Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 44 / 7 / 0
Czy 10 bloterków w woreczku strunowym, który jest schowany w środku książki ma szanse przetrwać jakieś pół roku?
  • 231 / 11 / 9
Nawet na pewno przetrwa.

Doświadczalnie sprawdzono, że po roku się nieźle trzyma.
  • 4 / 2 / 0
Potwierdzam. Miałem 2 takie same, pewne, znaczki. Jednego zarzuciłem niedługo po zakupie, drugiego gdzieś odłożyłem.
Trzymałem przez niecały rok w warunkach które śmiało mógłbym określić jak dla kwasa dość chujowymi(zwinięty lekko w folię amelinową, noszony czasem w kieszeni, portfelu, itp.) i po tym czasie przez przypadek go znalazłem, myślałem że nie zadziała, a odleciałem równie mocno jak przy pierwszym i skończyłem przez to w szpitalu :D
  • 619 / 45 / 0
Temat był już poruszany tyle razy,
Możecie trzymać i kilka lat - jak jest zawiniety w sreberko i leży w suchym miejscu i temperaturze pokojowej to dużo nie straci.
Szacuje max 5-10% spadku rocznie.
  • 1823 / 104 / 20
A czy jest sens w ogóle w takim wypadku pakować do zamrażarki, czy to ma sens tylko w przypadku przechowywania przez kilka lat?

Mam już 3 tygodnie bloter i z racji temperatur(gorąco za dnia, chłodno w nocy) postanowiłem przemieścić go do zamrażarki(wiedząc, że zwykle substancje degradują, czasem wolniej, ale zawsze, pod wpływem światła i temperatury), bo nie mam na razie pojęcia kiedy go zjem.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 1016 / 97 / 0
Nie ma potrzeby. Po ponad roku od zakupu, zawinięte tak żeby nie dostawały światła, powietrza. Temperatura pokojowa. Działają jak pierwsze z tego kawałka (100 sztuk, spory on był dawniej), testowane jakieś 2 tygodnie temu.
The child is grown
The dream is gone
  • 1993 / 230 / 0
Bardzo mnie cieszą te informacje szczególnie, że posiadam 8,8mg a nie znam nikogo komu mógłbym część odsprzedać (znajomi od kwasów też mają podobny zapas) i wszystko będzie na własny użytek. Czyli z rok zejdzie, może dłużej jak zacznę jeść grzyby.
  • 122 / 8 / 9
Czytam o tej trwałości, na wszystkim, co się da i nie rozumiem, czemu mi się kwasy po 0,5 roku prawie doszczętnie rozłożyły. I mam prawie pewność, że było to LSD. Nie rozumiem kompletnie, wcześniej tego problemu nie miałem. Chciałem napisać gwoli wsparcia, gdyby ktoś miał podobny problem...
  • 9 / 2 / 0
Ja pakuję w worek strunowy, potem do słoiczka na przyprawy z ikei są mega szczelne sprawdzone na ziole, potem do ciemnej szafeczki w pokoju, który ma stałe 23 stopnie niezależnie od pory roku. Nic po dłuższym czasie się nie dzieje, działa jak powinno. Miałem blottery po ponad roku i działały jak świeże z dostawy.
  • 7 / 1 / 0
w sreberku blottery nie beda sie zbytnio nagrzewac?
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.