Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
trwanie 'właściwe' - 6-8 h
efekty potripowe - 6-12 h
11.40 - wejście
13.00-14.45 - kulminacja
14.45-16.30 - powolne, przyjemne opadanie
do 1.00 (zaśnięcie) - leciutkie efekty, stopniowo zanikające
rano - zero efektów (miłe wspomnienia).
04 czerwca 2019blazee pisze: Czas wejścia 2-2,5h od zrzucenia pod język do pierwszych efektów. U kilku osób taka dynamika działania. Efekty ok. Co to może być? Raczej nie ma szans, żeby to było LSD, skoro tak długo wchodzi. Dobrze myślę?
Kiedyś za to wydawało mi sie ze sie jeszcze nie zaczelo ale zrobiłem tyyyyle rzeczy i minęło tak dużo czasu a gdy spojrzałem na zegarek to okazało sie ze minęło 45 minut.. co oznacza ze trip juz trwał tylko jeszcze go wizualnie nie odczułem.
Kartonik czekal na mnie jakos rok czasu, owiniety w folie aluminiowa i schowany w opakowaniu po perfumach. Czy mogl «stracic na wartosci»?
Dodam, ze jestem po nocce.
I aktualnie lecze sie SSRI.
Początek: 20-30 min.
Rozkręcanie się fazy: 1,5 h
Peak: 3-3,5 h
Offset: 4 h
Koniec: 10-12 h.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.