Może trzeba zjeść kilka grejpfrutów dzień wcześniej by poczuć różnice. Nie wiem. Teraz zmieniam odpowiedź w ankiecie na Grejpfrut nie podbija działania kodeiny
// Prawda. dex podbija kodę.
27 sierpnia 2021g3no pisze: Ja tam pieprz lubię... To ma być czarny? Standardowe opakowanie pieprzu to 20 g, czyli nawet bez szalki łatwo odmierzyć 10 g. Godzina przed K? A przy maku też jest sens?
hehe ja też lubię, jednak nie w takich ilościach.
To ma być czarny?
//
Teraz przeczytałem, że to niby biały grejpfrut podbija a nie czerwony xD
DXM is O-demethylated into Dextrorphan (DXO / D-3-hydroxy-N-methylmorphinan) by the CYP2D6 enzyme.
Codeine is not itself centrally active, and must first be converted via first-pass metabolism into morphine by the cytochrome P450 enzyme CYP2D6
Musiałbym przetestować to w przypadku kodeiny. Być może osoby, u których metabolizm przechodzi "normalnie", nie odczują wzmocnionego działania. Natomiast u osób, u których ten proces jest upośledzony, różnica będzie zauważalna
Aczkolwiek są to luźne dywagacje, wymagają weryfikacji
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.