Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 1983 / 209 / 0
@Klamm, no i popsułeś całą moją odpowiedź :(

A tak serio, to jeśli chodzi o hobby, to właśnie wiele z nich zostało po prostu zastąpione ćpaniem i muzyką do tego. Ale czasem jak mnie najdzie wena, to zabieram się za czytanie książek (fantastyka głównie), granie w jakieś gierki na kompie (najlepiej lubię RPG, ale FPS'ami też nie pogardzę). Interesuję się sprzętem, głównie podzespołami komputerowymi, ale też innymi urządzeniami. A co mnie najbardziej kręci? Wszechświat. Jako że nie jestem fizykiem to nie czytam nie wiadomo jak skomplikowanych artykułów naukowych, ale w miarę na bieżąco czytam, co nowego naukowcy odkryli, co zaobserwowali, co budują żeby obserwować/podróżować. Jak pierwszy raz usłyszałem o fizyce kwantowej i chociażby wpływu obserwatora na zachodzące tam procesy to byłem w szoku, więc dalej co jakiś czas czytam co tam się nowego dzieje. Więc w sumie moje życie głównie składa się z czytania, czy to książek, czy to forum, czy to artykułów na różnych stronach.

Oczywiście interesuję się też psychologią, socjologią, psychiatrią, wpływem leków na ludzi (nie chodzi mi o ćpanie), diagnostyką chorób i tym podobnych. W sumie dużo rzeczy mnie interesuje, ale mało z tego korzystam, bo większość czasu jednak ćpaniu poświęcam ;)
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis Zazdrościć czasu na lektury tylko mogę. Myślisz jednak odstawić dragi, coś w życiu zmienić? Bo z tego co piszesz, to dalej podążasz tą samą ścieżką. Jak pisałem:
Wszystko masz i tylko myślisz, jak w tym trwać.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1983 / 209 / 0
@Klamm, szczerze mówiąc, to temat jak napisałem trochę odkopany. Nie jestem już z tamtą kobietą, z którą byłem, a to ona (wiem, trzeba chcieć zmienić się dla siebie, a nie dla kogoś) dawała mi jakiś pozytywny napęd by przestać ćpać. Obecnie jest tak, że utrzymujemy kontakt, ale raczej taki przyjacielski. Nie widzieliśmy się w sumie od maja, i póki co to nic nie wskazuje na to byśmy do siebie wrócili. Ale kontakt mamy dobry, bo piszemy ze sobą całymi dniami, rozmawiamy, itd. A jeśli miałbym Ci odpowiedzieć na to pytanie które zadałeś, to właśnie myślę, że wszystko będzie zależeć od tego jaki kontakt dalej będziemy utrzymywać. Zależy mi na jej szczęściu, a tego szczęścia niekoniecznie ja muszę zapewnić, przynajmniej póki się nie ogarnę. Jednak jeśli dla niej to już temat definitywnie zamknięty to w sumie nic nie będę chciał w życiu zmieniać. Szczerze mówiąc od dłuższego czasu myślę jak umrzeć w taki sposób by jak najmniej bolało i było skuteczne. Ale póki co to tylko myślenie. Daję sobie jeszcze tak +/- 5 lat na podjęcie ostatecznej decyzji.
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis Odbierzesz sobie życie i się nie dowiesz czy g**gle wygenerował kryształy czasowe. Nie szkoda Ci?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1983 / 209 / 0
@Klamm, czytałem o tym i to interesujące. Właśnie dzięki takim rzeczom jeszcze chce mi się żyć.
Take DXM and Be Happy
  • 1195 / 223 / 32
@Demis
To może w tym, w nauce ulokuj cel swojego życia. Uwierz, że można się w to wkręcić i dać to może potężnego kopa. Nie pamiętam już czy pisałeś tu o swoim wykształceniu, ale jakie by ono nie było, to możesz wybrać kierunek studiów, który Cię najbardziej interesuje i w to brnąć.

Dopóki jesteś młody i względnie zdrowy, wszystko zależy od Ciebie. I jeśli to Cię przeraża, że tyle dróg, a Ty nie wiesz którą iść i stoisz w miejscu, bo wygodnie, to rusz w pierwszą która sprawia przyjemność. Bardziej Cię jarają części komputerowe? Zacznij je naprawiać. Kształć się w tym i gdzieś się zatrudnij albo załóż własny serwis. Wkręć się w coś na całego a zobaczysz, że o narkotykach zaczniesz zapominać. Złapiesz nowe spojrzenie, zaczniesz widzieć rzeczy, które chciałbyś zdobyć, osiągnąć...
  • 24 / 4 / 0
@Demis
Nie robiłem żadnej licytacji tylko wskazałem perspektywę, z której patrząc, zobaczysz to z jaśniejszej strony. Natomiast twoja odpowiedź to jest właśnie próba licytacji. Tylko po co ? Lubisz sobie poteoretyzować, ponapinać się w narkopowerze ? To jest droga w przeciwnym kierunku do ogarnięcia. W tych kwestiach takich bogów jak Anabolik czy Dersu nigdy nie przebijesz.
  • 1983 / 209 / 0
@chcezyc, całkowicie się nie zrozumieliśmy. Ja się nie licytuję, nie teoretyzuję i nie chwalę, bo nie ma czym. Tylko nie zgodziłem się ze stwierdzeniem, że mam łatwiej bo opio nie biorę nałogowo. Bo uważam, że z politoksykomanii można mieć równie ciężki problem co z uzależnieniem tylko od mocniejszych opio. Obecnie ostatnią całą trzeżwą dobę miałem może z 3 miesiące temu.

Dzisiaj np zjadłem z 4mg klonazepamu, 0.75mg alpry, 900mg pregabaliny i 300mg DHC, ale to z odstępami, rozłożone od rana do wieczora. Taki przykład mojego dnia,
Take DXM and Be Happy
  • 24 / 4 / 0
@Demis właśnie się postanowiłeś pochwalić, a nawet i policytować(z tymi, którzy dzień na różnych upgrade'ach przeżywają) :) Kogo w tym temacie obchodzi co wziąłeś ? Tutaj chodzi o to, że oszukujesz. Albo się wyrwiesz albo się będzie napinał tak jak to właśnie robisz - 4,0.75,900. Rzuć to w pizdu jak ci @Klamm poradził.
  • 1195 / 223 / 32
@chcezyc widzisz, @Demis ma gdzieś to co mu piszemy. Jest mu dobrze jak jest. Nie bierze sobie do serca uwag najbliższych, tym bardziej nie będzie brał uwag ludzi z forum.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.