A tak serio, to jeśli chodzi o hobby, to właśnie wiele z nich zostało po prostu zastąpione ćpaniem i muzyką do tego. Ale czasem jak mnie najdzie wena, to zabieram się za czytanie książek (fantastyka głównie), granie w jakieś gierki na kompie (najlepiej lubię RPG, ale FPS'ami też nie pogardzę). Interesuję się sprzętem, głównie podzespołami komputerowymi, ale też innymi urządzeniami. A co mnie najbardziej kręci? Wszechświat. Jako że nie jestem fizykiem to nie czytam nie wiadomo jak skomplikowanych artykułów naukowych, ale w miarę na bieżąco czytam, co nowego naukowcy odkryli, co zaobserwowali, co budują żeby obserwować/podróżować. Jak pierwszy raz usłyszałem o fizyce kwantowej i chociażby wpływu obserwatora na zachodzące tam procesy to byłem w szoku, więc dalej co jakiś czas czytam co tam się nowego dzieje. Więc w sumie moje życie głównie składa się z czytania, czy to książek, czy to forum, czy to artykułów na różnych stronach.
Oczywiście interesuję się też psychologią, socjologią, psychiatrią, wpływem leków na ludzi (nie chodzi mi o ćpanie), diagnostyką chorób i tym podobnych. W sumie dużo rzeczy mnie interesuje, ale mało z tego korzystam, bo większość czasu jednak ćpaniu poświęcam ;)
Wszystko masz i tylko myślisz, jak w tym trwać.
To może w tym, w nauce ulokuj cel swojego życia. Uwierz, że można się w to wkręcić i dać to może potężnego kopa. Nie pamiętam już czy pisałeś tu o swoim wykształceniu, ale jakie by ono nie było, to możesz wybrać kierunek studiów, który Cię najbardziej interesuje i w to brnąć.
Dopóki jesteś młody i względnie zdrowy, wszystko zależy od Ciebie. I jeśli to Cię przeraża, że tyle dróg, a Ty nie wiesz którą iść i stoisz w miejscu, bo wygodnie, to rusz w pierwszą która sprawia przyjemność. Bardziej Cię jarają części komputerowe? Zacznij je naprawiać. Kształć się w tym i gdzieś się zatrudnij albo załóż własny serwis. Wkręć się w coś na całego a zobaczysz, że o narkotykach zaczniesz zapominać. Złapiesz nowe spojrzenie, zaczniesz widzieć rzeczy, które chciałbyś zdobyć, osiągnąć...
Nie robiłem żadnej licytacji tylko wskazałem perspektywę, z której patrząc, zobaczysz to z jaśniejszej strony. Natomiast twoja odpowiedź to jest właśnie próba licytacji. Tylko po co ? Lubisz sobie poteoretyzować, ponapinać się w narkopowerze ? To jest droga w przeciwnym kierunku do ogarnięcia. W tych kwestiach takich bogów jak Anabolik czy Dersu nigdy nie przebijesz.
Dzisiaj np zjadłem z 4mg klonazepamu, 0.75mg alpry, 900mg pregabaliny i 300mg DHC, ale to z odstępami, rozłożone od rana do wieczora. Taki przykład mojego dnia,
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.