Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Moim zdaniem układ nerwowy jest i istniejąc spełnia jakieś funkcje w organizmie, w połączeniu z całą resztą , i wszystko co działa biochemicznie wprowadza zmiany w aktualnym funkcjonowaniu, i tak samo uniesienia psychodeliczne, traktuje się jako mistycyzm duchowy itp, a niekiedy podchodzi się do tego jako nadnaturalnie, a jeśli zadziała zle to reakcja organizmu, czyli wszelkie bad tripy, nierzadko z pózniejszymi konsekwencjami, traktuje się przyziemnie, czyli tak jakby wliczone w koszta i ryzyko, a nie słyszałem żeby ktoś dorabiał filozofię metafizyczną do bad tripów.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 1 / 0
23 maja 2023maaggy pisze:
Jaka jest przyczyna twoich szeptów w głowie? Wpierw ktoś musi postawić tobie diagnozę a potem możesz pytać czy możesz się z tego wyleczyć.

Przyczyny mogą być różne. Np.:

Szeptów w głowie doświadczają często osoby z chorobami psychicznymi, takimi jak schizofrenia, depresja, zaburzenia afektywne dwubiegunowe czy zaburzenia lękowe.

Niektóre substancje psychoaktywne, takie jak marihuana, LSD, amfetaminy czy kokaina, mogą wywoływać halucynacje słuchowe, w tym szeptów w głowie. Pewne leki, takie jak niektóre leki przeciwlękowe, mogą również mieć ten efekt uboczny.

Brak snu lub zaburzenia snu, takie jak bezsenność czy zaburzenia snu związane z ruchem (np. zespół niespokojnych nóg), mogą prowadzić do doświadczania szeptów w głowie.

Silne stresory lub przeżycia traumatyczne mogą wpływać na funkcjonowanie mózgu i prowadzić do halucynacji słuchowych.

Niektóre zaburzenia neurologiczne, takie jak padaczka skroniowa, mogą być związane z doświadczaniem szeptów w głowie.

Niektóre problemy związane ze słuchem, takie jak tinnitus (szumy uszne), mogą być interpretowane jako szept w głowie.
Ja też właśnie doświadczam można już powiedzieć, że przewlekłych halucynacji słuchowych w postaci fragmentów piosenek, szumy uszne, jakieś szepty w głowie i inne tego typu kurestwo też mi się pojawiło... zaczęło się ponad 2 lata temu z umiarkowaną intensywnością, były momenty gdzie w ogole to się nie objawiało. Od ponad roku w wyniku kolejnej traumy to mi napierdalają przez prawie cały dzień fragmenty piosenek i za chuja nie mam nad tym kontroli. Byłem u kilku psychiatrów z tą dolegliwością i diagnozy (na podstawie zaledwie jednego wywiadu....) były : pogranicze psychozy i nerwicy, następny psychiatra wyśmiał tą diagnozę pogranicza psychozy i nerwicy i powiedział, że to jest nerwica natręctw, pozniej trafiłem na Zakład Karny i tam się stan pogorszył. Dodatkowo miałem i mam do teraz typowe objawy nerwicy natręctw, w tym lęk o zapominanie, lęk o chorobę psychiczną, lęk o byciu głupim itd...

Co do schizofrenii - przez dłuższy czas w związku z tą "muzyką" (fragmenty piosenek) odczuwałem duży lęk, że już kurwa mać zwariowałem i że mam tą jebaną schizofrenię, ten lęk był też w bardzo dużej mierze spowodowany psychotycznymi jazdami i zjazdami po mefedronach i innych tego typu gównach. Psychiatra powiedział, że gdybym miał schizofrenię to bym o tym nie wiedział, więc to był jego koronny argument i dość często można się - wydaje mi się - z tym argumentem spotkać. Chociaż kolejnym argumentem do którego doszedłem drogą konkluzji jest fakt, iż jestem w stanie normalnie myśleć, rozmawiać, w miarę normalnie funkcjonować mimo tych objawów oraz nie mam absurdalnych przekonań typowych dla schizofreników, nie mam halucynacji wzrokowych itp.

Miałem padaczkę w wieku dziecięcym, więc neurolog powiedział, że te objawy - szumy, muzyka, szepty mogą być objawami ogniskowymi padaczki.
Idę niebawem na EEG , REZONANS i tomografię.

Też zauważyłem u siebie splątanie w mówieniu, trudnosci z koncentracją, zagubienie, wrazenie jak by mi miała głowa eksplodować

Dajcie znac co o tym myslicie.
  • 757 / 114 / 0
Tzw. earwormy w głowie i perseweratywne odtwarzanie piosnek to raczej coś normalnego i ja to mam od dziecka, branie psychodelików nic tu nie zmieniło. Poza tym przecież nawet ludzie, którzy te hity radiowe wymyślają robią to tak, żeby było jak najbardziej "catchy" i później się odtwarza w głowie jakieś niechciane popowe kurestwo.

Bardziej bym poszedł w stronę nerwicy natręctw, ale nie musi to być od razu jakieś full OCD jak w dniu świra, tylko delikatne zaburzenia obsesyjno-kompulsywne. Ale tam nie wiem, lekarzem nie jestem. Też się często wkręcam w dziwne rzeczy, ale najważniejsze to nie łapac obsesji, lęku i się jeszcze bardziej na tym skupiać, bo tylko będzie gorzej.
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 6 / 1 / 0
@mj2086
Dokładnie, u mnie to jest coś w stylu earworm tylko, że w potężnej wersji i do tego powoduje lęk. Co ciekawe potrafi mi sie załączyć piosenka sprzed kilku lat / kilku miesięcy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.