31 marca 2017Kluposz pisze: Nie moge słuchać takiego pieprzenia. Pójdź do porządnego endokrynologa,
zrób badania tarczycy i innych hormonów,
nie ma takiej możliwości żebys miał tak nisko testosteron.
Sam mam na poziomie około 600 i cały czas dąże żeby go podnieść,
no fap nie jest aż tak kluczowy w podnoszeniu testosteronu, a bardziej regulacji neuroprzekaźników.
Jest masa ludzi którzy pomgają takim jak Ty, znajdź samouka, na youtubie jest masa gości którzy prowadzą odpłatne konsultacje, nie będe tu nic wklejał żeby nie robić reklamy,
ale kurwa 200 teścia i potem się dziwić skąd się biorą depresje, nerwice, fobie społeczne,
Hyhy, mówisz tak, jakby to był mój wybór, poza tym to jest problem jajko-kura, nie dojdziesz co powoduje co
zacznij kurwa działać !
Myślisz, że jakieś naturalne metody będą lepsze? Jak znasz takich co z 200 teścia naturalnymi metodami zrobią 600 to chętnie posłucham, bo endokrynolog mi nic nie wspominał o takich metodach.
31 marca 2017Kluposz pisze: Znam takich co z poniżej 200 robili 900, nie chce mi się bawić w prywatne wiadomości, sprawdź Michała Piechosia, albo DSM.
Chłopie, nikt ci się oficjalnie nie przyzna co się robi.
Całe środowisko "trenerów osobistych" zna temat, ale przecież nikt oficjalnie tego nie powie.
Jakby były metody, żeby z 200 teścia zrobić 900, to mój endokrynolog z tytułem doktora i ponad 30-letnim doświadczeniem klinicznym by o tym wiedział dużo wcześniej od Youtuberowych guru. Daj spokój, w cuda wierzysz?
31 marca 2017marwit pisze: @Mrrobot
Wiem, bo leczę też się na depresję. Ale ja czułem, że miałem niski teść już od dawna, tylko nie zdiagnozowałem w porę.
Byłem zawsze chudy, ręce jak patyki mimo 5 lat ćwiczeń na siłowni, wąskie ramiona itd.
Właśnie tak na pograniczu normalności, że nie wiadomo czy to normalne czy już choroba. Lekarz też mi powiedział, że po prostu "ten typ tak ma", ale może na moje życzenie mi przepisać TRT, choć nie był zbyt chętny.
No ale jeśli norma jest 300 a ja mam 225 to jest duża różnica, to jest jakieś 30% różnicy i to niby "tak ma prawo być", ale jak miałem cukru 95 zamiast 90 to już pół godziny pogadanki o tym, żebym uważał na dietę i cukrzycę, choć to tyle co nic. Podwójne standardy.
Estrogenów w wodzie i pożywieniu nie wyeliminuje, mogę najwyżej dowalić sobie strzała z Omki na legalu w gabinecie a nie po kątach u kumpla.
"Należy jednak pamiętać, że hormonalna terapia zastępcza może powodować powiększenie prostaty, zatrzymanie wody, pogłębienie bezdechu, zmniejszenie liczby plemników i zwiększenie ilości płytek krwi, które wiąże się ze zwiększonym ryzykiem zakrzepów – ostrzega dr Canfield. Co więcej, terapia testosteronem nie powinna zastępować dbałości o własne zdrowie – podsumowuje dr Terlecki."
Tutaj jest całość artykułu:
http://natemat.pl/93929,plusy-i-minusy- ... osteronem
Prosto i na temat - dzięki za link do książki :)
Dieta ma dosyć spore znaczenie, ładownie w siebie garści tabletek , przy czym zapierdzielając do najbliższago BigMaka i innego chemicznego szajsu , to nie wyjście.
Najtrudniej się ruszyć, fajnie i wygodnie się siedzi na dupsku i marudź do tego tłumaczenie sobie: "Bo to, bo tamto" a czas ucieka.
Gówno prawda, nie chce się. Jedni nie mogą - nie są w stanie - fakt.
Mi tez się nie chciało , puki Ojciec nie wylądował w szpitalu, i co teraz, jeśli Mama zostanie sama. Kto jej pomoże - syn alko/narko/psychopata ? No kuźwa chyba nie.
Zacząłem biegać - uzależniło jak czyściutki koks. Nie muszę mówić , że to był jak na razie jeden z lepszych etapów w moim życiu. Trzeźwy, energia mnie rozpierdzielała, mega pewny siebie, już nie musiałem robić przerwy wchodząc na 10te piętro bloku. Testosteron :) nie wiem , nie byłem pod tym względem się badać - nie było potrzeby.
Albo walisz konia i się męczyć liżąc ekran patrząc na cycki , lub ruszasz do przodu i zmieniasz się o 180* i to robisz.
