniosłem wrażenie, że walisz to na codzień. I dlatego zdziwiłem się jak wspomniałaś o "normalnym życiu". No ale skoro te ketony to tylko raz na pół roku, to zmienia postać rzeczy.
  • 371 / 3 / 0
Blu - zgadza sie, ale nawet raz na pół roku - obecnie /co mnie cieszy/ nie daja mi tyle satysfakcji co na poczatku, a po zażyciu mam wyrzuty sumienia. Na zjeździe czuję się psychicznie wykończona.
Takze myślę, ze wiecej minusów niż plusów z konsumcji ketonów.
Tak jak napisał "sprawdzone info" na syropie, można spokojnie przyjmowac ketony i nie robia z głowy bani /psychozy i te sprawy/.
Na sczęście nie wale codziennie :nuts: bo znów miałabym reke w nocniku, a pewnie po miesiacu stosowania byłabym stałą pacjentka Dziekanki w Gnieźnie /to Psychiatryk dla cieżkich przypadków/. Nie łuźmy się nawet na syropie ketony zmieniaja nasze zachowanie i ryja beret.
  • 64 / / 0
Ketony dobrze współgrają z stropem. A jak jest jakieś kiepski zejście to wystarczy trochę dopić syropu i luzik
  • 371 / 3 / 0
tyle to i ja wiem. ja o niebie a Ty o chlebie. niewazne.
  • 64 / / 0
Chodzi o to że metadon dla ćpuna to uniwersalny lek na wszystko. Złota klatka w której jest przyjemnie i wygodnie.
Międzyinnymi dla tego tak trudno się z nim rozstać. Powiedzmy sobie szczerze, duuuża większość pacjętów ma na programie dożywocie..
Ech wszystko trzeba wykładać łopatą ...
  • 658 / 10 / 0
Czy przejście z metadonu na buprenorfinę spowoduje nagle efekty odstawienne?
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 443 / 54 / 0
Vivid pisze:
Czy przejście z metadonu na buprenorfinę spowoduje nagle efekty odstawienne?
Żeby przejść na buprenorfine to najpierw musisz być minimalnie 24-48 godzin czysty od metadonu. Najlepiej tak pośrodku czyli około 36 godzin.
Jak odpowiednią dawkę bupry będziesz miał to nie będzie objawów. Objawy będą tylko przez ten czas co musisz być czysty.
No i możesz przejść jeśli dawka jest maks 30mg syropu a najlepiej to 20mg.
Nie każdemu się udaję bo ten okres 2-3-4 dni przechodzenia jest najgorszy i nie wytrzymują. Kwestia nastawienia dobrego i dobrej motywacji. Pójdzie jak z płatka, czego życzę Ci.
  • 64 / / 0
Bez przesady z tą apstą. Porostu musisz zjechać jak najniżej z syropu i wtedy przejść, bo w przeciwnym razie będziesz jadł bunandol garściami. Bunando jest porostu dużo słabszy od metaxu
  • 443 / 54 / 0
Przedstawiłem jak to wygląda prawidłowo ze strony lekarza który prowadzi program. Tak robią właśnie. I chyba mają sporo racji w końcu są lekarzami. Chyba że ktoś chce sobie przejść samemu to może robić co chce i jak chce. Tyle że skutki takiego postępowania będą słabe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.