Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1959 / 204 / 0
@Klamm, no i popsułeś całą moją odpowiedź :(

A tak serio, to jeśli chodzi o hobby, to właśnie wiele z nich zostało po prostu zastąpione ćpaniem i muzyką do tego. Ale czasem jak mnie najdzie wena, to zabieram się za czytanie książek (fantastyka głównie), granie w jakieś gierki na kompie (najlepiej lubię RPG, ale FPS'ami też nie pogardzę). Interesuję się sprzętem, głównie podzespołami komputerowymi, ale też innymi urządzeniami. A co mnie najbardziej kręci? Wszechświat. Jako że nie jestem fizykiem to nie czytam nie wiadomo jak skomplikowanych artykułów naukowych, ale w miarę na bieżąco czytam, co nowego naukowcy odkryli, co zaobserwowali, co budują żeby obserwować/podróżować. Jak pierwszy raz usłyszałem o fizyce kwantowej i chociażby wpływu obserwatora na zachodzące tam procesy to byłem w szoku, więc dalej co jakiś czas czytam co tam się nowego dzieje. Więc w sumie moje życie głównie składa się z czytania, czy to książek, czy to forum, czy to artykułów na różnych stronach.

Oczywiście interesuję się też psychologią, socjologią, psychiatrią, wpływem leków na ludzi (nie chodzi mi o ćpanie), diagnostyką chorób i tym podobnych. W sumie dużo rzeczy mnie interesuje, ale mało z tego korzystam, bo większość czasu jednak ćpaniu poświęcam ;)
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis Zazdrościć czasu na lektury tylko mogę. Myślisz jednak odstawić dragi, coś w życiu zmienić? Bo z tego co piszesz, to dalej podążasz tą samą ścieżką. Jak pisałem:
Wszystko masz i tylko myślisz, jak w tym trwać.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1959 / 204 / 0
@Klamm, szczerze mówiąc, to temat jak napisałem trochę odkopany. Nie jestem już z tamtą kobietą, z którą byłem, a to ona (wiem, trzeba chcieć zmienić się dla siebie, a nie dla kogoś) dawała mi jakiś pozytywny napęd by przestać ćpać. Obecnie jest tak, że utrzymujemy kontakt, ale raczej taki przyjacielski. Nie widzieliśmy się w sumie od maja, i póki co to nic nie wskazuje na to byśmy do siebie wrócili. Ale kontakt mamy dobry, bo piszemy ze sobą całymi dniami, rozmawiamy, itd. A jeśli miałbym Ci odpowiedzieć na to pytanie które zadałeś, to właśnie myślę, że wszystko będzie zależeć od tego jaki kontakt dalej będziemy utrzymywać. Zależy mi na jej szczęściu, a tego szczęścia niekoniecznie ja muszę zapewnić, przynajmniej póki się nie ogarnę. Jednak jeśli dla niej to już temat definitywnie zamknięty to w sumie nic nie będę chciał w życiu zmieniać. Szczerze mówiąc od dłuższego czasu myślę jak umrzeć w taki sposób by jak najmniej bolało i było skuteczne. Ale póki co to tylko myślenie. Daję sobie jeszcze tak +/- 5 lat na podjęcie ostatecznej decyzji.
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis Odbierzesz sobie życie i się nie dowiesz czy g**gle wygenerował kryształy czasowe. Nie szkoda Ci?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1959 / 204 / 0
@Klamm, czytałem o tym i to interesujące. Właśnie dzięki takim rzeczom jeszcze chce mi się żyć.
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis
To może w tym, w nauce ulokuj cel swojego życia. Uwierz, że można się w to wkręcić i dać to może potężnego kopa. Nie pamiętam już czy pisałeś tu o swoim wykształceniu, ale jakie by ono nie było, to możesz wybrać kierunek studiów, który Cię najbardziej interesuje i w to brnąć.

Dopóki jesteś młody i względnie zdrowy, wszystko zależy od Ciebie. I jeśli to Cię przeraża, że tyle dróg, a Ty nie wiesz którą iść i stoisz w miejscu, bo wygodnie, to rusz w pierwszą która sprawia przyjemność. Bardziej Cię jarają części komputerowe? Zacznij je naprawiać. Kształć się w tym i gdzieś się zatrudnij albo załóż własny serwis. Wkręć się w coś na całego a zobaczysz, że o narkotykach zaczniesz zapominać. Złapiesz nowe spojrzenie, zaczniesz widzieć rzeczy, które chciałbyś zdobyć, osiągnąć...
  • 24 / 4 / 0
@Demis
Nie robiłem żadnej licytacji tylko wskazałem perspektywę, z której patrząc, zobaczysz to z jaśniejszej strony. Natomiast twoja odpowiedź to jest właśnie próba licytacji. Tylko po co ? Lubisz sobie poteoretyzować, ponapinać się w narkopowerze ? To jest droga w przeciwnym kierunku do ogarnięcia. W tych kwestiach takich bogów jak Anabolik czy Dersu nigdy nie przebijesz.
  • 1959 / 204 / 0
@chcezyc, całkowicie się nie zrozumieliśmy. Ja się nie licytuję, nie teoretyzuję i nie chwalę, bo nie ma czym. Tylko nie zgodziłem się ze stwierdzeniem, że mam łatwiej bo opio nie biorę nałogowo. Bo uważam, że z politoksykomanii można mieć równie ciężki problem co z uzależnieniem tylko od mocniejszych opio. Obecnie ostatnią całą trzeżwą dobę miałem może z 3 miesiące temu.

Dzisiaj np zjadłem z 4mg klonazepamu, 0.75mg alpry, 900mg pregabaliny i 300mg DHC, ale to z odstępami, rozłożone od rana do wieczora. Taki przykład mojego dnia,
Take DXM and Be Happy
  • 24 / 4 / 0
@Demis właśnie się postanowiłeś pochwalić, a nawet i policytować(z tymi, którzy dzień na różnych upgrade'ach przeżywają) :) Kogo w tym temacie obchodzi co wziąłeś ? Tutaj chodzi o to, że oszukujesz. Albo się wyrwiesz albo się będzie napinał tak jak to właśnie robisz - 4,0.75,900. Rzuć to w pizdu jak ci @Klamm poradził.
  • 1195 / 223 / 32
@chcezyc widzisz, @Demis ma gdzieś to co mu piszemy. Jest mu dobrze jak jest. Nie bierze sobie do serca uwag najbliższych, tym bardziej nie będzie brał uwag ludzi z forum.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.