"Należy jednak pamiętać, że hormonalna terapia zastępcza może powodować powiększenie prostaty, zatrzymanie wody, pogłębienie bezdechu, zmniejszenie liczby plemników i zwiększenie ilości płytek krwi, które wiąże się ze zwiększonym ryzykiem zakrzepów – ostrzega dr Canfield. Co więcej, terapia testosteronem nie powinna zastępować dbałości o własne zdrowie – podsumowuje dr Terlecki."
Zgadzam się ale nie do końca - wychodzi na to , że jakiś % ludzi ćwiczących rekreacyjnie lub profesjonalnie powinna być bezpłodna, napompowana wodą itd. ? Po to są terapie wspomagające po cyklach, na cyklu i dbanie o siebie. Nie popieram wspomagania się sterydami. Ale przeciwnikiem też nie jestem i mówię TAK dla sterydów, bo to syf tak samo jak dragi.
@marwit
Możliwe , że dam Ci namiar na całkiem dobrego trenera osobistego. Daj znać, ale jak nie chcesz się ruszyć - to mówie już teraz - niema sensu :) Pomoże napewno. Wiem, znamy się kilka dobrych lat - wyglądałem jak ciapa, teraz też tak wyglądam
Na razie mam ważniejszy problem, bo mam rozjebane neuroprzekaźniki, które są w tej chwili dla mnie priorytetem, bo nawet ćwiczyć nie mogę, dlatego Omka na razie leży i czeka.
Ale cudów nie ma, jak się ma poniżej normy tak jak ja, to gdyby to był cukier, tarczyca, czy co tam, to lekarz by leki przepisał bez wahania.
W tym przypadku jest pewne tabu.
Marwit
Wiem, bo leczę też się na depresję. Ale ja czułem, że miałem niski teść już od dawna, tylko nie zdiagnozowałem w porę.
Byłem zawsze chudy, ręce jak patyki mimo 5 lat ćwiczeń na siłowni, wąskie ramiona itd.
Właśnie tak na pograniczu normalności, że nie wiadomo czy to normalne czy już choroba. Lekarz też mi powiedział, że po prostu "ten typ tak ma", ale może na moje życzenie mi przepisać TRT, choć nie był zbyt chętny.
Odstrzał ? :) weź się w garść, tutaj nie jeden o życie walczy, nie jeden przegra. A Ty chciałeś , sobie je odebrać.
Nikt tu nie jest do odstrzału, od tego powinienem zacząć.
Głowa do góry - napierdalaj do przodu. A lekarz ?? :D Człowieku - jeśli idziesz , wypytaj o dobrego. Spotkało się różnych ludzi , ale niektórzy potrafią przesadzić - i widzisz - samym "ten typ tak ma" i czujesz się źle - Kubisz tak samo , muszą go wkurwiać widze haha
Jest tak a nie inaczej , może miał zły chumor, może go ucho sfędziało - trafiłeś na złego.
http://www.dobrylekarz.pl
Bedziesz gotów ze wszystkim, a poradzisz se - daj znać - a jak zdecydujesz sie na kuracje , poczytaj o tym , zapytaj kogoś.
Chętnie pomoge z planem / dietą , czy wsparciem z jakiejkolwiek strony.
Po kolei i bez stresu kolego.
Pozdr
Chociaż ktoś tu powiedział, że "to niemożliwe" mieć tak niski testosteron, więc jednak nie jest to normalne.
Ale się nie załamuję, bo zawsze są środki farmakologiczne, co nawet z kobiety robią kulturystę, zmieniają kobietę w faceta i z powrotem, więc podnieść trochę gościowi teścia to dla farmakologii żaden problem.
Mój lekarz jest chyba dobry, na razie nie zmieniam, ostatnio siedział ze mną ponad godzinę! A pacjenci czekali
@Kluposz
Ja Cię rozumiem, tylko mówię, że gdyby dało się tak łatwo podnieść teścia z 200 na 600, to by Jelfa zbankrutowała. Cudów nie ma.
Z porażką się nie pogodziłem tak łatwo, dlatego Omka zakupiona i czeka, muszę tylko jeszcze zbić trochę bardziej nerwicę, żeby pikawka się bardziej uspokoiła bo nie chcę jej dodatkowo nadwyrężać teściem.
@Kluposz 2
Co brałeś na obniżenie prolaktyny? Mi będzie na pewno szła do góry od antydepresantów, więc i tak będę musiał zbijać. Mam na razie w normie, ale w tej górnej połowie.
@Bez Kitu
Dzięki, podpytam Ciebie jak zacznę normalnie ćwiczyć i mnie skusi zrobić coś więcej niż TRT. ;-)
Jak tu wysłać priva?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/narkotestypolicja_0.jpg)
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?
Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/norraena.jpg)
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna
Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kidssmarthphoneaddiction.jpg)
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”
Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.