Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 359 / 99 / 0
@BUBEL85 Takie odpały z wódą i benzo w dużych ilościach miałem kilkukrotnie, zawsze naiwnie licząc na dobrą zabawę, a tu dupa. Budzisz się rano, benzo nie ma, wódy też i po pamięci dnia wczorajszego również śladu nie widać.

Nie wiem co cię podkusiło, żeby wrzucić prawie gram trazodonu, ale to nie jest usypiacz, tylko antydepresant o działaniu sedatywnym. Posiada właściwości głównie nasenne i trochę przeciwlękowe, ale w zakresie do 100-150 mg, a od 150-600 mg, jak kolega wyżej wspomniał załączają się i intensyfikują mechanizmy antydepresyjne.

Mało tego, zdziwiłbym się gdybyś po takiej dawce usnął, ze względu na jeden mały szczegół. 10% dawki trazodonu jest metabolizowane do mCPP. Jest to psychostymulant, pochodna piperazyny, wykryta wielokrotnie w tabletkach reklamowanych jako legalna alternatywa dla stymulantów w Nowej Zelandii oraz w tabletkach sprzedawanych jako „ecstasy” w Europie i Stanach Zjednoczonych. Średnie dawkowanie tego wynalazku, to przedział 50-120 mg. Zaturbiłeś w ten sposób 90 mg narkotycznego releasera i inhibitora serotoniny, więc może stąd "o dziwo bardzo dobre samopoczucie, euforia i dalej brak chęci na sen" %-D Trafiłeś chyba w odpowiednią ilość, bo większych dawkach wywołuje nieprzyjemne doświadczenia, w tym dysforię i bóle głowy.
  • 5 / / 0
Dziękuje za wypowiedzenie się w temacie, dowiedziałem się przydatnych informacji… Tak jak mówisz, może mi się udało strzelić… Cieszę się ze wszystko dobrze się skończyło, miałem duże obawy…
  • 963 / 17 / 0
Mam dobrany ketrel na spanie w dawce 25mg do dulo 60mg ale strasznie mam koszmary po ketrel i budzę się z lekami czy trazodon było by dobrym rozwiązaniem?
  • 4954 / 866 / 0
Po trazodonie też miewa się sny, ja miałem różne sny bardzo realistyczne zazwyczaj związane z cpaniem czego już nie robie więc jak twoim problemem są koszmary to po trazodonie również mogą występować.
  • 1661 / 268 / 0
Potwierdzam to co pisze @serotoninowy , po trazodonie są wykręcone sny i to konkretnie, podobnie jak po mirtazapinie czy innej mianserynie.
  • 280 / 14 / 0
Jak u Was z erekcją po trazodonie? Biorę 5 dzień z rzędu 75 mg na noc. Idąc w nocy odlać się- pomijam to, że czuję się wtedy jak najebany- to wzwód mam tak silny, że mam problem, aby trafić do muszli klozetowej. Zmieniam pozycję na siedzącą. Za dnia też mnie nosi z fujarą. Tylko pytanie. Czy takie efekty mają prawo bytu po takiej dawce i okresie brania?
  • 1661 / 268 / 0
Takie erekcje po trazodonie to norma, to się nazywa priapizm i ogólnie bywa przydatne, zwłaszcza jak komuś nie staje przez leki. Na ogół to mija z czasem ale niekiedy utrzymuje się cały czas. Osobiście między innymi za to lubię trazodon.
  • 911 / 206 / 1
18 września 2022pospolitypijak pisze:
Jak u Was z erekcją po trazodonie? Biorę 5 dzień z rzędu 75 mg na noc. Idąc w nocy odlać się- pomijam to, że czuję się wtedy jak najebany- to wzwód mam tak silny, że mam problem, aby trafić do muszli klozetowej. Zmieniam pozycję na siedzącą. Za dnia też mnie nosi z fujarą. Tylko pytanie. Czy takie efekty mają prawo bytu po takiej dawce i okresie brania?
Taki wzwód to jeszcze nie priapizm, to po prostu częstsze i przedłużone wzwody. Spodziewane działanie niepożądane. Ryzyko priapizmu jednak jest w takim przypadku zwiększone, ostrożnie ze zwiększaniem dawki.
Priapizm rozpoznajemy, kiedy dochodzi do długotrwałych zaburzeń hemodynamicznych przepływu krwi w prąciu, co skutkuje m. in. bólem, zaburzeniami czucia, martwicą prącia.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 7 / / 0
Dostałem od magika Trittico CR 150mg i mam odstawić Escitil 20mg. Mam brać docelowo po 2 tyg. dawkę 150mg. Jak Trazodon reaguje z alkoholem? Lubię wieczorem wypić kilka piwek czasami + w przyszłym tygodniu mam wyjazd integracyjny z roboty gdzie pewnie wóda będzie się lać litrami. Mogę łączyć Trazodon z alkoholem? Jak z innymi używkami jak koks, amfetamina, 3cmc?
  • 973 / 179 / 0
@sacret możesz łączyć tylko jaki jest wtedy sens brania leku?efekt terapeutyczny żaden
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.