Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
trwanie 'właściwe' - 6-8 h
efekty potripowe - 6-12 h
11.40 - wejście
13.00-14.45 - kulminacja
14.45-16.30 - powolne, przyjemne opadanie
do 1.00 (zaśnięcie) - leciutkie efekty, stopniowo zanikające
rano - zero efektów (miłe wspomnienia).
04 czerwca 2019blazee pisze: Czas wejścia 2-2,5h od zrzucenia pod język do pierwszych efektów. U kilku osób taka dynamika działania. Efekty ok. Co to może być? Raczej nie ma szans, żeby to było LSD, skoro tak długo wchodzi. Dobrze myślę?
Kiedyś za to wydawało mi sie ze sie jeszcze nie zaczelo ale zrobiłem tyyyyle rzeczy i minęło tak dużo czasu a gdy spojrzałem na zegarek to okazało sie ze minęło 45 minut.. co oznacza ze trip juz trwał tylko jeszcze go wizualnie nie odczułem.
Kartonik czekal na mnie jakos rok czasu, owiniety w folie aluminiowa i schowany w opakowaniu po perfumach. Czy mogl «stracic na wartosci»?
Dodam, ze jestem po nocce.
I aktualnie lecze sie SSRI.
Początek: 20-30 min.
Rozkręcanie się fazy: 1,5 h
Peak: 3-3,5 h
Offset: 4 h
Koniec: 10-12 h.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.